Yves Lampaert vol ongeloof na botsing met toeschouwer: “Wat een kalf”

zondag 17 april 2022 om 18:49
Yves Lampaert vol ongeloof na botsing met toeschouwer: “Wat een kalf”

foto: Cor Vos

Yves Lampaert was op weg naar een korte ereplaats in Parijs-Roubaix, tot hij op de kasseien van Willems-Hem hard ten val kwam. Een toeschouwer bleef staan aan de kant van de weg en Lampaert kon hem niet meer ontwijken. “Ik kan er niet veel meer van maken dan dat hij een kalf is”, zegt hij op z’n West-Vlaams.

Castelli

Lampaert zat mee in de beslissende elitegroep en was de aanstichter van de ontsnapping met Matej Mohoric, Dylan van Baarle en Tom Devriendt. Uit dat groepje reed Van Baarle weg, waarna Lampaert en Mohoric leken te strijden voor de andere ereplaatsen. Tot… “Ik wil die bocht aansnijden, maar in plaats van dat hij (de toeschouwer in kwestie, red.) achteruit stapt, stapt hij naar voren. Daardoor verlies ik de controle over mijn stuur. Ik kan er niet veel meer van maken dan dat hij een kalf is”, is Lampaert boos.

“Blijf thuis als je niks van koers kent”, gaat hij verder. “Misschien zat podiumplaats erin, maar meer zeker niet. Mohoric was wel sterker dan ik, maar derde was nog wel net haalbaar geweest. Alleen als je dan zo’n patat maakt… Dan is er niet meer over te zeggen. Iedereen heeft zijn verhaal, iedereen had wel pech of is wat tegen gekomen. Maar het is jammer dat dit gebeurt. Dat mag niet gebeuren. Maak als toeschouwer op zijn minst plaats voor de renners.”

Ontgoocheling
De winst ging uiteindelijk naar Van Baarle, die op Champhin-en-Pévèle was weggereden. “Hij is de verdiende winnaar. Ik had op een gegeven moment wel door dat ik niet de beste was. Ik moest mijn inspanningen goed verdelen. Derdes was nog goed geweest, maar nu is het ontgoocheling”, vertelt Lampaert, die uiteindelijk tiende werd op bijna drie minuten van de winnaar. “Gelukkig heb ik geen breuken, maar het is wel jammer.”

Lampaert was met zijn tiende plaats de beste renner van Quick-Step-Alpha Vinyl in Roubaix. Met Florian Sénéchal had het team ook nog iemand op de dertiende plaats.

Dit artikel delen:

71 Reacties

Jean Dumas 17 april 2022 om 22:30

Schitterende vent. Op naar het BK.

Bimbo Visma 17 april 2022 om 22:42

Die man dacht gewoon dat ze alleen op de kasseien mochten fietsen.

Adorni 17 april 2022 om 22:45

Die toeschouwer deed geen stap vooruit. Hij stond aan de zijkant van de weg en bleef daar staan. Er zijn supporters die bewust een meter meer naar voor gaan staan en dan achteruit springen, dat lijkt mij gevaarlijker. Of er waren ook nog mensen die overliepen. Deze man bleef gewoon staan applaudisseren. Net zoals supporters aan de finishlijn staan bij een sprintaankomst.

Ik weet niet of het Lampaert en zijn collega’s is opgevallen, maar mij lijkt dat die plastic blokken willen aangeven dat daar niet mag gereden worden, maar toch telkens het risico opzoeken voor 2meter asfalt.

tramontana 17 april 2022 om 23:10

1) daar stonden geen plastic bakken, op die strook 2) geen enkele reden waarom renners daar niet mogen rijden 3) een reep asfalt lijkt me een deel van een weg te zijn en geen berm/ trottoir 4) renners komen daar tegen 45km/u voorbij, anders dan in een bergrit 5) als iedereen 1 meter in de berm (gras) gaat staan, ziet iedereen evenveel van de koers als dat ze op de weg staan en hun handen uitsteken 6) één onoplettende nitwit op 100.000 supporters is genoeg om de koers te ontsieren

Murcia 17 april 2022 om 23:20

Wat tramontana zegt, bij respect voor de koers en de renners hoort ook dat je wel een beetje gaat nadenken over waar je gaat staan.

Blackcanyon 18 april 2022 om 01:50

Hij vat de koe bij de hoorns door te zeggen dat een kalf Lampaert heeft laten vallen. Het is dan ook van belang dat El Tractor voor Lampaert rijdt. Gebeurt dat niet, dan is het trekken aan een dood paard.

kleomantre 18 april 2022 om 08:05

Yves mag blij zijn dat er nog steeds geen no-fly zones in Europa zijn afgekondigd. Wel een uitzonderlijke klapper met enige schoonheid, tevens goed en daardoor blessurevrij opgevangen. Topper!

Alfons Haavers 18 april 2022 om 09:07

Zijn judo-verleden kwam wellicht handig van pas.

Baukema Tomoulin 18 april 2022 om 08:36

Wel klote voor Yves dat PatLev net gezegd heeft dat de excuusjes op zijn. Dat wordt een onhandig functioneringsgesprek waarom Lampaert geen podium rijdt hier

Hensie 18 april 2022 om 13:28

Lampaert zoekt zelf de grens van wat kan op. Dat is het risico dat je valt. Kan ‘ie wel die man de schuld geven, maar die deed niet bijster veel verkeerd. Hij stond daar en leef staan. Lampaert moet hem niet opzoeken. Eigen schuld, gewoon niet opgelet. Kan je die man niet kwalijk nemen.

FrankyVercauteren 18 april 2022 om 19:37

Ik had graag de reacties eens gelezen indien het slachtoffer niet Yves Lampaert maar pakweg Dylan van Baarle of MVDP zou geweest zijn …

  • 1
  • 2

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone