Zeven WorldTour-ploegen in Grand Prix La Marseillaise

zondag 10 januari 2021 om 09:23
Zeven WorldTour-ploegen in Grand Prix La Marseillaise

Benoît Cosnefroy won vorig jaar de GP la Marseillaise - foto: Cor Vos

De organisatie van de Grand Prix La Marseillaise (31 januari) kan dit jaar rekenen op de aanwezigheid van zeven WorldTour-teams. Vorig jaar deden er vier ploegen van het hoogste niveau mee in het zuiden van Frankrijk.

Naast thuisteams AG2R Citroën, Cofidis en Groupama-FDJ staan ook UAE Emirates, EF Education-Nippo, Lotto Soudal en Intermarché-Wanty-Gobert aan de start van de Grand Prix La Marseillaise. Vorig jaar waren alleen AG2R, Cofidis, Groupama-FDJ en NTT Pro Cycling van de partij namens de WorldTour-ploegen.

De organisatie heeft ook zeven ProTeams weten te strikken met Delko, Total Direct Energie, Arkéa-Samsic, B&B Hôtels p/b KTM, Bingoal-Wallonie Bruxelles, Sport Vlaanderen-Baloise en Equipo Kern Pharma. De startlijst wordt compleet gemaakt door drie continentale ploegen: Saint Michel-Auber 93, Xelliss-Roubaix Lille Métropole en Cambodia Cycling Academy.

Parcours
De Franse openingskoers viert dit jaar zijn 43ste editie en zal dit keer een flink stuk langer zijn dan gebruikelijk. Met 171 kilometer is de eerstvolgende uitgave van de GP La Marseillaise 26 kilometer langer dan de editie van vorig jaar. Volgens de organisatie is deze significante wijziging eenmalig. De belangrijkste hindernissen blijven ongewijzigd.

Dit artikel delen:

3 Reacties

Wheely 10 januari 2021 om 10:13

Cosnefroy!

Lalsacien 10 januari 2021 om 12:05

Het weekend van de (Europese) reprise!

Brigand 11 januari 2021 om 14:49

Continentale ploeg Cambodia Cycling Academy aan de start . Dat wordt dus voor het eerst dit seizoen uitkijken naar ouwe taaie Davide Rebellin .

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair