Yves Lampaert: “Wake-upcalls van Lefevere zijn soms nodig”
foto: Cor Vos
dinsdag 10 januari 2023 om 11:53

Yves Lampaert: “Wake-upcalls van Lefevere zijn soms nodig”

Yves Lampaert vindt het broodnodig dat Patrick Lefevere de klassiekerploeg van Soudal-Quick Step op scherp heeft gezet voor 2023. “Soms heeft een renner een bolwassing nodig, zodat hij niet in slaap valt. Patrick heeft alle recht om dat te doen: hij is de baas en beslist over onze contracten”, aldus de Belg in gesprek met Sporza.

“Hij bedoelt het allemaal goed. Patrick wil het maximale uit de carrière van zijn renners halen. Zijn wake-upcalls zijn dan soms ook nodig. Ook bij mij is het al een paar keer gebeurd dat hij rechtuit heeft gezegd wat hij denkt. Gelukkig is dat nu al een tijdje geleden.”

Lampaert kan namelijk terugkijken op een uitstekend 2022. De Vlaming droeg de gele trui in de Tour de France en reed een goede Parijs-Roubaix, waarin hij net geen podium reed door een botsing met een onoplettende toeschouwer.

“Ik was heel ontgoocheld over de klassiekers”, geeft Lampaert toe. “Het zag er echt naar uit dat ik iets kon rechtzetten in Parijs-Roubaix, maar dat is me door die botsing niet gelukt. Ik ben er echt op gebrand om een goed voorjaar te rijden. Als ik al een kasseiklassieker win, zou dat fenomenaal zijn.”

Start in Argentinië
De coureur begint over krap twee weken al aan zijn seizoen. Lampaert start aan de zijde van Remco Evenepoel in de Vuelta a San Juan, waar hij bijna drie weken zal vertoeven om zich voor te bereiden op de klassiekers.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
10 januari 2023 14:36
En meer en meer nodig, omdat de types Tony Martin, Terpstra en Stybar niet zijn vervangen.
  10 januari 2023 15:05
  Ook niet zomaar te vervangen natuurlijk.
  T.Martin was de beste tijdrijder ter wereld. Al hebben ze met Asgreen, Cavagna en Cerny ook wel 'grote' motoren die ook goed kunnen tijdrijden.
  Terpstra was 1 vd beste klassieke renners (al was hij ook iets minder dan een Van Avermaet, Sagan, Boonen en Cancellara). Toch een zeer goed palmares uitgebouwd.
  Stybar was ook een renner die in alle finales kon meespelen.
  In principe moeten ze met Asgreen, Lampaert en Senechal (en Alaphilippe) ook wat pionnen in de finale hebben.
  Verschil is niet perse dat ze minder goeie kopman zijn dan een Van Aert/VdPoel (was ook vaak het geval tegen een Sagan etc).
  Probleem is nu ook dat de (sub)top breder is geworden ( denk Girmay, Pogacar, Kung, Pidcock, Van Baarle, Laporte,...) en dat er ook meer teams zijn met meerdere goeie renners (bv jumbo). En die teams nemen nu ook initiatief ipv wachten tot de move van quickstep en dan zorgen dat je meebent.
  Doordat renners als Pogacar, VdPoel en Van Aert ook durven vroeger aan te vallen, ben je het tactisch spel al ietswat voor, omdat je vroeger al de favorietengroep aan het schiften bent. En hierdoor heb je dan ook wat minder quickstep renners vooraan.
10 januari 2023 14:57
Hebben ze een wake-up call of een kopman nodig? Asgreen kan die rol vervullen, mits 100% fit, maar Lampaert, Senechal en de rest zijn daar gewoon niet sterk genoeg voor.
10 januari 2023 15:01
Ik zou als QS'er Lefevere onder deze ringtone opslaan https://www.youtube.com/watch?v=CSvFpBOe8eY&ab_channel=systemofadownVEVO
Prachtige uitdrukking, een 'bolwassing' :-)
10 januari 2023 16:28
Blijft verbazingwekkend dat er enerzijds gedaan wordt alsof die podiumplek al binnen was, en anderzijds de stelling dat het de toeschouwer was die onoplettend was. Het enige 'kalf' bij de botsing was Yves zelf. (en dat was niet eens de enige keer dit jaar, zie Belgium Tour)
  10 januari 2023 16:35
  Het gedrag tijdens baloise tour zal ik niet goedspreken
  Maar in Roubaix was het toch wel die fan die daar niet goed stond.
  Maakt uiteindelijk nog niet uit of Lampaert nu wel of niet op de kasseien rijdt.
  Rijdt hij 20cm naar links, rijdt hij op de kasseien. Zou hij dan die toeschouwer nog geraakt hebben? Ik weet het niet, maar zou wel beteken dat die fan op minder dan 20cm van Lampaert zijn gezicht aan het klappen was. En dit is ook niet ok
  Gewoonweg van de weg blijven als fan, en nog meer in de binnenkant van een bocht.

  Versta niet dat je als toeschouwer in de neus van de renners wilt peuteren, zet gewoon eens 2 stappen achteruit
  10 januari 2023 17:55
  natuurlijk was die toeschouwer in fout, stond op het midden van de weg

Reacties zijn gesloten.