Zien: eerste beelden docureeks over de Giro van Evenepoel naar buiten gebracht

woensdag 24 mei 2023 om 11:26
Zien: eerste beelden docureeks over de Giro van Evenepoel naar buiten gebracht

foto: Cor Vos

De Giro d’Italia van Remco Evenepoel was na negen etappes alweer voorbij, maar het was wel een ware rollercoaster van emoties. Later dit jaar zal er een driedelige documentairereeks – getiteld ‘Rainbow Remco’ – verschijnen op Streamz, het videostreamingplatform van DPG Media.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Wielerliefhebbers zullen dus nog even geduld moeten hebben, maar vandaag is er (vanaf 12.00 uur) bij Streamz al wel een proloog van ‘Rainbow Remco’ te zien. Dit is een voorloper op de driedelige documentaire, die dus later dit jaar zal verschijnen. De reeks is een productie van Streamz en Woestijnvis.

De Belgische komiek, acteur en radiopresentator Robert Van Impe, die vooral bekend is als YouTuber Average Rob, volgde wereldkampioen Evenepoel tijdens de Ronde van Italië op de voet. Het resulteert – mede dankzij exclusieve beelden en getuigenissen- in een uniek kijkje achter de Giroschermen.

De docureeks brengt ook de laatste Giro-dag van Evenepoel uitvoerig in beeld. Zo zien we een emotionele samenkomst nadat duidelijk werd dat Evenepoel zijn weg niet meer kon vervolgen. “Sorry dat ik jullie verlaat jongens. Voor alles wat jullie altijd opofferen voor mij. Ik wil niet huilen want anders huilt straks iedereen, maar ik heb al een paar keer gehuild”, aldus Evenepoel.

Lees ook:
Evenepoel bijt van zich af na kritiek op Giro-opgave: “Ben ook maar een mens”

Dit artikel delen:

10 Reacties

Mirco Inda 24 mei 2023 om 12:31

Moet toch ook balen zijn geweest voor Average Rob, lekker tripje naar Italië voor goede content te gaan maken. Vermoedelijk met in het achterhoofd om het luchtig te houden, met voldoende plaats voor zijn absurde humor… Moet de hoofdrolspeler er na een week uit, is het de hele tijd strontweer, en moet je plots de focus verleggen naar de emotionele impact van pech na zware opofferingen. Ben benieuwd of ze daarin geslaagd zijn.

1
EricV 24 mei 2023 om 11:39

Haha de mooie afgang gefilmd zaltie ook blij mee zijn

0
AWestie 24 mei 2023 om 12:27

Een driedelige docu maken uit een Giro van 9 dagen is wel echt eruit trekken wat je er uit kan trekken.

0
Romāns Vainšteins 24 mei 2023 om 12:40

Beetje teveel van het wellicht goede ja.

Als Almeida deze binnen weet te trekken zou ik hoe hij deze weken beleefde denk ik wat boeiender vinden. Uiteraard is REVKET dan wel een belangrijk hoofdstuk.

0
jappe666 24 mei 2023 om 13:29

Het is dan ook geen docu over de Giro, maar over het volledige seizoen in de regenboogtrui van Evenepoel, dus ook Luik-Bastenaken-Luik, Catalonië etc.

1
peerduell 24 mei 2023 om 14:24

Mijn hemel waar zijn ‘we’ in het kader van de ‘remcohysterie’ in vredesnaam mee bezig? Een (uit) melkmachine zoals ze die aan de 4 uiers van een koe hangen. Sporza, Eurosport,Lefevere en de Cauwer.Ze zuigen de laatste druppels er uit en zijn niet te stoppen.

0
Deo 24 mei 2023 om 14:30

Geweldig toch dat Vlaanderen. Alsof Remco al de giro ging winnen of toch zeker 2e ging worden. Een documentaire, talloze talkshows en podcasts. En de return van Michel Wuyts op de VRT die 5 giro etappes hebben gekocht

0
Mooie Sjors 24 mei 2023 om 14:50

Wuyts zit nu bij VTM. ;)

Verder zijn er bij Sporza omkaderingsprogramma's voor koersen als Omloop en Kuurne. Dan mag er rond de Giro ook wel iets worden gemaakt, vind ik.

En Evenepoel stond op het moment van zijn covidbesmetting comfortabel in het roze, 2 ritjes in de zak. Heeft toch op z'n minst de Giro gekleurd.

Heb overigens ook wel eens een Jumbo-Visma-docu gezien over de Tour waar Roglic uiteindelijk uitviel. Als je enkel docu's mag maken bij koersen die 100% zeker worden gewonnen, blijft er voor de wielerfanaten weinig over om naar te kijken vrees ik. :D

0
ZureVla 24 mei 2023 om 15:53

@Mooie Sjors, er zijn er een aantal in de maak met een Sloveen die een heel peloton naait: Tadej doet Baeza, Tadej doet Andalusië, Tadej doet Parijs en Nice en alles ertussen, Tadej doet De Vlaamse Ardennen, Tadej doet Zuid Limburg en Tadej doet Huy. Pikant spul.

0
Mooie Sjors 24 mei 2023 om 16:15

Ik zou best een documentaire willen zien over Pogacar zijn seizoen. :)

1

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone