SD Worx bevestigt deelname Van der Breggen aan Amstel Gold Race

zaterdag 17 april 2021 om 09:25
SD Worx bevestigt deelname Van der Breggen aan Amstel Gold Race

foto: Cor Vos

Update

Anna van der Breggen ontbreekt woensdag in de Brabantse Pijl. De wereldkampioene van SD Worx is verkouden en grieperig, maar test niet positief op het coronavirus. Het is nog onduidelijk of ze op tijd hersteld is voor de Amstel Gold Race, bevestigt de ploeg.

De 30-jarige wielrenster is de afgelopen dagen twee keer getest op corona, maar beide keren was de uitslag negatief. SD Worx houdt daarom de optie open om Van der Breggen mee te nemen naar de vrouweneditie van de Amstel Gold Race. De Nederlandse heuvelklassieker staat, na een jaar afwezigheid, zondag op het programma op een afgesloten circuit.

Van der Breggen wist in 2017 de eerste ‘hernieuwde’ versie van de Amstel Gold Race te winnen. (13 april, 17u49)


Update – SD Worx bevestigt deelname Van der Breggen

Deze week was het even onzeker of Anna van der Breggen wel kon meedoen aan de Amstel Gold Race, maar zaterdagochtend heeft SD Worx haar deelname bevestigd. De wereldkampioene won de klassieker in 2017 al eens. Ook haar ploeggenote Chantal van den Broek-Blaak zette de koers al eens achter haar naam. Een andere renster in het team om naar uit te kijken is Demi Vollering. De 24-jarige Nederlandse was woensdag nipt tweede in de Brabantse Pijl.

“Ik ben absoluut in vorm en kijk erg uit naar de volgende races”, liet Demi Vollering via haar ploeg weten. Het wordt haar tweede deelname aan de Limburgse klassieker. “Normaal houd ik niet zo van een circuit, maar aangezien dit een moeilijk circuit is, zal ik de Amstel Gold Race dit jaar leuk vinden. Deze wedstrijd is werkelijk prachtig, mede doordat het in Nederland is. Bijzonder dat het dit jaar zal plaatsvinden! Hopelijk kan ik hier een keer winnen!”

Team SD Worx voor de flag-nl Amstel Gold Race 2021
flag-nl Anna van der Breggen
flag-nl Chantal van den Broek-Blaak
flag-nz Niamh Fisher-Black
flag-za Ashleigh Moolman-Pasio
flag-gb Anna Shackley
flag-nl Demi Vollering

Dit artikel delen:

7 Reacties

SpeedyLegs 13 april 2021 om 19:04

Nu verkouden, grieperig en toch geen corona?
Zondag toch de AGR rijden?
Anders,… ja wat eigenlijk anders? Geen Tokio?

Cayolle 13 april 2021 om 21:00

Waarom zou het niet rijden van de AGR direct moeten inhouden dat ze ook niet naar Tokio gaat? Er zit toch nog behoorlijk wat tijd tussen de AGR en Tokio?
Maar hopelijk kan ze de AGR wel rijden.

SpeedyLegs 13 april 2021 om 23:42

Nou, Annemiek en Marianne staan niet zoveel lager op de UCI ranglijst. Deze speelt natuurlijk een belangrijke rol bij het bepalen van het kopmanschap in Tokio.

ssj 14 april 2021 om 06:47

Ze starten gewoon zoals altijd met meerdere kopmannen en de regerend wereldkampioene zal hier altijd 1 van zijn.

SpeedyLegs 14 april 2021 om 10:22

De meeste olympische selectiecriteria van allerlei sporten betreffen de prestaties in dit jaar. Daar waar ook nog sprake is van een kopmanschap ga je dit natuurlijk niet openbaar maken om andere landen niet wijzer te maken. Het kopmanschap is natuurlijk wel degelijk heel belangrijk voor de individuele wielrenster. Wou je dit pas beslissen in de wedstrijd en bij welke km afstand dan? En wie gaat dat dan doen en waarop gebaseerd? Dat wil geen enkele ambitieuze wielrenner zomaar laten gebeuren: het hele jaar het beste presteren en dan in de wedstrijd een domper krijgen?

ssj 14 april 2021 om 13:42

Dat slaat natuurlijk nergens op. Je gaat degene uitspelen die op dat moment het beste is. Niet degene die 3 maanden eerder het beste is. Natuurlijk is dat wel een indicator, maar datzelfde geldt voor de prestaties vorig jaar. Door een griepje 2 koersen missen verandert daar niks aan. Wat betreft wanneer je bepaalt voor wie je gaat; zoals ze dat ook bij eerdere WK’s, EK’s en de laatste Spelen hebben gedaan en zoals DQS dat vaak bij de Vlaamse klassiekers doet. Simpel zat.

Cayolle 17 april 2021 om 10:16

Mooi dat ze toch mee doet. Vraag is natuurlijk wel of ze voldoende hersteld is om echt een rol van betekenis te kunnen spelen. Wellicht beperkt ze zich tot ‘knechten’.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair