Zdenek Stybar maakt debuut in Luik-Bastenaken-Luik

donderdag 23 april 2015 om 13:52
Zdenek Stybar maakt debuut in Luik-Bastenaken-Luik

Zdenek Stybar zal namens Etixx – Quick Step aan de start verschijnen in Luik-Bastenaken-Luik. Het is de eerste keer dat de Tsjech aan deze wedstrijd deelneemt. Vorig seizoen hield de gewezen veldrijden het voorjaar voor gezien na de Amstel Gold Race. Stybar zal overigens zeer waarschijnlijk niet als kopman worden uitgespeeld, die rol is weggelegd voor wereldkampioen Michal Kwatkowski.

Enkele dagen geleden stuurde Stybar een tweet de wereld in, waarin hij vanaf Mallorca schrijft ‘te trainen met nog één doel voor ogen’. Dat doel blijkt dus nu Luik-Bastenaken-Luik te zijn. De klassieker-specialist van de Belgische formatie Etixx – Quick Step verkiest dus een trainingsstage in het warme Mallorca, boven een verblijf in België: ” ‘Ik kan me geen betere plaats voorstellen om mijn krachttrainingen te doen, al doen de spieren hier net zo zeer als op andere plaatsen in de wereld”, zegt Stybar daarover.

Dit artikel delen:

9 Reacties

Peetvader 23 april 2015 om 14:04

Benieuwd wat hij kan. In de Strade Bianchi gaf hij Valverde nog het nakijken.

fringale 23 april 2015 om 14:09

Neemt misschien ook wat druk weg bij de wereldkampioen.

Wheely 23 april 2015 om 14:11

Als hij nog een beetje vorm heeft kan hij vast goed mee, ik denk echter dat een AGR hem beter ligt en Luik net ff teveel klimmen is.

Vergelijkbare kwaliteiten als Kwiatkowski deze man!

Quick step minded 23 april 2015 om 14:49

AGR or zelfs de Mur van Huy moeten hem in principe beter liggen dan LBL, maar ik laat me verrassen.

IverBon 23 april 2015 om 15:44

Zoals een Vlaams experiment me een uitstekende lijkt voor Dumoulin, zou Stybar bij deelname aan het Waalse drieluik een vrij hoge kans op succes hebben – niet dat Etixx te klagen heeft met Kwiatkowski en Alaphilippe, maar toch.

Plaggie 23 april 2015 om 16:59

Stybar en redoute liggen elkaar wel, herinner me Eneco 2 jaar terug waar hij als eerste boven kwam na vroege vluchter López. Kan hij mooi openen op redoute en er ouderwetse harde finale van maken. Kwiat kan dan z’n snor drukken en het werk aan andere ploegen laten.

Ik ben Ik 23 april 2015 om 20:20

Zdenek Stybar is zeker niet kansloos voor deze klassieker.
Ik onderschat hem niet, en dit is echt een renner met kracht, inzicht en karakter.
Hij negeert ook soms de bevelen van uit de volgwagen wat ik waardeer aan hem, zo heeft hij de meeste kans, hij rijd op zijn gevoel en weet wat hij doet.

alsjewint 23 april 2015 om 20:58

Ik zou het een mooie stunt vinden als hij LBL zou winnen. Eigenlijk denk ik dat hij dat nog best aan zou moeten kunnen ook. Vraag is even hoe fris hij nog is na de zware Vlaamse voorjaarsklassiekers.

sjoerdtjen 25 april 2015 om 11:14

Denk dat hij dit werk ook wel aankan.. Die zit er nog wel bij in de finale…

Headlines

Materiaalzone

Populair