Zes koppels in dezelfde ronde na derde avond Zesdaagse van Gent

vrijdag 15 november 2019 om 08:22
Zes koppels in dezelfde ronde na derde avond Zesdaagse van Gent

foto: Cor Vos

De spanning is om te snijden na drie dagen in de Zesdaagse van Gent. Kenny De Ketele en Robbe Ghys (144 punten) hebben het stokje overgenomen aan de kop, met vijf koppels in dezelfde ronde. Het verschil met nummers twee Jan-Willem van Schip en Yoeri Havik is slechts één punt.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De achterstand van Otto Vergaerde en Jules Hesters (135) is ook minimaal: zij staan derde op negen punten van De Ketele en Ghys. Weer vijf punten daarachter staan Tosh Van der Sande en Jasper De Buyst (130). Topfavorieten Iljo Keisse en Mark Cavendish zijn vijfde met 120 punten.

De Duitse wereldkampioenen Roger Kluge en Theo Reinhard (87) begonnen in leidende positie aan de derde avond, maar raakten die kwijt en staan nu zesde. Toch zien ook zij nog kansen, want ze staan nog binnen dezelfde ronde als De Ketele en Ghys.

De Zesdaagse van Gent duurt tot en met zondag.

Dit artikel delen:

5 Reacties

west 15 november 2019 om 08:30

Off-Topic: moet de redactie van WF niet gewoon in Gent (en Rotterdam) aanwezig zijn als het nergens op tv te volgen is? Er is wel een volg-hier topic, maar er is op het hele internet nergens een verslag te vinden van wat er gebeurt… Terwijl er duizenden manieren zijn om de Tour te volgen wordt daar wel tegen wil en dank een soort blogje opgericht, maar juist dit soort evenementen zijn toch een gat in de markt? Ik denk dat zelfs verslag met een videostream mogelijk zou moeten zijn…

0
Wheely 15 november 2019 om 08:51

Dat ben ik wel met je eens. Het enige is dat het baanwielrennen totaal niet populair lijkt te zijn bij het wielerflits publiek. Ik verbaas me me elke keer weer hoe weinig reacties er zijn op de berichten uit de zesdaagses en al helemaal uit de wereldbeker waar de Nederlandse jongens prachtige dingen laten zien.

0
jules van duffel 15 november 2019 om 14:09

Je kan op de site http://www.z6sdaagse.be steeds dag der dag alle actueel nieuws , uitslagen plus algemeen klassement vinden m.b.t. de Zesdaagse van Vlaanderen – Gent ( elite + U 23 + dames ) .

0
Fieldbird 15 november 2019 om 16:25

Vind het ook zonde dat het niet live te volgen is, desnoods alleen de beelden. Is tegenwoordig met een halfgare internetverbinding al vrij makkelijk te streamen. In Londen werd het overigens wel op Twitch gestreamd via Sixdaycycling, die doen ook Berlijn, Brisbane en Manchester dus dat kan je daar volgen.

0
girardengo 15 november 2019 om 19:41

En dan bedenken dat Nederland vroeger vooral op de baan uitblonk (Moeskops, Van Vliet, Derksen, Schulte bijvoorbeeld). Dat is in de jaren vijftig beginnen te veranderen met de eerste successen in de Tour (Van Est, Wagtmans en anderen), al was Middelkamp hen al voorgegaan (wereldkampioen in 1947). Het niveau van het baanwielrennen is even hoog als dat van de weg. Het is voor de aanwezige toeschouwers ook veel beter te volgen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone