Zijlaard met Sinkeldam in Zesdaagse Rotterdam, Geist zegt profcarrière vaarwel

vrijdag 8 november 2019 om 15:55
Zijlaard met Sinkeldam in Zesdaagse Rotterdam, Geist zegt profcarrière vaarwel

Maikel Zijlaard - foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over het zevende duo in de Wooning Zesdaagse van Rotterdam en baanrenster Kim Geist, die haar profcarrière vaarwel zegt.

Zijlaard met Sinkeldam in Zesdaagse Rotterdam

De Wooning Zesdaagse krijgt stilaan haar definitieve vorm. Met thuisrijder Maikel Zijlaard en de Nederlandse kampioen van 2017 Ramon Sinkeldam werd vandaag immers het zevende koppel gepresenteerd, terwijl ook de komst van Niki Terpstra al langere tijd vaststaat. Wie zijn ploegmaat wordt, is nog niet bekend. Zijlaard en Sinkeldam waren ook de voorbije jaren van de partij in Rotterdam; Zijlaard vormde vorige editie een koppel met Nick Stöpler, nadat hij in de jaren daarvoor in actie kwam in de Talents Cup. Groupama-FDJ-renner Sinkeldam reed vorig jaar aan de zijde van Roy Pieters.

Voorlopige deelnemerslijst Wooning Zesdaagse 2019
flag-be / flag-be Kenny De Ketele-Robbe Ghys
flag-es / flag-es Sebastián Mora-Albert Torres
flag-pl / flag-pl Daniel Staniszewski-Wojciech Pszczolarski
flag-be / flag-be Jasper De Buyst-Tosh Van der Sande
flag-nl / flag-nl Wim Stroetinga-Yoeri Havik
flag-nl / flag-be Jan-Willem van Schip-Moreno De Pauw
flag-nl / flag-nl Maikel Zijlaard-Ramon Sinkeldam
flag-nl Niki Terpstra (partner nog niet bekend)


Baanrenster Kim Geist zegt profcarrière vaarwel

Baanspecialiste Kimberly Geist (32) heeft haar afscheid van de professionele wielersport aangekondigd. De Amerikaanse is haar plezier in het presteren op topniveau verloren. “Ik hou van fietsen en de mensen die me hierbij altijd hebben ondersteund, maar de vonk van het dagelijkse proces van leven als een topatlete slaat niet meer over. Daardoor weet ik dat het tijd is om te stoppen”, licht ze haar besluit toe. Geist veroverde in haar carrière liefst 32 nationale titels en werd twee keer wereldkampioene ploegenachtervolging, onder meer tijdens het WK in Nederland vorig jaar.

Dit artikel delen:

1 Reactie

west 8 november 2019 om 16:09

Zonde dat Zijlaard met Sinkeldam “opgescheept” wordt. Een uitstekende wegrenner maar geen zesdaagse-topper. Terwijl Zijlaard toch al een paar jaar achtereen hele sterke dingen laat zien in Ahoy… Zo’n jonge jongen, en Rotterdammer bovendien, verdient toch een partner waarmee ie mee kan doen om de knikkers?

Headlines

Populair

Materiaalzone