Zieke Pozzato meldt zich af voor E3 Harelbeke
vrijdag 27 maart 2015 om 11:08

Zieke Pozzato meldt zich af voor E3 Harelbeke

Hij staat op de startlijst, maar fans van Filippo Pozzato zullen de Italiaan vandaag niet zien in de E3 Harelbeke. De renner van Lampre-Merida is ziek en zal niet starten.

Pozzato is een vaste klant in het Vlaamse voorjaar, maar zal Harelbeke moeten laten schieten. In de afgelopen nacht kreeg hij koorts en speelde zijn maag op, wat koersen vrijwel onmogelijk maakt.

Pozzato verwacht zondag wel te kunnen starten in Gent-Wevelgem.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
27 maart 2015 11:22
Zag geen echte rol van betekenis voor hem. Er wordt gezegd dat Pozzato een stuk beter is dan de vorige jaren (is dan ook einde contract) maar je kan zijn niveau bezwaarlijk echt goed noemen. Wat zou Cimolai waard zijn op Vlaamsche wegen?
27 maart 2015 11:30
Jammer, die zou echt voor de zege hebben meegespeeld.

@ah-ja
Pozzato is gewoon uitstekend in vorm. Dat liet hij zien in Oman, Dubai, Tirreno. In de ritten waar hij geknipt voor is, speelde hij mee voor de winst. En het is een renner die leeft van de grote koersen. Vanaf de E3 dus.
27 maart 2015 11:34
Beter in vorm dan andere jaren. Uitstekend is nog iets anders. Maar ok we zullen zien.
27 maart 2015 11:47
@Purito

Ik denk niet dat hij voor de zege mee gespeeld had. Hij is echt niet in de topvorm van toen hij wel meedeed voor de zege in klassiekers. Hij is beter in vorm dan de afgelopen twee jaar, maar het is echt niet dat het er van af spat. Als hij top-10 zou halen zou het al een topprestatie van hem zijn. Kortom, je verwachtingen zijn te hoog van hem, dus stel ze maar bij voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.
27 maart 2015 11:54
Ik roep samen met Purito al als enige het hele jaar dat hij heel goed is en een zeer gevaarlijke wordt voor de klassiekers, ik vind dit dus heel erg jammer!! Ook voor mijn spelletjes trouwens, maar kan vooral genieten van Pipo op zijn fiets!
27 maart 2015 11:58
@LL
Zijn uitslagen zijn een beetje wisselend ook. Na de 4e plek in Arezzo had ik Pozzato zeker wel in de eerste groep van Milaan-San Remo verwacht, maar daar was ie dan niet te vinden.
27 maart 2015 11:59
@ krypton

Hij werd opgehouden door een val las ik later, dus met de vorm zat het wel snor denk ik.
27 maart 2015 12:02
@reznik
Schei eens even uit zeg. Top-10 een topprestatie? Voor iemand als Pozzato telt alleen het podium, en uiteindelijk de winst. En hij is daar goed genoeg voor, daar ben ik van overtuigd.

Pozzato is nooit een renner die top presteert in de voorbereidingskoersen. Althans, kijk maar naar bijvoorbeeld 2009, een van zijn wonderjaren. Toen was hij ook nergens in Tirreno. En toch won hij de E3 op een fantastische wijze, en reed hij met wonderbenen in Vlaanderen en Roubaix. Kortom, dat is echt onzin wat je stelt.

Mits fit, doet hij mee voor de zege in Vlaanderen en Roubaix. En dat baseer ik op het feit dat hij zelf aangeeft het licht te hebben gezien, en op basis van zijn optredens in Dubai en Tirreno. Maar eigenlijk ook op basis van hoe hij klimt het gehele jaar, zoals in San Luis.
27 maart 2015 12:07
Wat wel opvalt bij Pozzato dit jaar is dat hij echt kiest wanneer hij meedoet. Hij koos dan alleen de zware etappe aankomsten die passen bij klassieker renners. Daarin eindigde hij telkens bij de voorste renners. Milaan-San Remo was eigenlijk niet zwaar genoeg voor Pozzato, dus heeft hij het maar laten varen toen het bleek dat het een grote groep sprint zou worden. Als je het zo bekijkt dat hij echt kiest waar die mee wil doen, lijkt hij inderdaad in een zeer goeie vorm te steken. Zoals purito dan aangeeft dat hij leeft van grote koersen, dan is het inderdaad een gevaarlijke klant. Alleen kan ik in deze redenatie Strade Bianchi niet helemaal plaatsen, want daar zat 4 minuten achter de winnaar. Maar als hij de wedstrijd dan niet heel belangrijk vindt, dan verklaard het dat hij het op een gegeven moment gaat lopen. Als ik het zo bekijk geef ik hem toch maar voordeel van de twijfel. Hopen voor hem dat hem dit niet teveel gaat kosten.

edit: @purito, ik had dit bericht al getypt voor dat ik jou reactie las.
27 maart 2015 12:10
@Purito

Nog even voor een verduidelijking met een top-10 als topprestatie voor Pozzato bedoelde ik in de zin van hoe ik zijn vorm typeerde. Uiteraard gaat een Pozzato daar niet voor.
27 maart 2015 12:18
Quote:
Milaan-San Remo was eigenlijk niet zwaar genoeg voor Pozzato, dus heeft hij het maar laten varen toen het bleek dat het een grote groep sprint zou worden


Zoals LyndaLid al zei, hij werd daar opgehouden door de val van Stybar en co. Dat is opzich een logische verklaring, want hij zat de gehele Poggio bij de eerste tien renners.

Quote:
Alleen kan ik in deze redenatie Strade Bianchi niet helemaal plaatsen, want daar zat 4 minuten achter de winnaar


Daar reed hij weer (naar eigen zeggen) twee keer lek. Zelf heb ik hem inderdaad al een keer lek zien rijden. Dat zorgde ervoor dat hij niet kon meespelen vooraan.
27 maart 2015 12:22
@Purito

Goed dat je mij de juiste feiten even verteld. Conclusie blijft hetzelfde, maar nu is het logischer.
27 maart 2015 12:26
Vergeet ook niet dat volgens mij twee jaar geleden Pozzato een héél zwak (voor)jaar reed en opeens in Roubaix bij de allerbesten zat. Toen viel ie echter letterlijk weg bij de favorieten, net als Boom destijds.

Als ie echt in vorm is zijn er weinig beter in de kasseikoersen, dan plaats ik hem net onder het trio Cancellara, Vanmarcke, Stybar (ja die zet ik daar bij, mits hij vrijheid geniet).
27 maart 2015 12:39
Jammer voor hem maar ik verwacht sowieso niet veel van hem in RVV en PR.
27 maart 2015 15:27
Het is allang niet meer de ouwe Pozzato, maar het is wel nog steeds zo eentje die na 220 kilometer boven komt drijven in een kopgroepje van een man of 10-12
27 maart 2015 16:25
Jammer, was tot nu toe redelijk vaak te zien. Kan toch soms kleur geven aan een wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.