Zabel zet nieuwe Duitse WorldTour koers op

woensdag 1 december 2010 om 21:56

Vanaf 2012 moet er in Berlijn een nieuwe WorldTour-wedstrijd verreden worden. De wedstrijd start volgend seizoen met een 1.1 status. We hebben het over de Velothon Berlin, tot nu toe een onbeduidende amateurkoers door de Duitse hoofdstad. Dat gaat echter veranderen, en de man die daarvoor verantwoordelijk is heet Erik Zabel.

De ex-sprinter, zelf afkomstig uit Berlijn, is samen met Roland Hofer tot koersdirecteur benoemd. Op 22 mei zal het peloton eerst 120 kilometers in de omgeving van de stad rijden, voordat de overige 60 kilometers over een meermaals te verrijden slotronde door het centrum verdeeld worden.

Berlijn steekt met deze wedstrijd, die dus in 2012 en 2013 tot de WorldTour moet behoren, de Hamburger Cyclassics naar de kroon. Daarvoor zijn echter wel aansprekende namen nodig, en dat terwijl de race tijdens de Giro is gepland. Zabel hoopt op de ploegen van Voigt (Luxembourg Cycling Project), die al liet weten graag naar zijn geboortestad te komen, André Greipel (Omega Pharma-Lotto), Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) en Robbie McEwen (Pegasus). Een deelname van HTC-Columbia lijkt alvast zeker, aangezien Zabel trainer is bij de deels Duitse ploeg.

Dit artikel delen:

Volg hier