Zieke Dumoulin slaat Milaan-San Remo over

donderdag 17 maart 2016 om 13:13
Zieke Dumoulin slaat Milaan-San Remo over

Tom Dumoulin staat zaterdag niet aan de start van Milaan-San Remo. De Limburger zou als kopman van Giant-Alpecin de lenteklassieker rijden, maar zijn ploeg meldt dat hij vanwege ziekte de wedstrijd over moet slaan.

“Het is een teleurstelling dat ik een van de grootste klassiekers van het seizoen moet missen”, aldus Dumoulin, die ziek werd tijdens Parijs-Nice. “Van zaterdag op zondag kreeg ik last van mijn keel. Tijdens de slotrit voelde ik mij niet helemaal goed en thuis werd het alleen maar erger”, geeft hij aan.”Het is jammer dat ik niet kan starten in Milaan-San Remo, maar ik moet het accepteren. Ik hoop dat ik op tijd fit ben voor Catalonië, maar dat zullen de komende dagen uitwijzen.”

Dumoulin wordt vervangen door Bert De Backer. De afmelding is een nieuwe klap voor Giant-Alpecin, dat eerder al titelverdediger John Degenkolb zag afhaken. De ploeg rekent nu op de Duitser Simon Geschke.

Dit artikel delen:

19 Reacties

LyndaLid 17 maart 2016 om 13:31

Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat ie de enige is die aan Parijs-Nice op zijn minst een verkoudheid heeft overgehouden.. Afgelasting van die rit in Tirreno toch een voordeel voor die mannen?

Tutu888 17 maart 2016 om 13:47

Wellicht ook een verklaring voor zijn matige rijden in de slotrit van P-N. Giant nu toch wat voor spek en bonen in la Primavera.

Jaap Eden 17 maart 2016 om 13:53

@Tutu888 meer dan waarschijnlijk zelfs. Als hij echt een virus onder de leden had, beïnvloedde dat zijn prestatie al voordat het zicht uitte. Maw: het verklaart mogelijk ook een prestatie teruggang op zaterdag.

Romāns Vainšteins 17 maart 2016 om 14:10

Misschien dat het ook verklaard waarom de anderen relatief zo hard gingen in PN, hij had wat onder de leden en ging zelf zachter. Van het type bedrog dat je denkt dat jouw trein rijdt maar dat het die nadere blijkt te zijn.

Tutu888 17 maart 2016 om 14:19

@Jaap Eden
Zover zou ik nog niet durven gaan. Op zaterdag zat hij gewoon bij de best of the rest. Dat hij Contador niet kon volgen is geen verrassing. In feite konden alleen Porte en Henao dat enigszins. Thomas ook niet, die had Henao nodig om terug te komen. En Zakarin sloot later pas aan toen het tempo voorin iets zakte.
Voor een lange beklimming bleef Dumoulin er keurig bij op de zaterdagetappe.

Johnny7 17 maart 2016 om 14:25

Hij moet hier ook helemaal niet aan mee doen!

Waarom is er nog geen bericht/voorbeschouwing over de Ronde van Catalonie, ontzettend niet normaal sterk deelnemersveld trekt me meer dan dat Milaan San Remo gedoe!

Tutu888 17 maart 2016 om 14:32

@Johnny7
Los van je persoonlijke voorkeur verschijnen de voorbeschouwingen over het algemeen 2 a 3 dagen voor de start van de koers.
Ik deel wel je mening: na afloop van M-SR heb ik altijd het katerige gevoel dat ik naar een flutkoers heb zitten kijken…

Melkzuur 17 maart 2016 om 16:16

Ik sta er steeds weer versteld van hoezeer de reacties van de gemiddelde Wielerflitser kunnen variëren van renner tot renner. Vervang “Dumoulin” in bovenstaand bericht door “Gesink”, “Mollema” of (stel je voor) “Boonen” en je krijgt heus geen begripvolle reacties zoals die van Tutu888 en Jaap Eden.

OscarV 17 maart 2016 om 16:26

Ach Melkzuur, persoonlijke voorkeur geeft dan ook wel weer kleur aan discussies. Het hoeft niet altijd een logische mening te zijn, toch?

Scotty 17 maart 2016 om 16:28

@Melkzuur, wellicht ligt dat ook een beetje aan jouw selectieve perceptie.

Kijk ook eens bijvoorbeeld WIE de reactie schrijft. Tutu888 post vrijwel nooit onzin of goedkope bash-berichten. Over het algemeen kan je 80% van de reacties wel overslaan.

LyndaLid 17 maart 2016 om 16:38

@ Melkzuur

Dat is niet omdat mensen nu anders posten, maar omdat andere mensen posten. De trollen en zeikstralen die het op Gesink en co gemunt hebben blijven bij een topic over Dumoulin lekker weg, tenzij er iets te prijzen valt :)

Boum05 17 maart 2016 om 16:45

Dan zal de Ronde van Catalonië ook niet doorgaan.
Het programma zal dan aangepast worden, met Internationaal criterium en
dan Ronde van Baskenland denk ik.
Daarna hoogte stage en daarop Agr.

Tutu888 17 maart 2016 om 16:47

@Scotty
Dank voor het compliment! En Gesink zul je mij zeker niet zien bashen, teveel respect voor de Condor van Varsseveld!

kader 17 maart 2016 om 17:46

Waarschijnlijk zijn de weersomstandigheden en inspanning hier de oorzaak van. Heb wel vaker gehoord dat deze combinatie een tik voor je weerstand is. Vervelend voor hem

Goed dat een aantal flitsers een keer positief gestemd is, normaal word alles hier afgebrand…

Jan Blokland 17 maart 2016 om 17:49

Het stelt mij eigenlijk wel wat gerust dat Dumoulin ziek is geworden in PN.
Zijn presteren was wat onder de maat, maar dat verklaart nu wel waarom. Dumoulin gaan we meer dan waarschijnlijk nog wel zien dit jaar. Top op de OS zou natuurlijk geweldig zijn.

Manuel Beltran 17 maart 2016 om 18:29

@ melkzuur
Ik denk dat het vooral komt omdat Dumoulin nu nog even het nieuwe snoepje van het (Nederlandse) wielrennen is. Over gesink, Mollema en Boonen was men in het begin ook lyrisch, maar zodra de verwachtingen niet (meer) ingelost worden begint een deel van het wielerpubliek te zeiken. Als Dumoulin dit jaar niet een grote tijdrit of klassementje rijdt gaat hij het ook krijgen vrees ik.

Romāns Vainšteins 17 maart 2016 om 18:32

Mag ik zeggen dat ik het dikke onzin vind om een ziekte nu net aan te dragen als DE reden waarom hij Contador, Thomas, Henao, Porte en Zakarin niet kon volgen ? Ik vond hem bergop lang niet slecht daaro.

robotour 17 maart 2016 om 19:40

Komt waarschijnlijk niet slecht uit, een beetje gedwongen rust nemen. Milaan-San Remo is toch niet echt een koers die op zijn lijf is geschreven. Hij zal toch wel een beetje aan zijn immuniteitssysteem moeten gaan werken, wat meer anti-oxidanten – knoflook – uien etc. eten om gezond te blijven, anders wordt het misschien van een topjaar een flopjaar c.q. kwakkeljaar…

Manuel Beltran 17 maart 2016 om 19:42

@rv
Ja, dat mag je zeggen. Het was helemaal zo slecht nog niet tot de laatste dag. Die viel toch wel een beetje tegen.

Headlines

Materiaalzone

Populair