Zijlaard: “Publiek is de grote winnaar van Zesdaagse van Rotterdam”

woensdag 11 januari 2017 om 11:57
Zijlaard: “Publiek is de grote winnaar van Zesdaagse van Rotterdam”

Roger Kluge en Christian Grasmann hebben dinsdagavond de Zesdaagse van Rotterdam op hun naam geschreven. Wedstrijdleider Michael Zijlaard kijkt tegenover RTV Rijnmond tevreden terug op het evenement. “Er is deze week maar één grote winnaar en dat is het publiek.”

Zijlaard, die tevens teammanager is van Roompot-Nederlandse Loterij, noemt de publieke belangstelling geweldig. “Vorig jaar hadden we 33.000 bezoekers en dit jaar bijna 35.000. Wat wij mooi vinden, is dat de mensen tot de laatste wedstrijden blijven zitten. Dat is een compliment. Ze nemen de moeite om zelfs tot half twaalf, twaalf uur te blijven. Dat doe je volgens mij alleen maar als je prachtige sport ziet.”

De wedstrijdleider kreeg een compliment van de voorzitter van de jury. “Dat is mooi. We hadden ook al een evaluatie gehad, waarin hij zei: ik zie geen puntjes voor jullie om te verbeteren.” Zelf ziet Zijlard echter wel een aantal punten die beter kunnen. “Maar er staat een prachtig event. We hebben met een fantastische finale mogen afsluiten.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

achtpuntzes 11 januari 2017 om 12:36

ik heb gisteren even gekeken naar ietwat te dikke vijftigers op brommertjes van voor de oorlog met elk een wielrenner er achter, maar het kon me niet boeien, zelfs niet met het geluid uit (want commentaar van o.a. mevrouw Been)

MarcoB 11 januari 2017 om 15:17

@achtpuntzes. Tip, ga volgend jaar een avondje echt naar de zesdaagse. Dat moet je niet op tv zien, maar in levende lijve aanschouwen.

Cyclingbruh 11 januari 2017 om 15:29

@marcob

Gaat niet heel makkelijk vanaf de waddeneilanden. Sla het volgend jaar dus maar over.

Marsellus 12 januari 2017 om 09:50

Er zijn hotels hoor in Rotterdam. Die heb je echt niet alleen in op de Waddeneilanden.

Headlines

Materiaalzone

Populair