Zieke Sanne Cant past voor Parkcross Maldegem
foto: Cor Vos
dinsdag 4 februari 2020 om 17:33

Zieke Sanne Cant past voor Parkcross Maldegem

Sanne Cant zal woensdag niet aan de start staan van de Parkcross van Maldegem. De Belgisch kampioene – die afgelopen weekend haar regenboogtrui moest inleveren – kampt met buikgriep. Gisteren kreeg de organisatie ook al te horen dat wereldkampioene Ceylin del Carmen Alvarado niet zal deelnemen aan de Parkcross. 

Bij de dames kijken we – na het wegvallen van Alvarado en Cant – vooral uit naar een duel tussen vice-wereldkampioene Annemarie Worst, Europees kampioene Yara Kastelijn en Denise Betsema, die zich opmaakt voor haar tweede cross dit veldritseizoen. Met Marion Norbert-Riberolle en Shirin van Anrooij staan nog twee wereldkampioenen aan het vertrek.

Bij de heren ruiken renners als Toon Aerts, Eli Iserbyt en Laurens Sweeck hun kans, nu wereldkampioen en veelvraat Mathieu van der Poel een punt heeft gezet achter zijn veldritcampagne. De drie Belgen zijn de grote blikvangers, al is het ook uitkijken naar Michael Vanthourenhout, Corné van Kessel, Lars van der Haar en Quinten Hermans.

En dan hebben we ook nog Ryan Kamp. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kroonde zich het voorbije weekend tot wereldkampioen bij de beloften en wil zich woensdag een keertje meten met de profs. Vorig jaar was Van der Poel de winnaar bij de mannen. Betsema won in 2019 bij de vrouwen, maar haar zege is geschrapt vanwege haar veelbesproken dopingschorsing.

 
15 Reacties
Sorteer op:
4 februari 2020
Tuurlijk ziek, daar zit vast meer achter. ;)
4 februari 2020
Ja, het heerst hè !
4 februari 2020
"Ziek"......dat had er moeten staan.
4 februari 2020
Logisch. Klassementen nog verdedigen en dan inpakken en toewerken naar volgend seizoen.
    4 februari 2020
    Klassementen verdedigen? Die is al lang en breed kansloos in de Superprestige en DVV Trofee. Die gaan ook gewoon allebei naar Ceylin.
4 februari 2020
En wat heeft Alvarado ? edit wf: laat insinuaties achterwege en lees onze huisregels nog een keer
4 februari 2020
Buikgriep... je zou zeggen de ideale gelegenheid om iedereen een poepje te laten ruiken...
4 februari 2020
Haar startpremie zal wel wat gezakt zijn zeker al heeft ze natuurlijk nog altjd de trui van het BK
    4 februari 2020
    Die is bijna net zo waardevol als die van Majerus... in het land der blinden is éénoog koning(in). Maar ze zal inderdaad wel heel veel startgeld gaan inleveren zonder trui. Voor haar is het in ieder geval goed dat ze startgelden hebben, want van haar prijzengeld zou ze dit jaar niet echt rond kunnen komen....
5 februari 2020
Wat een triestige reacties eigenlijk. Cant was het hele jaar niet best, maar op het WK presteerde ze zelfs nog ver onder dat niveau. Normalerwijze eindigt Cant toch minimaal voor Van Loy. Een virus dat zondag aan het opspelen was en nu doorbreekt lijkt me gewoon de waarheid te zijn.
5 februari 2020
Mee eens Geraint. Ik vind dat Sanne Cant goed om gaat met haar mindere periode. Geen uitvluchten. Ik hoop dat ze het volgend seizoen de aansluiting met de top weer maakt, dat is goed voor de cross.
5 februari 2020
Ik hoop ook dat ze volgend jaar weer gewoon de aansluiting weet te maken. Ook al is ze absoluut niet mijn favoriete renster; hoe meer dames aan de top, hoe beter. En zeker ook als ze niet uit Nederland komen, is alleen maar goed voor het veldrijden in zijn geheel. Ik hoop dus dat ze terug de stap kan zetten, maar eerlijk gezegd denk ik dat ze al jaren aan haar plafond zit, en dat haar plafond dit jaar gewoon niet hoog genoeg meer is. De "trieste" reacties zijn denk ik een reactie op het ophemelen door Wuyts en Hereijgers, ook al rijdt ze achteruit. En de bondscoach der Belgen, die net voor de start van het WK nog riep dat "Cant blonk in haar vel". En doordat Cant veel prijzen heeft gewonnen, maar niet snel de prijs zal krijgen voor de renster met de leukste / beste / prettigste uitstraling. Ik hoop dus dat ze terug de stap kan zetten, maar eerlijk gezegd denk ik dat ze al jaren aan haar plafond zit, en dat haar plafond dit jaar gewoon niet hoog genoeg meer is. Zou in de lijn zijn met haar carriere: goede renster, maar als iedereen in topvorm is gewoon niet goed genoeg. En dit zag je vaak aan de wereldbekerwedstrijden in de voorgaande jaren, als de wegrensters en mountainbikers mee kwamen doen, dan eindigde ze daar vaak net achter. En nu met echte crossers als Alvarado, Worst komt ze net dat laatste beetje tekort.

Reacties zijn gesloten.