Zilver voor Aafke Soet tijdens EK voor beloften
foto: Sirotti
zaterdag 14 juli 2018 om 18:33

Zilver voor Aafke Soet tijdens EK voor beloften

Aafke Soet heeft vanmiddag zilver gepakt tijdens de wegwedstrijd op de Europese kampioenschappen voor beloften in het Tsjechische Zlín. De 20-jarige Nederlandse moest de winst laten aan de Tsjechische Nikola Nosková. Het brons was voor Letizia Paternoster uit Italië. Soet kroonde zich donderdag nog tot Europees beloftekampioen tegen de klok.

Soet splitste zich in de tweede van tien ronden al af van het peloton samen met Nosková en Elena Pirrone. De voorsprong van de drie vrouwen liep op tot twee minuten. Het ging Nosková echter niet snel genoeg en de Tsjechische liet haar medevluchters in de vijfde rondgang achter zich.

Ongenaakbare Nosková
Soet en Pirrone verloren de Tsjechische al snel uit het oog en volgden op ruim twee minuten, maar op een achtervolgende groep met onder anderen Yara Kastelijn had het duo een veilige marge. Pirrone moest de inspanningen echter bekopen en liet Soet gaan. Ook in haar eentje hield Soet stand en pakte de zilveren medaille achter de ongenaakbare Nosková.

Soet maakte dit seizoen al eerder indruk met ritwinst in de Healthy Ageing Tour. Ook won ze het jongerenklassement in de Emakumeen Bira, een hoog aangeschreven Baskische rittenkoers.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
14 juli 2018 18:38
Wie Soet is, krijgt lekkers....
Groot talentje, mooie score!
14 juli 2018 19:23
Wow! Blijft goed gaan met de Nederlandse dames!
14 juli 2018 22:27
Knap hoor, die Italiaanse generatie met Pirrone en Paternoster is niet de minste!

Reacties zijn gesloten.