Zdenek Stybar na WK veldrijden: “Afgezien, maar genoten”

zondag 31 januari 2021 om 17:17
Zdenek Stybar na WK veldrijden: “Afgezien, maar genoten”

foto: Cor Vos

Zdenek Stybar wist vooraf al dat vooral de start belangrijk zou zijn, als hij een topprestatie wilde neerzetten op het WK veldrijden. Toch werd de Tsjech opgehouden bij de start, wat resulteerde in een achttiende plek.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Eigenlijk maakte ik nog een goede start”, aldus Stybar bij Sporza. “Ik dacht: ik ben goed weg, rond de vijftiende plaats. Dat wil zeggen dat je toch al dertig man bent gepasseerd in de eerste 300 meter. Maar op de brug ging het alsnog fout. Voor mij stonden ze stil, waardoor ik voet aan grond moest zetten en net niet boven geraak. Daar verlies ik direct weer meer dan tien plaatsen.

De rest van de dag ben ik dan vooral met Tim Merlier op pad geweest, maar in de laatste tien minuten maakte ik nog veel fouten, en daar verlies ik dan ook nog een aantal plekjes mee denk ik.”

Desondanks kan hij terugkijken op een mooie dag. “Het WK is altijd speciaal voor mij, ik heb hier heel mooie herinneringen. De afgelopen week kwam alles een beetje terug. Natuurlijk rijd ik hier vandaag niet hetzelfde resultaat als in mijn topjaren en het is jammer dat ik die goede statistieken kwijt ben, maar dit was wel een supergoede training. Wat ik hier vandaag gedaan heb, dat kan je niet nabootsen op training. Ik heb veel afgezien, maar ook genoten.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Peter Lippens 31 januari 2021 om 17:22

Op zich knappe prestatie, je moet het maar doen, 35 jaar, eerste cross en zie maar wie hij allemaal achter zich laat VDP en Orts o.a. ….

0
lander luypaert 31 januari 2021 om 17:35

Of het is knap of het zegt iets over het niveau van de cross?

0
Turtlehead 31 januari 2021 om 17:42

Is knap dat ie in de uitslag staat wat mij betreft! De sport is toch geprofessionaliseerd het afgelopen decennium, zo van de weg training WK uitrijden is best prima. Hopelijk de voorbode van een mooi voorseizoen van Styby, is toch een fijne renner!

0
HJJH 31 januari 2021 om 17:55

Held !

0
Arie den Blanken 31 januari 2021 om 18:44

Het niveau van het veldrijden is juist heel hoog. Ook die van de renners die vandaag vanaf plek drie en verder streden.
MvdP en WvA zijn niet alleen de beste veldrijders maar ook de beste wegrenners ter wereld. En Stybar is ook een van de betere wegrenners en was ook niet zomaar 3 keer WK.

0
Thijs E 31 januari 2021 om 18:55

Stybar, altijd mooi om er bij te hebben, deels genekt door dat brugje dat iedere start heeft verkloot. 18e is niet mis zonder echt wedstrijdritme. 1e Tsjech volgens mij.

0
Theo Bovengemiddelkamp 1 februari 2021 om 08:35

Als dit dan toch zo’n goeie trainingsprikkel is, er zijn nog een paar crossjes de komende weken hoor Styby. Er ligt vast wel een startnummer voor je klaar.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone