Zege Poels zeer kort op tv, oproep Adam Hansen: “Geef ze de aandacht die ze verdienen”
foto: Cor Vos
dinsdag 18 juli 2023 om 08:38

Zege Poels zeer kort op tv, oproep Adam Hansen: “Geef ze de aandacht die ze verdienen”

Wout Poels beleefde afgelopen zondag zijn moment de gloire in de Tour de France. Bij zijn tiende deelname boekte de Nederlander – na een loodzware dag in de Alpen – zijn eerste ritzege. Op televisie was echter weinig te zien van zijn succesvolle solo: de Franse televisie bracht de juichende Poels slechts enkele tellen in beeld. Dat leidde tot onvrede bij Adam Hansen, de voorzitter van rennersvakbond CPA.

De gloednieuwe winter-editie van RIDE Magazine is vanaf nu verkrijgbaar! Mathieu van der Poel staat op de cover. In ons magazine lees je een uitgebreid verhaal van 10 pagina's met dé smaakmaker van 2023. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Terwijl Poels naar de overwinning soleerde, waren Jonas Vingegaard en Tadej Pogacar samen bezig aan de slotklim. De regisseur van de Franse televisie had vooral oog voor het duel tussen de twee Tourpretendenten. Hansen vond het ‘verdrietig om te zien’ dat een van de grootste momenten uit de wielercarrière van Poels daarom zo summier in beeld werd gebracht.

“Ik had het erg gewaardeerd als hij (of welke andere ritwinnaar dan ook) meer dan twee seconden televisietijd had gehad, zodat zijn zoon kon zien wat hij bereikt had. De klassementsrenners worden elke dag al getoond. Alsjeblieft, ik vraag France Télévisions (die de beelden levert en de regie doet, red.) vriendelijk om deze jongens en hun teams de aandacht te geven die ze verdienen.”

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
18 juli 2023 09:04
De klassementsrenners is nog tot daar aan toe, dat is interessant en belangrijk, maar de helft van de tijd ging naar de kudde kansloze Fransen die op 2 minuten reed en alleen maar tijd verloor. Als die tijd gewoon naar de koploper gaat en je schakelt 200 meter voor de finish naar Poels hebben we het nergens over.
  18 juli 2023 09:10
  Inderdaad, Burgudeau die de hele dag een bijrol speelde, was op de finish driemaal zo lang in beeld als Poels. Ik denk ook dat Poels in de laatste 40 jaar de etappewinnaar is die het kortst in beeld is gebracht door een Franse regisseur.
  18 juli 2023 09:29
  @Platteprijs driemaal nul is ook nul. Burgaudeau was inderdaad wat langer in beeld dan Poels maar die kansloze Fransen hebben minder aandacht gekregen dan van Aert bijvoorbeeld. En helemaal minder dan de twee tenoren. Ik vermoed dat het gewoon een stomme fout was maar geen bewuste.
  18 juli 2023 11:23
  Jij gelooft dat echt? Het is toch standaard dat we geloste Fransen lang in beeld zien? Of een halve aanval van Barguil, waarvan je ziet dat hij zichzelf opblaast.
18 juli 2023 10:58
Het gaat niet zozeer om de finish, minuutje daarvan is genoeg, als wel de heroische klim naar boven, aangejaagd door het publiek, door het verdriet van de dood van Gino, de momenten dat alles samenkomt. Die wil je als regie pakken toch? En het is 2023, de wielerwereld is conservatief, split screen zou geen enkel probleem hoeven zijn (met het geluid van het op dat moment spannendste).
Maar niet getreurd, Wout is nog niet klaar, komt nog een koninginnenritje morgen.
  18 juli 2023 14:31
  ik gun Wout inderdaad ook wel een herkansing.
18 juli 2023 09:11
Anderzijds moet ook gezegd worden dat de regisseur waarschijnlijk op z'n donder heeft gekregen dat hij de dag vooraf de aanval van Vingegaard miste, dus nu maar extra lang bij die twee bleef. Het wordt hoog tijd dat de regisseur assistentie krijgt van een 'spotter' iemand die kennis van de koers heeft en goed kan aangeven waar de prioriteiten liggen zonder bevooroordeeld kansloze Fransen heel lang in beeld te houden
  18 juli 2023 09:26
  De kansloze Fransen skippen zou al heel fijn zijn. En misschien zouden ze beeld-in-beeld kunnen overwegen als het zowel van voor als tussen de klassementsrenners spannend is?
  18 juli 2023 09:55
  Dat lijkt me een hele goede oplossing zurevla
  20 juli 2023 09:14
  Ik kan me nog vaag een groot evenement (ik meen atletiek) in Duitsland herinneren, waar de Duitse televisie (ARD of ZDF) andere beelden toonde dan Franse/Vlaamse tv. Kennelijk had men gekozen voor twee regisseurs, een voor het thuisfront met veel aandacht voor landgenoten en een voor internationaal gebruik.
18 juli 2023 09:09
Mooi dat Hansen dit niet zomaar voorbij laat gaan. Ik vrees echter dat de Fransen van ASO en FT hun schouders zullen ophalen.
18 juli 2023 09:33
30% van de tijd moeten we naar een stelletje kansloze Fransen kijken die er weinig van bakken. Zo gauw Pinot, Gaudu, Bardet, Barguil, Alaphilippe en Madouas gelost worden heb je de garantie dat je in de minuten daarna meer de achterhoede te zien krijgt dan de kogroep of de klassementsmannen.
18 juli 2023 11:03
Gewoon een slechte regisseur, laat het de VRT doen.
18 juli 2023 11:14
Ik vond het persoonlijk vooral tenenkrommend hoe de regie wel tijd had voor alle Franse ontsnappingen in de kansloze groep achtervolgers die streden om de derde plek.

EDIT: wat iedereen zegt hierboven, dus.

En wat is er mis met een split screen? Of een klein windowtje bovenin waarin we Wout naar de winst zien rijden terwijl we live kunnen zien hoe er niks gebeurt tussen Pogacar en Vingegaard?
18 juli 2023 16:02
Het Franse chauvisnisme zit er nu eenmaal ingebakken, je kunt je eraan storen maar zal het niet helpen.

Reacties zijn gesloten.