Zeventien fietsen gestolen van opleidingsploeg Israel-Premier Tech
foto: Israel Cycling Academy
dinsdag 18 januari 2022 om 15:37

Zeventien fietsen gestolen van opleidingsploeg Israel-Premier Tech

Israel Cycling Academy is onaangenaam verrast in aanloop naar het nieuwe seizoen. Zeventien fietsen van de continentale ploeg, de beloften-formatie van WorldTeam Israel-Premier Tech, zijn namelijk gestolen tijdens het trainingskamp in Spanje.

De fietsen van het merk Factor werden maandag gestolen uit de materiaalwagen van de ploeg. “Vandaag zijn in de buurt van Girona zeventien van onze Israel Cycling Academy Factor-fietsen gestolen uit de vrachtwagen van de ploeg”, deelde het continental-team mee op social media. “De frames zijn zilver, rood en zwart, zoals hieronder afgebeeld. Neem contact met ons op als iemand enige informatie heeft.”

Fietsendiefstal komt vaker voor in de professionele wielersport. In oktober werd tijdens het WK baanwielrennen in Roubaix twintig fietsen van de Italiaanse nationale ploeg gestolen. De fietsen werden enkele dagen later in Roemenië teruggevonden. Een maand eerder waren de vrouwen van BikeExchange slachtoffer van fietsendiefstal tijdens de Tour de l’Ardèche. In 2020 werden in de nacht voor Strade Bianche zes fietsen van de vrouwenploeg van Trek-Segafredo weggenomen.

Onlangs werden ook Geraint Thomas en Iván García bestolen van hun fiets, toen zij tijdens een trainingsronde een koffiestop hielden. Thomas overkwam dat in november in de Franse plaats Menton. García werd begin december onaangenaam verrast in Girona.

 
10 Reacties
Sorteer op:
18 januari 2022
Triest triest
18 januari 2022
Die zullen wel weer in Sibbe staan.
18 januari 2022
Deze bendes reizen ook rond en weten dat oa rondom Girona en andere plaatsen er altijd kansen zijn voor een grote slag. Zou beter zijn wanneer er in de brackets een chip zat opdat men direct na constatering diefstal de goederen kan localiseren en het tuig inrekenen. Hier niets aan doen maakt de boeven alleen maar vastberaden er. Overigens je racefiets onbewaakt ergens laten staan om even binnen koffie te halen en al zeker bij grote cyclo's is helemaal vragen om problemen. Diefstal fietsen en e-bikes neemt alsmaar toe.
18 januari 2022
tyd voor n tracker, maarja dit zien ze mischien aan voor n motortje, en ze moeten ook nog de hoogte van de kousen op meten
18 januari 2022
Het jaar is los! Ik schat nog 2-3 van zulke berichten in 2022.
18 januari 2022
Rijden die opleidingsjongens nog met rimbrakes joh?
    18 januari 2022
    Nu niet meer.
    18 januari 2022
    Op een oude fiets moet je het leren he.

Reacties zijn gesloten.