Zeeman over Dennis: “Kans is groot dat hij naar de Tour gaat”

dinsdag 23 november 2021 om 08:57
Zeeman over Dennis: “Kans is groot dat hij naar de Tour gaat”

foto: Cor Vos (archief)

De kans is groot dat Rohan Dennis volgend jaar deel zal uitmaken van de Tourselectie van Jumbo-Visma. Dat laat sportief directeur Merijn Zeeman weten in gesprek met Cyclingnews. “Het is duidelijk dat het onze ambitie is dat Rohan een sleutelfiguur wordt binnen de ploeg”, klinkt het.

De 31-jarige Dennis verlaat na twee jaar INEOS Grenadiers voor een Nederlands avontuur bij Jumbo-Visma. De tweevoudig wereldkampioen in het tijdrijden heeft inmiddels al kennisgemaakt met enkele mensen binnen Jumbo-Visma. “Vorige week was Rohan voor het eerst bij het team. Het was leuk om voor het eerst met hem te praten. We willen hem nu graag nog iets beter leren kennen en horen wat zijn voorkeuren zijn”, aldus Zeeman.

Als het aan de ploegleiding van Jumbo-Visma ligt, zal Dennis volgend jaar aan de start verschijnen van de Ronde van Frankrijk. Zeeman: “De kans is groot dat hij naar de Tour gaat, al hebben we wel een sterke ploeg met heel wat kandidaten. Het is duidelijk dat we de ambitie hebben dat Rohan een sleutelfiguur wordt binnen onze ploeg voor de belangrijkste wedstrijden. Zeker is dat deelname aan de Tour een onderwerp is dat ter sprake komt.”

Uitgebalanceerd programma 
Zeeman laat ook nog weten dat Dennis een ‘uitgebalanceerd programma’ zal krijgen voor 2022. “Hij zal enerzijds een belangrijke helper worden voor onze kopmannen, maar hij zal ook zijn eigen kansen krijgen. Daarnaast is er nog het WK wielrennen in Australië. Dat is een groot doel voor Rohan. We willen hem een zo goed mogelijk programma aanbieden.”

Jumbo-Visma zal in de komende weken enkele knopen doorhakken met oog op komend seizoen. “We zullen over twee weken met alle coaches praten en dan in december met de renners. Het is een luxe om zulke goede renners te hebben, maar tegelijk vergt het ook veel gesprekken en ploegdynamiek om te focussen op onze doelen”, schetste Zeeman eerder deze week nog in een uitgebreid interview met Cyclingnews.

Dit artikel delen:

30 Reacties

Murcia 23 november 2021 om 09:11

Geen verrassing, Dennis zal de overstap mede gemaakt hebben om weer deel uit te maken van een Tour ploeg. Hij heeft de kwaliteiten om in een grote ronde op tal van manieren een uitstekende bijdrage te leveren. Ondanks dat Zeeman in het interview bijna niks zegt kun je dus al de helft van de acht aan de start in Kopenhagen blind opschrijven met Roglic, Vingegaard, van Aert en Dennis.

Michelangelo 23 november 2021 om 09:42

Precies dat.
Ik hoop vooral dat ze Dennis goed kunnen krijgen/houden in zijn hoofd. Als hij dan kan wat hij vorig jaar in de Giro kon o.a. in de Stelvio etappe, dan heb je een zeer sterke pion voor de Tourploeg.
Ik hoop vooral dat hij tevreden is met zijn tijdritmateriaal, want voor je het weet is hij weer vertrokken op een BMC.

Geel Zwarte Bril 23 november 2021 om 10:10

@michael, nu was dat ook wel een ontzettend zwak bezette Giro. Dus daar moet je je ook niet blink op staren.

S.t.B 23 november 2021 om 10:21

Lees ditmaal eigenlijk een stuk minder gedraai om de hete brij dan Zeemans bespiegelingen over Dumoulin.
Ook zeer benieuwd naar de combi met Roglic. Qua droge humor zijn ze in ieder geval behoorlijk aan elkaar gewaagd.

Michelangelo 23 november 2021 om 10:59

@geelzwartebril,
Ik staar me daar zeker niet blind op. Maar als je als tijdrijder op een berg als de Stelvio aan het eind van een Giro in staat bent om nagenoeg iedereen uit het wiel te rijden (inclusief betere klimmers) dan kun je echt wel wat.

Boomie1 23 november 2021 om 16:21

Tour: Roglic Vingegaard WvA Dennis Teunissen Dumoulin Laporte Kuss

Boomie1 23 november 2021 om 16:22

Giro Kruijswijk Foss Harper Bouwman Gesink Oomen

josi 23 november 2021 om 09:33

Niet echt verrassend natuurlijk. Dat hij een sleutelrol kan spelen in een grote ronde heeft hij vorig jaar in de Giro wel laten zien.

Turtlehead 23 november 2021 om 10:40

Hij moet zelfs een sleutelrol binnen de ploeg krijgen lees ik.
Hopelijk is dat ook gewoon een beetje overdreven retoriek om de nieuwkomer te verwelkomen. Eerst maar eens zien of hij een heel (of in ieder geval meer dan half) seizoen op niveau mee kan en wil doen. Afgelopen jaar was het Catalonië (etappewinst), Romandië (proloog) en 3e op de ITT op de OS. Daar kun je niet echt op bouwen.

platteprijs 23 november 2021 om 10:14

Er gaat geen Nederlander mee straks :(

Wheely 23 november 2021 om 10:25

Een paar slaafse knechten voor de bidonnen en wat mechaniciens om de fietsen op te poetsen misschien.

Marik 23 november 2021 om 10:21

Eerst maar eens kijken hoe Dennis zich gaat manifesteren bij de nieuwe ploeg. de intentie naar hem uitspreken lijkt me prima, maar het is met Dennis wel altijd afwachten.

La Primavera 23 november 2021 om 10:29

Zo zonde dat er al jaren amper ploegentijdritten zijn. Vind dat toch altijd wel zijn charme hebben en is (als je de renners mag geloven) het moeilijkste onderdeel dat er is.

Roglic, Van Aert, Dennis, Dumoulin, Vingegaard, Affini, Kuss (of Kruijswijk) en Foss.

TT Galore.

Reiger 23 november 2021 om 10:41

Misschien zijn de namen die je noemt juist de redenen waarom er geen TTT in de Tour is opgenomen.

Turtlehead 23 november 2021 om 10:42

Tony Martin is gepensioneerd…

La Primavera 23 november 2021 om 10:52

Je hebt gelijk. Tony Martin zat nog even in mijn dromen. ;)

S.t.B 23 november 2021 om 11:03

@Reiger
TTT in de Tour is zeker niet ondenkbaar, en met verdacht veel lekke opblaasbadjes zodra JV aan de beurt is gaat het ook nog eens een spannende strijd worden.

Reiger 23 november 2021 om 11:14

Was dat niet in de Vuelta?

jappe666 23 november 2021 om 13:07

Als de Tour-directie een spannende ronde wil creëren zouden ze er goed aan doen om een ploegentijdrit in te leggen zodat Roglic kan uitlopen op de sterkste klimmer van het pak Pogacar (al heeft die met Bjerg, McNulty, Almeida, Hirschi,… ook wel grote motoren aan zijn zijde), dan wordt die gedwongen om in het offensief te gaan in de bergen.

Alleen gaan ze dat natuurlijk nooit doen zolang Franse strijkijzers als Pinot, G. Martin, Bardet, Gaudu en Paret-Peintre meedoen om de (verre) prijzen. Bovendien zou een achterstand voor Pogacar hem ook dwingen om voor de bonificatieseconden te gaan, waardoor er (nog) minder kans is op een Franse vluchter die het haalt, dus ik zie het niet snel gebeuren want met de huidige kwaliteiten van de Franse renners is dat bijna de enige manier waarop ze een thuiszege kunnen boeken…

Derierre de la course 23 november 2021 om 13:10

Een goede TTT kan je ook met sprinters en sprintaantrekkers rijden, het zijn korte beurten, als je m niet te lang maakt blijven de verschillen ook klein.
Is zelfs leuk omdat hierdoor ook je ploeg anders samenstellen loont en je dus wel een sprinter mee kan nemen. Dat in plaats van bijvoorbeeld een 3e klimknecht.

jappe666 23 november 2021 om 13:48

Als Alaphilippe uitspreekt dat hij voor Tourwinst wil gaan zou het misschien nog een optie zijn omdat die dan mogelijk ook tijd zou kunnen pakken, maar anders… Als je kijkt naar de laatste TTT in de Tour, die was amper 27,6km en de beste Fransman in de Tour van vorig jaar kreeg daar al de volle 2 minuten aan zijn broek. Zijn team finishte laatste en de drie ploegen die hen voorafgingen waren Frans… Ze lijken me daar te chauvinistisch om dat hun toppers aan te doen.

Dikke Man 23 november 2021 om 11:48

Of dit wordt een daverend succes of het wordt helemaal niks en we zien Dennis volgend jaar naar zijn karaktergenoten bij Astana vertrekken.

aardappeljager 23 november 2021 om 11:55

Wel bijzonder dat je het gesprek aangaat wat iemand wil nadat je een getekend contract hebt…

Panache 23 november 2021 om 13:34

Je kan er uit opmaken dat tijdens de contractonderhandelingen een selectie voor de Tourploeg in ieder geval niet is afgedwongen.

Txirrindularitza 23 november 2021 om 12:00

Ben ontzettend benieuwd of de Dennis van de laatste Giro de nieuwe Dennis is, of dat dat een eenmalige strapats was.

Ja dat mag ik zeggen 23 november 2021 om 12:19

1 op 1 vervanging van Tony M (niet te verwarren met Boney M)

Dikke Man 23 november 2021 om 12:39

Zo flauw dat ik mn lunch uitspuugde

jappe666 23 november 2021 om 13:15

Ben vooral heel benieuwd waar de persoonlijke ambities van Dennis nog liggen en in hoeverre TJV bereid is om daarin tegemoet te komen.

– Mag Dennis zich als knecht sparen voor een aankomende ITT?
– Krijgt hij de kans in kleinere rondjes als je ook al jongens als Roglic, Van Aert, Vingegaard, Dumoulin en in mindere mate Foss, Kuss, Kruijswijk en Bouwman hebt?
– Heeft Dennis definitief ingezien dat er geen GT-winnaar in hem schuilt, of wil hij het toch nog eens proberen en zo niet, in welke GT en rol dan? Enkel de Giro lijkt me een optie want de rest is alle ballen op Roglic, maar dan is hij niet top in de Tour als knecht. En de hierboven genoemde namen zullen ook wel ergens (schaduw)kopman willen zijn wss.

Michiel 23 november 2021 om 17:11

Ik heb altijd al een zwak gehad voor Dennis flyer van der Winden

Materiaalzone

Populair