Zdenek Stybar: “Wacht al heel lang op een zege als deze”
foto: Cor Vos
zaterdag 2 maart 2019 om 17:31

Zdenek Stybar: “Wacht al heel lang op een zege als deze”

Zdenek Stybar is dolgelukkig met zijn overwinning in de Omloop het Nieuwsblad. “Deze zege betekent veel voor mij omdat ik al lang wacht op een zege als deze. Ik was er al heel vaak dichtbij, dus ik ben zeer blij dat ik het nu af heb kunnen maken”, vertelt de winnaar na afloop.

Met een slimme aanval schudde hij in de laatste kilometers Greg Van Avermaet, Tim Wellens, Alexey Lutsenko en Dylan Teuns af, waarna hij solo over de meet kwam. “k hoopte op een goede sprint of een goed moment om weg te rijden. Ik heb de tweede optie gekozen. Wat het goede moment is? Dat weet je pas als je over de finish bent. Iedereen probeerde toch een beetje te recupereren, dus ik dacht dat het toen het juiste moment was”, vertelt de Tsjech over zijn keuze.

“Mijn volgende afspraak is de Strade Bianche volgende zaterdag, één van mijn lievelingskoersen. Gelukkig is de conditie dus goed”, eindigt Stybar met een grote glimlach.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
2 maart 2019 20:28
Verdiend voor hem, en net als Lutsenko al erg sterk in de koersen hiervoor. Logisch dat ze alle twee voorin te vinden waren.
3 maart 2019 02:18
Schrijf hem maar weer op voor de Strade Bianche.

Reacties zijn gesloten.