Roelandts, Van Staeyen, Finaleweekend Clubcompetitie, Wout van Aert

zaterdag 22 september 2018 om 20:00
Roelandts, Van Staeyen, Finaleweekend Clubcompetitie, Wout van Aert

foto: PhotoPress.be

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Jürgen Roelandts, Michael van Staeyen, Finaleweekend Clubcompetitie en Wout van Aert.

Jürgen Roelandts mist Tour de l’Eurométropole

Jürgen Roelandts moet de Tour de l’Eurométropole aan zich voorbij laten gaan vandaag. Door ziekte blijft de renner van BMC aan de kant. In 2012 pakte hij nog de eindzege in de koers, die toen nog een vierdaagse wedstrijd was. Toen de koers in 2016 een eendaagse wedstrijd werd, eindigde hij op de tiende plaats. “Door ziekte wordt Jürgen Roelandts niet opgesteld dit weekend. Beterschap, Jürgen!”, schreef zijn ploeg vanmorgen op haar social media.


Michael Van Staeyen breekt rib in Tour de l’Eurométropole, veel opgaves

De Tour de l’Eurométropole was nog nauwelijks begonnen toen een grote groep renners tegen de grond ging. Coureurs als Cees Bol, Sean de Bie (de nummers drie en één in de Napoleon Games Cup) en Pascal Ackermann gingen tegen de vlakte en moesten de strijd staken. Ook Michael Van Staeyen bleef het asfalt niet bespaard. De Cofidis-renner kwam ten val, brak zijn rib en moest vervolgens opgeven, zo meldt hij op zijn Twitter.


Björn Bakker wint de omloop in Finaleweekend Clubcompetitie

Op 22 en 23 september vindt in Delfzijl het Finaleweekend in de Clubcompetitie plaats. In het Finaleweekend – waarin een omloop, een ploegentijdrit en een criterium op het programma staat – gaat het niet meer om de individuele rangschikking, maar om de punten die behaald worden voor de club waarvoor gereden wordt. De beste clubteams na het Finaleweekend rijden het jaar daarop in de Topcompetitie.

Voorafgaand aan het Finaleweekend ging NWVG aan de leiding in het ploegenklassement. In de omloop breidde de wielervereniging uit Groningen de voorsprong uit. NWVG-coureur Björn Bakker klopte in de straten van Delfzijl Wiebe Scholten en Bryan Bouwmans.


Wout van Aert presenteert nieuwe WK-trui

Wout van Aert is momenteel in de Verenigde Staten, waar morgen de Wereldbekercross in Waterloo plaatsvindt. De vraag die de crossliefhebbers de afgelopen dagen bezighield was: In welk tenue zal WvA – nu hij zonder ploeg zit – zondagavond aan de start verschijnen? WielerFlits-journalist Nico Dick deelt een foto van Van Aerts tenue op Twitter:

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone