Zeeman: “Roglič gaat voor de eindzege in Romandië”

Door , dinsdag 24 april 2018 om 15:27
Zeeman: “Roglič gaat voor de eindzege in Romandië”

foto: Marcel Koch

Primož Roglič wist enkele weken geleden op overtuigende wijze de Ronde van het Baskenland te winnen. De Sloveen zal in de Ronde van Romandië – die vandaag van start gaat met een vier kilometer lange proloog rond Fribourg – opnieuw vol voor eindwinst gaan. Dit laat ploegleider Merijn Zeeman weten in een door de ploeg geüploade video.


Zeeman geeft hierin aan dat de ontwikkeling van Roglič strookt met het verwachtingspatroon. “We hebben in de winter een mooi programma voor hem gemaakt, met als doel om in elke WorldTour-koers waarin hij start mee te doen voor de prijzen. Die hoop hadden we althans in de winter. In het Baskenland is dat op een fantastische manier gelukt. Het betekent echter niet dat zijn honger nu is gestild.”

De ploeg wil op termijn nog hoger mikken met de 28-jarige allrounder. “We willen met Roglič in 2020 een klassement rijden in een grote ronde. Hij zal dit jaar dan ook niet voor het klassement gaan in de Tour de France, maar op jacht gaan naar etappezeges”, aldus Zeeman.

Naast Roglič maakt ook Steven Kruijswijk deze week zijn opwachting in Zwitserland. Ondanks het feit dat de Nederlander dit jaar de Giro d’Italia aan zich voorbij laat gaan, verwacht Zeeman wel degelijk wat van zijn protegé. “Steven was in hele goede doen in de Ronde van Catalonië. Hij zal een beperkt programma rijden, om zo fris mogelijk aan de start te staan van de Tour.”

“Hij heeft deze wedstrijden nodig om op een zo hoog mogelijk niveau te komen voor de Tour. Het is echter geen voorbereiding, hij gaat vol voor het eindklassement. Net als Primož, die in Romandië weer een gooi gaat doen naar de eindzege.”

Dit artikel delen:

23 Reacties

Rhohan 24 april 2018 om 15:34

Dus ze gaan beiden voor het klassement?

Ruben_ 24 april 2018 om 15:40

dat staat er ja

Brummel 24 april 2018 om 15:48

De WT puntjes zullen voor beide welkom zijn

Rouvoet 24 april 2018 om 15:54

Ik zou zeggen laat Roglic lekker meepeddelen in de Tour met het oog op het klassement. Mocht die door de mand vallen, kun je altijd nog richten op etappes. Maar als je goed staat in het klassement, heb je toch ook veel kansen op etappezeges!

iLLan 24 april 2018 om 16:05

2020 pas? Is dat niet laat als je zijn ontwikkeling ziet?

tdola 24 april 2018 om 16:17

Misschien passen ze in De winter de doelstelling wel aan. Nu nog niet

lathumnees 24 april 2018 om 16:17

@ rouvoet nee, dan heb je minder kansen omdat andere ploegen je niet zomaar vooruit laat rijden

Il Squalo 24 april 2018 om 16:32

2020? Dat Roglic maar zo snel mogelijk deze ploeg verlaat, want hij wordt compleet mismanaged. Ook al schandalig dat hij niet meereed tijdens de Ardennenklassiekers als je zag wat hij klaarspeelde tijdens de Ronde van het Baskenland. Roglic is ook niet meer van de jongste omdat hij pas heel laat begon met wielrennen. The clock is ticking.

ghostwriter 24 april 2018 om 16:36

@iLLan
Waarom zou Roglic zich richten op een top 10 klassering in het algemeen klassement van een grote ronde als hij zich kan richten op het winnen van kleine rondes tot het moment dat hij in het algemeen klassement van een grote ronde daadwerkelijk kan meestrijden om een top klassering?

@Il Squalo
Inderdaad, wat een mismanagment… Schandalig dat Roglic zich richt op de kleine rondes die hij kan winnen in plaats van het rijden van klassiekers terwijl hij in een eendaagse wedstrijd wel eens een keetje 21ste!! is geworden…

Man, nadat je Vos een overschatte wielrenner noemde dacht ik dat je niets absurders kon bedenken maar boy I was wrong.

Marakus 24 april 2018 om 16:40

Natuurlijk gaat hij hier voor de eindzege en het lijkt mij dat hij volgend jaar al een eerste poging zal doen om een klassement te rijden in een grote ronden.

Wat betreft Kruijswijk snap ik dat ze hem fris aan de Tour willen laten beginnen. Echter is dat typisch een renner die veel koersen nodig heeft om in topvorm te geraken. In mijn optiek moet hij iets meer koersen rijden in aanvang van de Tour. Om zodoende sterker te beginnen in het hectische begin, zonder in te moeten leveren in zijn sterke eind week. Kortom zoals in zijn roze Giro, toen had hij (mits ik mij goed herinner) een iets zwaardere aanloop naar de Giro. Dit in tegenstelling tot zijn twee andere Giro’s waarin hij in het begin wat moeite had.

ghostwriter 24 april 2018 om 17:31

@Marakus
Volgens mij is het niet zo dat Kruijswijk veel koersdagen nodig heeft om in vorm te komen maar dat hij tijdens een grote ronde relatief goed kan herstellen en daardoor relatief aan de concurrentie sterker wordt in de loop van de drie weken. In kleine rondes rijdt hij (bijna) altijd top 10, of dat nauw met weinig of veel koersdagen in de benen is.

rahimns 24 april 2018 om 17:38

@Il Squalo ze hebben een plan samen met Roglic opgezet voor de komende 2 jaar… daar is hij zelf toch bij en daar is waarschijnlijk dus in samenspraak dit uit gekomen en zal hij daar ook zelf achterstaan, anders had hij wel weggegaan en niet bijgetekend.

Marakus 24 april 2018 om 17:50

@ghostwriter, afgelopen jaar is hij vrijwel altijd in de top 10 geëindigd, tegen mijn herinnering in lol. Maar de jaren daarvoor meer niet dan wel, net opgezocht. De keren dat hij in een grote ronde in het begin tijd verloor kwam door (mijn inziens) gebrek aan koershardheid. Vandaar mijn statement, vanaf 2017 tot nu toe lijkt dat beter te gaan. Ik hoop gewoon op een sterke Kruijswijk vanaf de start van de Tour :)

luukje1100 24 april 2018 om 17:54

Mismanagement? Kende jij 3 jaar geleden ene primoz roglic? Ik vind dit juist een bewijs dat de ploegleiding wel degelijk weet waar ze mee bezig zijn in tegenstelling tot voorgaande jaren. Langzaam brengen en stap voor stap hoger mikken, tot nu toe loont het.

peervaneynthoven 24 april 2018 om 18:15

Ik neem @ilsqualo totaal niet serieus. Your clock can stop ticking mij betreft voor je onzinnige bijdragen en stellingnames.Sorry, ik kan er niets anders van maken @ghostwriter+1@rahimns+1

teunster 24 april 2018 om 18:50

En dan nog wat. Wat M. Zeeman in de media vertelt en wat hun daadwerkelijke plannen zijn, daar kan nog behoorlijk wat tussen zitten. Wat goed is komt snel, en hij is al een komeet.

vlek 24 april 2018 om 19:02
Quote:
We willen met Roglič in 2020 een klassement rijden in een grote ronde.

Volgens mij is dit geen directe quote uit de video die ik heb bekeken. Daarin werd gesproken over een plan richting 2020. Het lijkt me logisch dat ze dan in dat jaar inderdaad met Roglic een klassement in een grote ronde willen rijden, maar het lijkt me dat er binnen dat plan ook voor die tijd al een poging op het programma staat. Het tegendeel kom ik in ieder geval nergens tegen..

achterhoeker 24 april 2018 om 19:03

Zie hem 2 jaar geleden nog voorbij flitsen in Apeldoorn…toen zei men Roglic? WTF!
nou niet meer….

Romāns Vainšteins 24 april 2018 om 19:06

Zag hem 2 dagen later ook als een volleerd kluns over de Zypedaalseweg heen stuiteren, ook dat lijkt hij steeds meer te verliezen maar het blijft natuurlijk een relatief latertje.

peervaneynthoven 24 april 2018 om 19:07

Kleine correctie 18:15 “can stop ticking wat mij betreft enz.

Il Squalo 24 april 2018 om 19:54

Roglic is een groot talent, daar heeft LottoNL weinig aan gedaan om te ontwikkelen. Had bij ploegen als QS wellicht nog veel betere resultaten gehaald. Als je zag wat hij deed in Tirreno-Adriatico en het Baskenland dan weet je dat hij alles in zich heeft om te schijnen in de Ardennenklassiekers. Hij is explosief, kan goed klimmen én goed tijdrijden. Dat is een killer combination. Nu moet hij enkel nog bewijzen dat hij de afstand aan kan, maar daarvoor moet je eerst natuurlijk koersen van die afstand rijden. LottoNL behandelt hem alsof het een 23-jarige neoprof is. Op veel steun moet hij ook niet rekenen, want LottoNL is heel zwak in de breedte.

Romāns Vainšteins 24 april 2018 om 20:28

Roglic is best een leuke outsider voor de Ardennen maar wanneer hij hier weer een puike Romadie neerzet en een goede tour rijdt hebben ze het gewoon goed gezien bij Jumbo. Sowieso hebben ze hem allereerst gehaald en vervolgens ook nog heel veel laten winnen al. Beetje eigenaardig om de beste renner met het meeste succes binnen de equipe als gemismanaged af te doen. Ook is het voor zowel de sponsor veel aantrekkelijker als in het huidige team eenvoudiger toepasbaar om een toffe, Nederlandstalige kasseienklapper te halen ipv je met hangen en wurgen op die paar (klote) Ardennen te richten die simpelweg veel minder populair zijn hier….

Ik zie Jumbo met Roglic, Gesink, Bennett en Kruijswijk trouwens best een leuk team hebben evetueel voor de Italiaanse najaarskoersen. Geschikter dan voor de Ardennen.

Mwielerfan 24 april 2018 om 23:13

Lbl en zeker agr wordt anders uitgebreid aandacht aan gegeven.
2020 rijkt me rijkelijk laat. Waarom niet volgend jaar? De meeste renners hebben twee pieken in seizoen dus je kunt één doen voor grote ronde en één voor een serie week rondes.
Drie jaar geleden won rogliz Azerbeidzjan en hoorden men zn opmerkelijke verhaal. Bij lotto kon hij opeens tijdrijden maar minder klimmen. Dat is daarna weer goed gemaakt. Mismanagement lijkt mees overdreven maar 2020 klinkt wel sloom.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.