Zeeman: “Kelderman maakt een goede indruk”

zondag 7 juni 2015 om 18:18
Zeeman: “Kelderman maakt een goede indruk”

foto: Sirotti

Wilco Kelderman eindigde de eerste etappe in het Critérium du Dauphiné als elfde. De kopman van LottoNL-Jumbo zag de hele dag zijn ploeggenoot Maarten Wynants in de kopgroep rijden, en dat was vooraf afgesproken. “We wilden graag mee zijn in de ontsnapping”, zei ploegleider Merijn Zeeman na afloop op de ploegsite.

“Ik had het wel al in mijn hoofd zitten om er vandaag voor te gaan”, vertelt Wynants. “In de eerste rit van een etappekoers wordt er vaak wat afwachtend gereden en is het niet moeilijk om in de kopgroep te komen. Vandaag was dat anders. Er waren veel ploegen die voor de dagzege wilden gaan. We hebben even een voorsprong van 7,5 minuut gehad, maar daarna ging het snel.”

Op de laatste beklimming van de Côte de Villard vonden er enkele schermutselingen plaats voor in het peloton. Wilco Kelderman zat goed van voren, maar zat niet mee in het groepje waaruit de latere winnaar – Peter Kennaugh – kwam. “Wilco maakte een goede indruk”, kijkt Zeeman terug. “Hij heeft nog meegesprint en werd elfde. Koersen in de Dauphiné is altijd onvoorspelbaar. Daarom willen wij elke dag voor onze kans gaan. Dat gaan we morgen weer proberen.”

Dit artikel delen:

27 Reacties

rayford 7 juni 2015 om 18:30

Ik denk dat kelderman een goede klassement gaat rijden

0
alsjewint 7 juni 2015 om 18:34

Hij was in elk geval alert mee op de laatste beklimming met een Movistar renner maar zag al snel dat de rest terugkwam. Het leek me dat hij in de eindspurt nog gehinderd werd en even moest inhouden anders had hij nog wat kortere klassering kunnen rijden. Wel een mooie stunt van Kennaugh, zo op het laatst nog iedereen verrassen.

0
xistnc 7 juni 2015 om 18:42

Kelderman prima idd. Maar zijn ploegmaats?

Op zich niks aan de hand als er aan de voorkant een man of 15 los is en hij daar alleen zit. Tankink pas eerste wedstrijd sinds LBL, Bennett en Keizer niet explosief genoeg. Maar als er vervolgens renners en groepjes komen aansluiten is het niet de bedoeling dat Wilco pas weer steun krijgt als de groep zo’n 70 man groot is geworden, zeker als die steun dan helemaal achteraan bungelt.

0
Prima Facie 7 juni 2015 om 18:49

De ploeg was inderdaad vrij zwak, maar de meeste van dit team gaan niet naar de Tour. Maar van Keizer, Bulgac, Van Winden kun je wel wat meer verwachten

0
Bollentrui 7 juni 2015 om 19:00

Ben bang dat Wilco te vroeg gaat pieken dit jaar. Een te goede indruk is hoe gek het ook klinkt niet wat je wil zien. Of overdrijf ik nu? Lijkt me wel dat Wilco onze kopman gaat worden deze tour. De beste man laat zien over heel veel talent en gogme te beschikken. Het spijt me Gees, de rollen zullen nu langzaam om gaan draaien. Kan me nog goed herinneren hoe Wilco aan de zijde van Gees stond bij zijn winst in de ToC. Wilco gaat de meester voorbij

0
nickdt 7 juni 2015 om 19:01

Ik snapte de selectie voor Keizer al niet. Je zag hem tegen het einde van de Giro al minder worden.

0
rahimns 7 juni 2015 om 19:06

Ik vond het nog best wel meevallen… Bennet zat samen met Tankink in de eerste groep. Wynants was in de aanval geweest en Keizer moet hier ook niet teveel krachten verspillen die kan later in de week nog van waarde zijn. Als je verder naar de uitslagen kijkt zijn er ploegen die er minimaal net zo voor staan of zelfs slechter. Bulgac is idd de zwakke schakel. Jos en Dennis zullen hun werk in het eerste deel van de etappe gedaan hebben. Die gaan zich echt niet leeg rijden om in de finale er nog bij te zitten.

0
Hunneman180 7 juni 2015 om 19:06

Uit deze etappe kun je weinig concluderen. Maar als je pas piekt tijdens de Dauphine moet je in de Tour ook nog goed kunnen zijn.

0
Jotto-Lumbo 7 juni 2015 om 19:06

Beetje voorbarig conclusie als je het mij vraagt in een quasi heuvel etape. Van Emden heeft Wilco de hele tijd goed voor in gehouden. Maarten Wynants heel de dag voorin gereden, dat zie ik liever dat hij achterin het peleton hangt. Tankink en Benett eindigen prima in het peleton. En van Van Winden en Bulgac (Die ik totaal geen toevoeging vind voor TLJ) kun je in principe niet meer verwachten. Keizer is zich misschien nog aan sparen voor als het wat moeilijker wordt, ook niks mis mee. Het team heeft gewoon goed gereden. Nou weet ik natuurlijk ook wel dat er TLJ-bashers zijn die, als er ook maar een mogelijkheid bestaat, alles willen afkraken.

0
Hunneman180 7 juni 2015 om 19:15

Kelderman is behoorlijk explosief, dat kan hij in de Tour goed gebruiken. In de Tour dit jaar zitten er behoorlijk veel lastige finales in het parcours. In etappes 3,6,8,13 en 14 kun je dat heel goed gebruiken.

0
xistnc 7 juni 2015 om 19:15

@rahimns
In de uitslag wel ja.

@Jotto-Lumbo
Deze quasi heuvel etappe zou zijn gewonnen door de sprinter Modolo, als Kennaugh het de laatste 2km helemaal zelf had moeten doen.

0
Jotto-Lumbo 7 juni 2015 om 19:20

@Xistnc Ja dus? hadden Van Winden, Bulgac, Keizer en Wynants er daarom alles aan moeten doen om nog in het peleton te geraken en daardoor onnodige energie te verspillen? Of hadden ze een mooi treintje moeten maken om Kelderman naar een 8ste in plaats van een 10e plaats te laten sprinten?

0
xistnc 7 juni 2015 om 19:28

@J-L
Van het drietal Bennett, Keizer, Tankink had er minimaal één bij de eerste groep moeten zitten die snel na de beklimming weer kwam aansluiten bij de groep Kelderman. En van alle drie mag je gewoon verwachten dat ze hoe dan ook in de eerste groep finishen, zonder onnodige energie te verspillen.

Overigens zoals je van Wynants mag verwachten dat hij niet zo eenvoudig moet lossen uit de kopgroep en van Bulgac dat hij niet als eerste moet lossen uit het peloton. Van Winden en Van Emden presteren naar behoren op dit parkoers, al zullen jouw ‘bashers’ daar vast wat anders van vinden.

0
lollol155 7 juni 2015 om 20:13

Kelderman is altijd op zijn sterkst rond juni/juli, zag je bij de belofte ook al.

0
Cheng_Ji 7 juni 2015 om 22:31

zeeman?
Zeemannen horen op zee niet in het wielrennen.
Dat wordt toch nooit iets met lotto- jumbo of hoe het ook mag heten.
Is gewoon de rabobank ploeg ,is ook nooit iets geworden.
Kunnen ze de tour winnen met rasmussen ,halen ze hem uit koers.
Contador had net zoveel zero zero zero cinque gehad als rasmussen , broekenp…pers

0
dikkechaap 7 juni 2015 om 22:52

Bedankt voor deze bijdrage Cheng-Ji.

0
Cheng_Ji 7 juni 2015 om 22:54

@dikkechaap
Graag gedaan !

0
Turtlehead 7 juni 2015 om 23:09

@dikkechaap +1. Dank inderdaad, ik kan gerust gaan slapen.

0
r525 7 juni 2015 om 23:50

Ondanks dat ik geen fan ben van Gesink ben ik ervan overtuigd dat hij wel de man is die ze in de Tour moeten uitspelen als kopman.
Daarnaast dacht ik, alweer een jaar geleden(maar het is dus al twee jaar) dat Veilleux hier in de eerste etappe won. Het is eeuwig zonde dat die jongen al zo snel met wielrennen is gestopt!

0
HCBrug 7 juni 2015 om 23:57

Ik verwacht Kelderman in de Tourminimaal op het niveau van Gesink, en op de vele aankomsten berg en heuvelop zal hij verder van voren zitten.

0
Tiim 8 juni 2015 om 02:45

@HCBrug

Niveau van Gesink? Welk niveau is dat precies?

0
raleigh 8 juni 2015 om 06:02

@Cheng_Ji: woow, heb jij inside information? Jij benoemd de dingen waar ze op staan; briljant! Kijk nu al uit naar nieuwe onthullingen van deze kenner!

0
sooike 8 juni 2015 om 09:25

De vraag is of je na deze etappe, waarin Kelderman in feite wel de beslissende ontsnapping miste en waarin er geen col, maar wel een paar heuvels “beklommen” moesten worden, als ploegleider al moet gaan roepen dat je kopman een “goede indruk” maakte zelfs “ging meesprinten om de elfde plek” als een bevestiging van die “goede indruk” mag zien. Kom op, de zware etappes in de Dauphiné komen nog en pas dan kun je iets concluderen over de “indruk” van Kelderman. Verder verwacht ik noch van Kelderman , noch van de zwakke ploeg om hem heen, helemaal niets. Dan kan het altijd nog meevallen…

0
obikliki 8 juni 2015 om 10:07

@Sooike,

Dit hele artikel heeft weinig nieuwswaarde.
Zeeman wordt wat gevraagd en is positief in zijn reactie.
Logisch omdat hij ook nog geen reden heeft om niet positief te zijn.
Meer is het niet.

0
kelderfan 8 juni 2015 om 10:17

Het niveau van Gesink en Ten Dam zien wij in stage 6 van de TdS {Rettenbachgletscher}.

0
  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone