Zakarin kiest naast Tour voor Vuelta

Door , woensdag 7 maart 2018 om 13:11

foto: Sirotti (archief)

Ilnur Zakarin rijdt dit jaar naast de Tour de France ook de Vuelta a España. De Russische kopman van Katusha-Alpecin gaf eerder aan voor het podium te gaan in Frankrijk, maar uitte zijn twijfels welke grote ronde hij daarnaast zou gaan rijden. Met oog op het WK is gekozen voor de Vuelta.


“Het is erg moeilijk om de dubbel van de Giro en de Tour goed te doen. Misschien kan alleen Froome het doen”, zegt Zakarin tegen Marca. De Rus zet daarmee definitief een streep door de Giro, waarin hij vorig jaar nog vijfde werd. In 2015 won hij een etappe in de Italiaanse rittenkoers. Eind september is Zakarin de kopman van de Russische selectie voor het WK in Innsbruck. Zijn voorbereiding op het klimparcours in Tirol zal hij afwerken in de Vuelta, die hij afgelopen seizoen afsloot als derde in het klassement.

Momenteel is Zakarin actief in Parijs-Nice. Hierna rijdt hij nog de GP Miguel Indurain (31 maart), de Ronde van het Baskenland (2-7 april), de Waalse Pijl (18 april) en Luik-Bastenaken-Luik (22 april). Daarna last hij een trainingsperiode in. In het Critérium du Dauphiné (3-10 juni) treft hij zijn laatste voorbereidingen voor de Tour.

Dit artikel delen:

14 Reacties

vlaamse ardennen 7 maart 2018 om 13:31

“Het is erg moeilijk om de dubbel van de Giro en de Tour goed te doen. Misschien kan alleen Froome het doen”
Haha, de man heeft humor!

hartstikkebedankt 7 maart 2018 om 13:46

Goede en vrij complete renner vind ik, vorig jaar 2 goede rondes gereden en maakt nu de goede keuze Tour/Vuelta. De vraag is wel wie er een klassement in de Giro gaat rijden, want Katusha zit wel heel mager in de AK-mannen. Of zou Kittel nog de Giro gaan rijden dat alles daar op wordt afgestemd?

Jandepandaman 7 maart 2018 om 13:52

Verstandig, met zijn huidige vorm zou de Giro niet realistisch zijn.

WCEendT 7 maart 2018 om 13:56

@hartstikkebedankt
Misschien gaat Spilak het nog een keer proberen in een grote ronde? Geen idee, anders voor etappe met mannen als Kiserlovski denk ik dan.

vlaamse ardennen 7 maart 2018 om 14:00

@WCEendT Spilak gaat voor waar hij best in is, namelijk rondes van 1 week.

hartstikkebedankt 7 maart 2018 om 14:00

@WCEendT Spilak zou volgens mij nooit meer een grote ronde gaan rijden heeft hij vorig jaar gezegd. Zijn laatste is de TdF van 2014 (DNF) en daarvoor de Giro van 2011 (116e). Een bijzondere renner, ik kan er eerlijk gezegd weinig sympathie voor opbrengen. Als je vorig jaar nog de Ronde van Zwitserland weet te winnen dan zou je op z'n minst 4 of 5 dagen in een grote ronde om de dagwinst mee kunnen doen + 14 snipperdagen. Ik zou als ploeg niet akkoord gaan met het op voorhand vrijwillig missen van alle rondes, daar zijn de belangen wat te groot voor.

Rhohan 7 maart 2018 om 14:19

Die Matteo Fabbro zie ik wel voor een klassement in de Giro willen gaan of uitpakken in de bergen. Daarnaast hebben ze nog Boswell en Spilak voor het zware werk.

Veloburto 7 maart 2018 om 14:27

@hartstikkebedankt. Goeie vraag idd. Is heel magertjes. Misschien alle ballen op Wurtz Schmidt in de Giro/? ;)

hartstikkebedankt 7 maart 2018 om 14:35

Zou best een leuke stap zijn voor iemand als Kreuziger om – mocht de ambitie er zijn – volgend jaar naar Katusha te trekken om nog een paar klassementen te rijden

Romāns Vainšteins 7 maart 2018 om 14:36

Ik vind het een dappere renner gezegend met een mooie grinta, je hebt ze wel veel handiger maar niet veel harder. Veelal zonder steun mee met de groten en dan nog altijd bereid als eerste aan te gaan, bergop op de laatste klim iemand die je er graag bij hebt.

ikbenprocycling 7 maart 2018 om 14:56

We gaan je wel weer zien op de afspraak, Ilnur.

Samlambeej 7 maart 2018 om 16:33

Ah! De Tataaarr. Op zn best op een stijle muur. Wanneer de rest stuk gaat is hij de man met de Zeis.

albertooo 7 maart 2018 om 16:44

@hartstikkebedankt
Spilak kan helemaal niet tegen hitte, dus in de Tour of Vuelta zijn snipperdagen dan ook een hel. Hij heeft gewoon de vrijheid om te doen wat hij het best kan, en behaalt de afgelopen 5 jaar vele top 10s in de koersen waar Katusha hem voor opstelt. Ik kan wel respect opbrengen voor een renner met zulke zelfkennis en discipline.

hartstikkebedankt 7 maart 2018 om 17:00

@albertooo de Giro moet dan op zich wel lukken denk ik toch? Hij rijdt ook gewoon in juni in Zwitserland en eind juli/begin augustus in de Ronde van Polen. Ik snap wel dat die rondjes ‘zijn’ discipline zijn maar om nou op voorhand steeds de Giro over te slaan vind ik best zonde.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.