Zegegebaar Boom was reactie op missen Vuelta
foto: Sirotti
zaterdag 12 augustus 2017 om 10:40

Zegegebaar Boom was reactie op missen Vuelta

Lars Boom weigerde vrijdag te verklaren wat er achter zijn frustratie zat bij het vieren van zijn ritzege in de BinckBank Tour, maar De Telegraaf denkt de reden te weten. De Brabander zou donderdagavond namelijk te horen hebben gekregen dat de ploeg hem passeert voor de Vuelta en daar is hij allerminst blij mee.

Boom benadrukte na afloop van de etappe in een persconferentie al het belang van een grote ronde. Het feit dat Astana hem vorig jaar geen enkele drieweekse rittenkoers liet rijden, noemde hij als één van de redenen voor zijn mindere vorm in het afgelopen voorjaar. Nu lijkt het erop dat Boom dit jaar opnieuw geen grote ronde gaat rijden.

De selectie van LottoNL-Jumbo moet officieel nog bekend worden gemaakt. De ploeg wil met Steven Kruijswijk hoog eindigen in het algemeen klassement.

Zelf houdt Boom zijn kaken stijf op elkaar over de betekenis van zijn zegegebaar. “Geen commentaar”, was hij kort maar krachtig tijdens de persconferentie. “De mensen voor wie het is, weten waar het om gaat.” De Nederlander staat met nog twee dagen te gaan aan de leiding in de BinckBank Tour. Zijn voorsprong op Peter Sagan bedraagt twee seconden.

Update 10:40
LottoNL-Jumbo heeft voor de start van de zesde etappe in de BinckBank Tour bevestigd dat Lars Boom de Ronde van Spanje moet missen. De ploeg stelt hem niet op voor de drieweekse rittenkoers, waardoor Boom voor het tweede jaar op rij geen grote ronde rijdt.

RIDE Magazine
118 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
12 augustus 2017 08:30
Dan snap ik het helemaal. Jammer als ze hem niet selecteren
12 augustus 2017 08:32
Zou toch behoorlijk apart zijn...
Ze hebben er geen 4 betere voor in de ploeg (al kan teaminstelling een punt zijn...)
12 augustus 2017 08:33
Ach als Hansen het kan, kan het bij boom ook. 1 valpartij in een training van een ploeg makker en heel het internet kan weer losgaan over hoe veel of weinig Boom het gegund is.
12 augustus 2017 08:34
Apart aangezien er in eerdere interviews met hem en ploeggenoten erg wet gezinspeeld op deelname aan de Vuelta. Dus vraag me af of dit typisch Telegraaf nieuws is of dat dit echt correct nieuws is.
12 augustus 2017 08:35
Quote:
"Als je niet het niveau haalt van de afgelopen jaren is dat heel frustrerend. Natuurlijk zorgt dat dan voor twijfels. Je gaat dan naar oorzaken zoeken, maar daar zijn we nu wel achter.” Als een van die oorzaken noemde hij het gebrek aan grote rondes in zijn laatste jaar bij Astana.

Dit komt uit zijn interview van gisteren. Volgend jaar dus weer plek 79 in DDV als uitschieter in het voorjaar?
12 augustus 2017 08:35
De enige reden om Boom niet mee naar de Vuelta te nemen binnen deze selectie, is dat hij niet goed in het team ligt of dat men daar niet op vertrouwt. Qua kwaliteiten moet hij mee en ook voor z’n eigen toekomst is een grote ronde goed.

Het zou kunnen verklaren waarom hij gister achterin reed en geen ploegmaten had die het gat dichtreden. De benen waren er. Wellicht zo de pest in gehad tijdens de etappe en dit ook aangegeven aan de ploegmaten. En uiteindelijk mede door BMC teruggekomen en toen uit frustratie zichzelf eens willen gaan tonen.

De komende 2 dagen gaan laten zien hoeveel steun hij geniet binnen het team. Rijden ze voor hem of niet? Is zijn woede gericht op eigen prestaties/teambazen of is het ook naat een deel van het team? Met mannen als Tankink, v. Emden en Groenewegen met een eigen mening is dat vrij snel duidelijk. Of ze rijen de ballen uit hun broek dit weekend of Lars krijgt een lesje nederigheid van zijn knechten die maanden op kop hebben gereden voor niks in het voorjaar en die het eventuele gezeik van hem (puur speculatie) niet pikken. Dat is het mooie aan wielrennen.

EDIT:
Nog eens het nieuwbericht op WF bekeken. Er is dus donderdagavond iets gebeurd, dat is duidelijk. Alleen zijn reactie op een eventuele Vuelta in dat filmpje strookt totaal niet met bovenstaand verhaal. Een woedende Boom is dan wel duidelijker over het Vuelta, al was het wel een met een opmerking met bijbedoeling. Nu was dit nog open en wilde hij het vooral graag.

Kan het wellicht over het WK gaan dat hij niet mee mag? Wellicht dat al te horen gekregen?
12 augustus 2017 08:39
Wel verrassend, vind ik, als ze hem niet selecteren. Zou toch een belangrijke man in de TTT kunnen zijn en zoveel betere opties voor dagsucces zijn er nou ook niet binnen de ploeg.
12 augustus 2017 08:39
Nico...waar ben je voor een reactie ? Of brand je liever weer eens je vingers niet ?
12 augustus 2017 08:41
Waarom wordt een roddel van de telegraaf hier als nieuws gebracht?
12 augustus 2017 08:44
http://www.wielerflits.nl/nieuws/288621/boom-over-zegegebaar-de-mensen-voor-wie-het-is-weten-waar-het-om-gaat.html

Interview van gisteren na zijn zege: op 1.24 zegt hij hopelijk nu de Vuelta rijden

Dus zou wel vreemd zijn als hij dit zegt en al weet dat hij hem niet rijdt. Tenzij hij hoopt dat er door een blessure een plek vrijkomt
12 augustus 2017 08:46
@snellerfietsen: zie de '......'

Verrassend. Zou betekenen dat er niet echt mannen voor het vlakke meegaan naar de Vuelta.
12 augustus 2017 08:49
Quote:
Vervolgens kreeg Boom niet zijn gewenste wedstrijdprogramma. Zo werd hij uit de selectie voor de Vuelta geschrapt. “Als je niet het programma kan rijden dat je wil rijden, mis je ook de motivatie om goed te zijn.” Boom liet een teleurstellend najaar optekenen waarin hij nooit echt indruk kon maken.

De grote Lars Boom verdwijnshow kan opnieuw beginnen. Voor de duidelijkheid: dit ging over zijn periode bij Astana.
12 augustus 2017 08:53
Op basis van elke prestatie zou je voor de etappe van gisteren Boom selecteren voor de Vuelta? Juist... hij heeft simpelweg nog niet gepresteerd dit seizoen.
12 augustus 2017 08:55
typisch voor die eeuwige beloftes, gedurende 3, 4 jaar geen bal presteren en dan na een overwinning direct klagen hoe tekort ze wel zijn gedaan. Een beetje nederigheid zou je sieren Lars
12 augustus 2017 08:59
Retestom om hem niet in de vuelta te laten starten.
12 augustus 2017 09:00
Klinkt plausibel, in het WF interview na de wedstrijd geeft hij (Boom) zelf aan dat hij dat gebaar sinds de vorige dag in zijn gedachte had, dus het is een reactie op iets dat recent gebeurd is.
12 augustus 2017 09:02
Als dit echt zo is, is het vreemd. Hij wordt aangetrokken voor het voorjaar, en kennelijk gedijt hij het beste bij een grote ronde daarvoor. Dat weet je als je hem aantrekt.

Als je 'm die vervolgens niet laat rijden, waarom trek je 'm dan aan?

Blijft natuurlijk een als, maar als dit echt waar is heeft Boom helemaal gelijk.
12 augustus 2017 09:04
De Telegraaf is niet altijd even objectief in zijn berichtgeving over TLJ. Ze doen er alles aan om de ploeg zwart te maken. Dus als ze een relletje ruiken zullen ze er alles aan doen om olie op het vuur te gooien. Hopelijk is de teamleiding van TLJ slim en smoren ze dit in de kiem door Boom te selecteren en dat snel wereldkundig te maken. Een Boom in deze vorm kan Kruijswijk en het team heel goed gebruiken in de Vuelta.
12 augustus 2017 09:07
Tja, bij Hansen zeggen we altijd dat hij zijn selectie krijgt door zijn naam, niet door zijn prestaties. Boom heeft tot gisteren zijn ploeg een waslijst aan argumenten gegeven om hem niet te selecteren. Ja, hij heeft die tijdrit waarmee hij nuttig kan zijn in de TTT op dag 1. Ook ja, hij wordt het hele jaar door er op elke halve heuvel keihard afgepeerd.
12 augustus 2017 09:17
Tja pas presteren als je kans op een grote ronde teniet is...zegt veel over de renner.
12 augustus 2017 09:18
Enige verklaring voor thuislaten tijdens de Vuelta is dat hij heel slecht in het team ligt.
12 augustus 2017 09:18
Beetje raar om daar zo op te reageren. Hij heeft tot gisteren niks gepresteerd en ik zou geen meerwaarde van hem inzien voor de Vuelta. Klimmen kan hij niet dus het zou eigenlijk alleen om die TTT te doen zijn. Dan zou ik eerder Tolhoek ofzo opstellen. Die jonge renners kunnen dan laten zien wat ze kunnen in het echt grote werk. Daarbij zie ik die het werken voor een ander niet meteen schuwen, terwijl je die kans wel bij Boom hebt.
12 augustus 2017 09:22
Als het gebaar naar bepaalde mensen toe is doe het dan voor hun neus als je er verder niks over wil zeggen. Nu je het voor het oog van iedereen hebt gedaan vertel dan ook de reden. Nu weer allemaal speculaties waar niemand wat mee opschiet
12 augustus 2017 09:26
Boom's probleem werd begin dit jaar prima ontleed door de trainer: mo-ti-va-tie om te trainen om 110% fit te worden. Als je dan vanuit de ploeg opvangt dat ie bij aanvang van wat 'zijn seizoen' is nog 2/3 kilo te zwaar staat en nauwelijks in staat is een wedstrijd van 220km voorin mee te draaien, mag je je afvragen of Boom niet teveel leunt op zn jaren als talent waarbij alles kwam aangewaaid. Deze gozer kan zichzelf geen pijn doen en fietst liever een rondje Drunense Duinen. Uiteraard dan wel zonder Strava.
Deze kerel zou eens met trainers en coaches moeten kijken naar een trainingsprogramma dat zn aandacht vasthoudt. Een beetje zoals bij VDP. Short-to-long training ipv de geijkte wielertraining. Werkt voor hem niet. Laat 'm maar eens trainen voor de cross, maar dan wel volle bak, met alles wat daarbij hoort. Woden de resultaten in het voorjaar niet minder van dan ze nu zijn.
12 augustus 2017 09:28
Boom moet na zo'n abominabel seizoen gewoon zijn mond houden, hij heeft niks te eisen.
1 2 3 5

Reacties zijn gesloten.