Zeeman lovend over Gloag: “We zien in Tom een toekomstig klassementsrenner”
foto: Cor Vos
maandag 1 mei 2023 om 09:34

Zeeman lovend over Gloag: “We zien in Tom een toekomstig klassementsrenner”

Tobias Foss leek aanvankelijk het speerpunt te zullen zijn voor Jumbo-Visma in de Ronde van Romandië, maar de Noor gaf na vier etappes op vanwege lichte gezondheidsproblemen. De 21-jarige Tom Gloag nam de rol van Foss echter met verve over. “Tom heeft een heel goede week gedraaid”, zei sportief directeur Merijn Zeeman na de Zwitserse rittenkoers.

“Hij wordt elfde in het eindklassement en heeft zaterdag laten zien dat hij een talentvolle klimmer is”, vervolgt Zeeman over Gloag, die in de koninginnenrit van zaterdag als tiende eindigde. De jonge Brit finishte op Thyon 2000 in een groepje met Egan Bernal, Eddie Dunbar en Rafal Majka. “We zien in Tom een toekomstig klassementsrenner voor onze ploeg. Ik denk dat hij de afgelopen week zijn potentie absoluut heeft laten zien.”

Op de slotdag toonde Gloag zich ook nog: vanuit het vertrek sprong hij mee met de vroege vlucht. Omdat hij nog relatief kort stond in het klassement, was hij eventjes virtueel leider. Uiteindelijk zouden de ontsnappers het evenwel niet halen. “Het was niet helemaal de bedoeling om in de kopgroep te komen, maar ik heb er wel van genoten”, vertelde Gloag na afloop van de etappe. “We kregen helaas niet al te veel ruimte. Na de laatste klim zag het er nog goed uit, maar toen het peloton in stukken brak en er een harde wedstrijd van werd gemaakt, waren onze kansen verkeken.”

Voor Gloag was zijn tiende plaats in de koninginnenrit het hoogtepunt van de Ronde van Romandië. “Dat was een hele mooie prestatie. Ik heb deze week heel veel geleerd van mijn oudere teamgenoten en neem deze ervaringen mee naar de volgende races.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
1 mei 2023 10:04
Gloag is inderdaad een zeer talentvol renner en ik vermoed ook dat hij echt een klassementsrenner gaat worden. Waar TJV wel voor moet oppassen is dat ze niet een talentvolle Engelsman gaan kneden en opleiden, die er dan vervolgens vandoor gaat naar INEOS, omdat geld en Britse nationaliteit een rol gaat spelen.
    Positief uitstralende renner om te zien. Verwacht dat ie bij groei in ontwikkeling bij een Engelse ploeg gaat rijden, tenzij een langlopend contract een stok in het wiel gaat steken.
    1 mei 2023 11:09
    @Marik dat is wel een bijzondere instelling zoals jij die beschrijft. Ik vat 'm op als we gaan niet alles uit de kast halen bij zijn begeleiding want het is een Brit die wel eens zou kunnen verkassen.
    1 mei 2023 11:35
    Ruilen voor Arensman?
    1 mei 2023 11:37
    Als je hem niet het maximale biedt, en hij blijft heb je nog een groter probleem.
    1 mei 2023 11:39
    Ik hoop oprecht dat ik ongelijk krijg, tegelijkertijd is het wel een scenario dat in mijn ogen realistisch is. De tijd zal het leren.
    1 mei 2023 14:43
    @Marik - er zijn enkele organisaties in Nederland die ook zo over hun werknemers denken en ze niet alle handvaten geven om werknemers te laten ontwikkelen, omdat ze bang zijn dat ze te goed worden en naar elders vertrekken. Het resultaat is dat ze ongemotiveerde en niet ambitieuze werknemers hebben die goed zitten op hun plek die niet hun volledig potentieel halen. Daarom is het beter om als werkgever wel te investeren in je werknemers, ze een goed perspectief en contract te bieden en hopen dat ze de wederzijdse moeite waarderen en blijven als het contract afloopt. JV heeft dat dusver ook goed gedaan met Van Aert die naar de mening van velen beter bij SQS of Lotto had gefietst.
    1 mei 2023 16:27
    Gloag stond bij de U23 sowieso al bekend als topper in zijn generatie en had vorig jaar ook de kans om naar INEOS te gaan.
    Hij heeft voor JV gekozen, dus dan zou het nogal dwaas zijn om niet in hem te investeren. Dan hadden ze hem beter niet binnengehaald in the first place.
1 mei 2023 11:49
JV heeft met Gloag zeker een jongen, die mee kan doen voor 't klassement.
Maar de ploeg heeft voor de toekomst ook Nederlandse talenten; zoals bijvoorbeeld die Tijmen Graat. Na de Tour de L'Avenir wordt wel duidelijk hoe e.e.a. zich gaat ontwikkelen.
Daarnaast heeft Ineos met de mogelijke komst van Healy ook troeven voor de toekomst in handen. Het lijkt erop dat het Britse wielrennen in de lift zit.
1 mei 2023 11:51
Hier zie ik meer in dan Tobias Foss om eerlijk te zijn. Only time will tell.

Reacties zijn gesloten.