‘Zeven motortjes gedetecteerd in Italiaanse profkoersen’
screenshot
zondag 17 april 2016 om 15:01

‘Zeven motortjes gedetecteerd in Italiaanse profkoersen’

In de Strade Bianche en de Wielerweek van Coppi en Bartali zijn zeven fietsen met motortjes gedetecteerd. Dat zeggen Stade2 en Correre della Sera. Later vandaag zullen zij in een reportage verder uitweiden over hun vondst.

De Italiaanse krant meldt in de zondagkrant dat tijdens genoemde Italiaanse koersen met een warmtedetector is gezocht naar ‘mechanische doping’. Van de zeven aangetroffen motoren zouden vijf in de zadelbuis gevestigd zijn en twee in de achternaaf en de cassette. Experts meldden aan de Italiaanse krant dat de hitte die gemeten is in de fietsen, enkel gecreëerd kan worden door een motortje.

De UCI heeft in een reactie aan Cyclingnews gemeld dat het op de hoogte is van de reportage, die vandaag om 17.25 uur op France 2 wordt uitgezonden. Voorzitter Brian Cookson is in het kader van het onderzoek geïnterviewd.

RIDE Magazine
64 Reacties
Sorteer op:
17 april 2016 18:29
Man man man, als je zoiets onderzoekt doe het dan goed. In plaats van een paar koersen te filmen doe dat in meerdere koersen (met meerdere camera's) en probeer er verdachte renners uit te halen. Vervolgens kan je bij de finish eens vragen of je de fiets mag bekijken of het doorgeven aan de UCI (wij verdenken X,Y,Z en hebben beelden A,B,C daarvan).
17 april 2016 18:29
Ze hebben 0.0.... Als een wiel net gewisseld is en uit dus auto komt is het warmer dan de rest van de wielen.... en dat zie je ook op een warmtecamera. En het wil dat er nogal eens wielen gewisseld worden in de strade bianchi. In de granfondos weet je dat het gebeurt... Amateurs die hun status willen oppoetsen tov de familie en vrienden.
17 april 2016 18:32
Dat stukje over Contador en die armband om magneten aan/uit te zetten was wel wazig. Die gast was wel echt aan het klungelen met die armband. Maar dan zou het dus in de wielen zitten, a 50.000 per stuk. Het was wel ver zoeken in deze documentaire.
17 april 2016 18:34
Ach man die vent deed zijn horlogebandje een tandje losser of vaster.... kom op nou hee.
17 april 2016 18:36
@ the student, en het wiel kan ook warm zijn geworden door het remmen.
17 april 2016 19:21
Precies helemaal niks behalve een paar warme wielen door het remmen. En die bullshit over Cancellara kun je ook beter vertalen in een volledig geparkeerd staande Boonen. Want dat laatste was op de Bosberg zo goed te zien waar hij nog eens 13! Seconden verloor. Schij uit zeg, motortjes bij een Pro Team, kom met wat beters.
17 april 2016 19:37
Blijkbaar rijden er toch nog meer Zwitsers rond in het peleton triestig
17 april 2016 19:40
Viola, dikke bullshit allemaal, wat een farce.
17 april 2016 20:01
Los van of het 'bewijs' er is. Bij het concreet vinden van een motor in een fiets. Direct levenslang schorsen. Of het nou een nieuweling, junior of bij wijze van spreke de wereldkampioen is... Er is maar 1 straf om dit aan te pakken. Fiets aan de wilgen en doei!
17 april 2016 20:17
Vond het al raar dat Fransen naar Italie togen om daar wedstrijden te filmen.
Waarom niet de wedstrijden in Frankrijk zelf? Daar zijn er heel veel van.

Complete onzin dit. Al ben ik er zeker van dat er mee wordt gesjoemeld.
17 april 2016 20:55
Quote:
Vond het al raar dat Fransen naar Italie togen om daar wedstrijden te filmen.
Dat lijkt me logisch. Er zal tijdens hun 'onderzoek' toch maar een Franse renner tegen de lamp lopen... Nu kunnen ze lekker beelden van Froome blijven vertonen om tegenaan te schoppen. Rare jongens die Galliërs.
17 april 2016 21:42
Zo te horen heb ik niks gemist? Al die draaiende onderdelen en lagers geven inderdaad wel eens wat warmte af ;)
17 april 2016 23:31
Toch wel raar dat ze van die 5 motoren in de zadelbuis geen beelden hebben laten zien. Juist voor warmte op die plaats kun je moeilijk een verklaring hebben (tenzij je net een nieuwe fiets hebt en de monteur deze bij de zadelbuis van de auto heeft gepakt). Van warmte bij de wielen en cassettes kun je moeilijk een conclusie trekken aangezien dit onderdelen zijn die altijd warm worden door wrijving.
18 april 2016 20:34
Manager Gilbert komt ook met een paar straffe uitspraken naar buiten!

Zal er gesproken worden vanuit het peleton?

Reacties zijn gesloten.