Devenyns kan gewoon starten in Ronde van Vlaanderen
Foto: Sirotti
zaterdag 2 april 2016 om 19:00

Devenyns kan gewoon starten in Ronde van Vlaanderen

Het is nog onzeker of Dries Devenyns aankomende zondag van start kan gaan in de Ronde van Vlaanderen. De 32-jarige Belg kampt met ziekte.

“Dries is al de hele week ziek en dus twijfelachtig voor zondag”, bevestigt ploegmanager Rik Verbrugghe vrijdag tegenover Belga. “Morgen hakken we de knoop, rijden of niet.” Devenyns eindigde vorige week vrijdag als elfde in de E3 Harelbeke.

IAM Cycling verkende vandaag het parcours van De Ronde. “We zijn begonnen aan de Haaghoek en zijn doorgereden tot aan de Oude Kwaremont. Er stond vandaag niet veel wind. Dat zal zondag, volgens de huidige voorspellingen, wel anders zijn”, besluit Verbrugghe.

Update zaterdag 2 april, 19:00 uur
De ploegleiding heeft zaterdag besloten dat Devenyns gewoon kan starten in Vlaanderens Mooiste. “Vandaag voelde hij zich al een stuk beter en kreeg hij groen licht van de medische staf”, vertelt Rik Verbrugghe aan Belga. Devenyns ging vrijdag ook al mee tijdens de verkenning van het parcours.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
1 april 2016 16:22
Hij heeft een kou gevat toen brommer Cancellara passeerde op de Kwaremont.
1 april 2016 17:25
Toch jammer voor Dvenyns die eindelijk weer eens een goed jaar heeft. Dit vind ik nou een renner die veel meer uit zijn carriere had kunnen halen met meer geluk/andere tactieken.
2 april 2016 17:36
32 jaar alweer. Ik herinner mij zijn tijd als jong broekje nog. Time flies.

Reacties zijn gesloten.