Zeventien Nederlanders op voorlopige startlijst Tour de Yorkshire

maandag 20 april 2015 om 15:41
Zeventien Nederlanders op voorlopige startlijst Tour de Yorkshire

Aan de eerste editie van de Tour de Yorkshire (2.1) doen waarschijnlijk zeventien Nederlanders mee. Dat blijkt uit de voorlopige startlijst die vandaag door de organisatie naar buiten werd gebracht. Zoals eerder aangekondigd moeten Bradley Wiggins en Marcel Kittel de grote publiekstrekkers worden van de koers door Groot-Brittannië, die van 1 tot en met 3 mei wordt verreden.

LottoNL-Jumbo neemt naar verwachting Moreno Hofland, Steven Kruijswijk, Barry Markus, Mike Teunissen, Maarten Tjallingii en Nick van der Lijke mee naar de start in Bridlington. Namens Giant-Alpecin kunnen Ramon Sinkeldam, Tom Stamsnijder en Lars van der Haar rekenen op een selectie.

Roompot komt zoals gebruikelijk met een geheel Nederlandse équipe. Op de voorlopige startlijst staan de namen van Berden de Vries, Huub Duyn, Dylan Groenewegen, Wesley Kreder, André Looij, Ivar Slik, Etienne van Empel en Sjoerd van Ginneken.

Wiggins rijdt in Yorkshire niet meer in het shirt van Sky, maar in dat van zijn eigen opleidingsploeg. Het wordt voor de oud-Tourwinnaar zijn allerlaatste wedstrijd op de weg.

Dit artikel delen:

14 Reacties

123poetertjes 20 april 2015 om 15:58

Oliver Wood op de startlijst, die heeft de bezem dus ingeruild voor de fiets.

Britse koersen zijn altijd leuk, want daar rijdt toch wel een blik jonge talenten rond. Helaas geen Hart hier.
Mits hersteld gaat Yorkshireman Swift hier naar de eindzege fietsen. Dat terwijl hij vroeger geen fiets had, hij woonde met 150 mensen in een schoenendoos midden op straat.

albertooo 20 april 2015 om 16:00

Die Kruiswijk zit nu dus op Tenerife. Dan verwacht ik minstens de benen van 2011 in de Giro.

NumberSeventeen 20 april 2015 om 16:14

Vorig jaar zat Kruijswijk daar ook (samen met Kelderman). Toen kwam hij er uit met goede benen.

west 20 april 2015 om 16:33

Dus geen Trentino (geen LottoNL) en geen Romandie voor Kruijswijk? Alternatieve voorbereiding op de Giro dus…

Tuubke 20 april 2015 om 16:45

Wiggins’ aller-, aller-, allerlaatste?

Bizziecle 20 april 2015 om 16:50

In Romandië rijden vooral TDF gangers en is wat te zwaar om als voorbereiding te zien

ikbenprocycling 20 april 2015 om 16:52

TLJ … elke koers de laagste prijsgarantie ! (moeten ze van de sponsors)

Romāns Vainšteins 20 april 2015 om 18:18

Doodzonde dat hier geen mooie eendaagse wedstrijd van gemaakt is maar rondje nummero zoveel.

alsjewint 20 april 2015 om 19:09

@Romans Vainstains

Die stelling vat ik even niet. Het zou toch evengoed eendagskoers nummero zoveel zijn? En waarom nu al concluderen dat het geen mooie meerdaagse kan zijn? Ik denk dat de renners een driedaagse koers wel waarderen.

Romāns Vainšteins 20 april 2015 om 19:36

Selectieve eendagskoers van +200km is veel aantrekkelijker en mooier om te afficheren dan kleine rondjes. Wat de renners waarderen boeit niet zoveel, het gaat om de aantrekkelijkheid en prestige van de koers + bijbehorende exposure. Ik denk dat de toekomst van het wielrennen in neo-klassiekers ligt en niet in overal kleine rondjes.

Romāns Vainšteins 20 april 2015 om 20:02

Kijk, maak bijvoorbeeld zo’n ‘slag om Norg’ met wat mooie lussen en extra rotstukken 200km+ en geef het een leuke status waardoor er goede renners komen starten. Binnen 3 jaar kijken daar meer mensen naar dan de ‘ronde van’ Drenthe, Yorkshire, Oliesheikstaatje 11 of Ugubugustan.

alsjewint 20 april 2015 om 20:15

@Romans Vainstains

Een selectieve eendagskoers als Strade Bianche is een mooi voorbeeld denk ik van wat jij bedoeld. Maar dat imago bouw je niet op in 1 jaar. Bij de Strade Bianche ging het nog vrij snel in een paar jaar, maar bijvoorbeeld Tro Bro Leon moddert ook al jaren in de marge, terwijl het een pittige en unieke koers is. Als je echt een top rennersveld aan het vertrek wilt hebben waar je publiek mee wil lokken, dan zal je ook een heel gunstige datum op de kalender moeten zoeken. Dat wordt steeds moeilijker.

Met een driedaagse grijpt ASO een beetje terug op de zeer druk bezochte 3 etappes in de Tour van vorig jaar. Daarbij zullen ze ook een beetje meeliften op de successen van de Sky ploeg lijkt me. Ik vind dat op zich prima.

Romāns Vainšteins 20 april 2015 om 21:32

Dat Tro Bro Leon is erg cool, goed voorbeeld van een koers waar je nog meer mee kan, misschien moeten ze eens een gekke sponsor vinden die 100.000 bovenop de eer legt oid. Volgens mij moet de UCI dit soort koersen verder in het zadel kunnen helpen met het toekennen hogere status maar dat zal dan wel haaks staan op dat veiligheidsgedoe van de laatste tijd…

Wat je nog kunt doen rond de wedstrijddag is wat aanverwante leukigheden zoals een kort criterium en een sprint challenge de voorgaande dag of zo zonder dat er per se een klassement aan vast zit.

Romāns Vainšteins 20 april 2015 om 21:54

Wat Tro Bro ook kan overwegen is om de zaterdag voor de AGR te pakken en keihard de concurrentie met de AGR aan te gaan, Boom had beter deze koers gepakt bijv en zo zijn er wel meer.

Headlines

Materiaalzone

Populair