Zesdaagse van Gent strikt Cavendish-Keisse als eerste duo

dinsdag 15 oktober 2019 om 17:53
Zesdaagse van Gent strikt Cavendish-Keisse als eerste duo

foto: Cor Vos (archief)

De organisatie van de Zesdaagse van Gent heeft zijn eerste duo bekendgemaakt. Het gaat om Mark Cavendish en Iljo Keisse, die samen al een verleden hebben op de baan. Zo werden beide renners al eens tweede in Gent. Keisse gaat over een kleine maand voor zijn achtste zege, terwijl Cavendish zijn tweede overwinning kan boeken.

Vandaag maakte de Zesdaagse van Gent een eerste topduo bekend voor de 79e editie. Zowel Cavendish als Keisse vierden al grote successen op de baan, waaronder in het zesdaagse-circuit. De 36-jarige Keisse wist als thuisfavoriet (de renner van Deceuninck-Quick-Step komt namelijk uit Gent, red.) al zeven keer de Zesdaagse van Gent te winnen.

Cavendish was drie jaar geleden nog de beste in het Gentse Kuipke samen met Bradley Wiggins. De Brit reed de zesdaagse ook al eens met Keisse. In 2014 kwamen ze dichtbij de overwinning, maar moesten ze uiteindelijk hun meerdere erkennen in Jasper De Buyst en Kenny De Ketele. Cavendish en Keisse kennen elkaar ook van hun gezamenlijke periode bij Quick-Step.

De Zesdaagse van Gent wordt dit jaar verreden van 12 tot en met 17 november. Keisse zal dan beginnen als titelverdediger, aangezien hij vorig seizoen wist te winnen aan de zijde van Elia Viviani.

Dit artikel delen:

3 Reacties

aardappeljager 16 oktober 2019 om 08:53

Wel toevallig dat de thuisrijder zo vaak kan winnen

0
Peter Lippens 16 oktober 2019 om 13:07

niet als die thuisrijd zowat de sterkste zesdaagserenner was en nog is van de laatste 10 jaar al verdiend hij de laatste jaren meer op de weg als meesterknecht in het beste team

0
stalle 16 oktober 2019 om 13:13

Juist ik had het niet beter kunnen schrijven.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone