Zevende seizoenszege voor Arnaud Démare in La Route d’Occitanie

vrijdag 11 juni 2021 om 16:16
Zevende seizoenszege voor Arnaud Démare in La Route d’Occitanie

foto: Cor Vos

Arnaud Démare lijkt in aanloop naar de Tour de France hoogvorm te hebben. Na een aantal ritzeges in de Boucles de la Mayenne vorige week, sloeg hij vandaag toe in de tweede rit van La Route d’Occitanie. Voor de Fransman is het alweer zijn zevende seizoenszege.

De makkelijkste rit in La Route d’Occitanie voerde het peloton van Villefranche-de-Rouergue naar Auch. In de vlakke finale kreeg Démare zijn enige kans op een ritzege, maar daarvoor moest zijn ploeg Groupama-FDJ eerst een vlucht bijhalen.

Met Angel Madrazo en Adne van Engelen bevolkten slechts twee renners deze vlucht, die het moest doen met een maximale voorsprong van vijf minuten. In de laatste vijftig kilometer, toen er nog maar anderhalf minuut van de voorsprong was overgebleven, kregen zij gezelschap van Morne van Niekerk, Samuel Leroux en Valentin Retailleau. Plotseling reed de vroege vlucht weer een minuutje verder van het peloton vandaan.

In de laatste kilometers bleek hun poging dan toch tevergeefs te zijn. Met nog drie kilometer te gaan werd Madrazo als laatste vluchter ingerekend en kon Groupama-FDJ aan de lead-out voor hun sprinter beginnen. Dat deden zij met verve. In Auch bleek Démare weer niet te kloppen: hij bleef Orluis Aular en Jacopo Mosca voor.

Dit artikel delen:

5 Reacties

El Matador 11 juni 2021 om 16:24

Zelfs achterstevoren had hij deze sprint nog gewonnen natuurlijk. Toch wel weer een extra zege.

Titaantje 11 juni 2021 om 16:32

Ja idd wat een hoogvorm; hij verslaat Aulas en Mosca in een sprintje.

Ab Normaal 11 juni 2021 om 16:39

Precies en die andere zeges waren ook tegen D sprinters

lo squalo dello Stretto 11 juni 2021 om 16:43

Benieuwd naar de Tour want Démare scoort wel vaker tegen dit soort tegenstand. Al was ie in de Giro vorig jaar wel oppermachtig

Gebruikersnaam 11 juni 2021 om 17:13

7 zeges, maar hij ontloopt wel al een heel seizoen de zware tegenstand. In Valencia weliswaar nog wel tegen een nauwelijks geïnteresseerde Ewan, maar voor de rest vooral tegen Consonni, Halvorsen, Dupont en andere Aberasturi’s.

Verwacht er eerlijk gezegd niet heel van in de Tour.

Headlines

Materiaalzone

Populair