Zijlaard: “Transfer Lammertink groot compliment voor ons team”

dinsdag 23 augustus 2016 om 10:06
Zijlaard: “Transfer Lammertink groot compliment voor ons team”

Maurits Lammertink is na Dylan Groenewegen en Antwan Tolhoek de derde renner van Roompot-Oranje Peloton die overstapt naar een WorldTour-ploeg. Volgens ploegbaas Michael Zijlaard werd na zijn eindzege in de Ronde van Luxemburg al duidelijk dat hij voor de Nederlandse ProContinentale formatie niet te houden was.

“En daarvoor behoorde Maurits natuurlijk ook al tot de sterksten in de finale van de Amstel Gold Race”, aldus Zijlaard op de ploegsite. “Dan weet je dat er interesse zal komen van de ploegen van het hoogste niveau. Dat is mooi voor de renner, die een volgende stap in zijn carrière kan zetten. En een groot compliment voor ons team. Als wij jaarlijks minimaal één talent kunnen laten doorstromen, onderstreept dat het bestaansrecht van Roompot-Oranje Peloton.”

Lammertink gaat de komende twee seizoenen koersen voor Katusha. Groenewegen en Tolhoek kozen LottoNL-Jumbo als volgende stap.

Dit artikel delen:

7 Reacties

kelderfan 23 augustus 2016 om 10:18

Veel succes Maurits Lammertink bij je nieuwe ploeg.

batchieboy 23 augustus 2016 om 10:47

Goed dat die naar Katusha gaat anders was de enige WT doorstroom TLJ. Dat zou voor roompot magertjes zijn. Sowieso is het goed om de Nederlanders met talent te verspreiden over de verschillende ploegen.

aoyen 23 augustus 2016 om 11:28

Roompot doet het ook leuk en erg goed. Mogen ze trots op zijn.

Tutu888 23 augustus 2016 om 11:44

Alle complimenten richting Roompot zijn grappig nadat de ploeg vorig jaar met enige regelmaat op dit forum werd neergesabeld. Nu ze drie renners aan de WT hebben afgeleverd wordt pas de waarde van dit team ingezien.
Het is natuurlijk vrij logisch dat een ploeg die vorig jaar startte met een grote groep neo-profs nog niet tot heel veel resultaten zou komen. En nog steeds is de vijver waaruit de ploeg haar renners moet halen beperkt is. Grote talenten als Oomen en Gerts worden direct door de WT-ploegen aangetrokken en voor veel renners die vorig jaar zijn aangetrokken is dit echt wel het plafond.

xistnc 23 augustus 2016 om 12:03

Kritiek en complimenten gaan prima samen, wat mij betreft.

De kritiek heeft dan betrekking op plekken die worden ingevuld door renners als Hoogerland, de Kreders etc. Met welk vooruitzicht? Al zal er allicht een gedachte achter zitten.

De complimenten hebben betrekking op enkele eigen prestaties en de doorstroming van jonge renners. Maar op dat vlak zou je kunnen stellen dat dit meer aan de renners zelf dan aan de ploeg ligt.

Het is maar net welke pet en welke bril je opzet.

Tutu888 23 augustus 2016 om 13:06

@xistnc
Alleen ware alle kritieken vorig jaar en alle complimenten dit jaar terwijl het beleid niet anders is.
Naast jong talent kijkt Roompot ook of ze renners die tot nu toe niet uit de verf komen in de WT weer op het juiste spoor kunnen krijgen. En dat mislukt tot nu toe faliekant (de Kreders, Markus, van der Lijke). De Maar en Duyn zijn uitzonderingen maar die waren al wel een tijdje op ProContinentaal niveau aan het fietsen.
Maar dat het gros van de neo-profs vorig jaar nog aanpassingsproblemen zouden hebben kun je de ploeg niet kwalijk nemen.
Of de doorstroom van drie renners nu echt aan de ploeg te danken is? Groenewegen en Tolhoek hadden m.i. net zo goed direct in de WT kunnen instromen, er was ook belangstelling voor deze renners. Lammertink had zonder het stoppen van Vacansoleil nooit op een lager niveau hoeven te rijden. Maar al deze renners hebben wel Roompot gehad als tussenstop of reddingsboei.

Nicolaas 23 augustus 2016 om 15:37

@ Tutu
Jazeker hebben enkele van de renners van Rommpot deze ploeg als reddingsboei gebruikt.
Ik denk dat het programma dat roompot kan rijden mooi tussen het programma van de WT ploegen en het programma van onze nationale ploegen valt.
Dat betekent dat roompot in mijn ogen een mooi tussenstation kan bieden voor jongens die net buiten de selectie vallen en een stapje terug moeten doen . Zodoende hoeven ze niet naar een kleine ploeg met een programma dat voor minimaal 80 procent Nederlandse koersen aandoet, maar kunnen ze ook koersen tegen de ploegen uit de WT en de andere continentale ploegen.
Ook jonge jongens die niet met de volgeschreven adelbrieven overkomen, maar langer nodig hebben om hun top te bereiken kunnen hier terecht.
In mijn ogen is Roompot absoluut een positieve toevoeging voor het Nederandse wierennen.
Niet alleen de transfers bevestiggen dat, maar ook hun aanwezigheid in de koersen die ze rijden. Niet overal top maar vaak een aardig eind de finale in, vaak goed zichtbaar, resultaten naar niveau.

Headlines

Materiaalzone

Populair