Yves Lampaert tot eind 2022 bij Deceuninck-Quick-Step

vrijdag 26 juni 2020 om 19:28
Yves Lampaert tot eind 2022 bij Deceuninck-Quick-Step

foto: Cor Vos (archief)

Yves Lampaert heeft zijn aflopende contract bij Deceuninck-Quick-Step met twee seizoenen verlengd. De klassiekerkopman blijft daardoor tot eind 2022 in dienst van de Belgische topformatie. “Dit geeft extra motivatie voor de rest van het seizoen”, zegt hij.

“Het is leuk dat Patrick Lefevere en het team vertrouwen in me hebben”, aldus Lampaert over de ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step. “Nu kan ik met een helder hoofd de volgende koersen rijden. Ik heb een speciale band met dit team en ben een trotse Wolf. Het wordt mijn zevende jaar volgend seizoen bij dit team en ik hoop dat er nog veel volgen.”

De afgelopen weken was de toekomst van Lampaert veelbesproken. Eind mei liet hij weten dat meerdere teams zich bij zijn management gemeld hadden en dat hij nog niet had gesproken met Lefevere. Die liet daarna weten graag door te willen met de Belgisch kampioen van 2018, waarna het snel tot een akkoord kwam.

Dit artikel delen:

5 Reacties

Michelangelo 26 juni 2020 om 19:46

Goede keuze van beide kanten.

Lampaert blijft in een omgeving die hem in staat stelt hele mooie uitslagen te rijden doordat het ploegenspel bij DQS bijna altijd goed gespeeld wordt. Als enige kopman komt hij net dat beetje tekort, maar in het systeem van Lefevre komt hij heel vaak in scoringspositie.

En DQS heeft een mooi uithangbord: Yves is denk ik graag gezien door heel veel wielervolgers en journalisten. En gewoon een prima pion in een ploeg als DQS.

Wielervolger 26 juni 2020 om 19:48

Bij Yves moet ik altijd denken aan Vanmarcke. Uitstekende renner, maar een echt grote koers winnen zal moelijk worden.

Michelangelo 26 juni 2020 om 20:05

Ik denk dat het grote verschil tussen deze twee de ploeg is die erachter zit/zat.

Beide zijn renners die het niet “alleen” kunnen. Jammer genoeg heeft Vanmarcke vaak wel alleen de ploeg moeten dragen, en is hij daarnaast ook nog vaak op verkeerde momenten op zijn kokosnoot gegaan. En afgelopen jaar had hij met Langeveld en Bettiol juist wel twee mooie adjudanten, maar was hij zelf niet OK.

Lampaert zie ik nog wel een keer een grote vis binnen hengelen zolang hij bij DQS blijft fietsen. Net als Jungels of Stybar ook al mooie wedstrijden hebben gewonnen. Het is vooral te hopen voor hem dat Jakobsen zich niet te “klassiek” ontwikkelt, waardoor ze voor de sprinter moeten rijden.

En Vanmarcke… ook hem zou ik die hele grote vis wel eens gunnen!

Gilberto 26 juni 2020 om 20:09

Beide zeer sympathiek. Wie gunt het die 2 niet?

Romāns Vainšteins 26 juni 2020 om 20:46

Echte Flandriens met voorjaarsmonofocus. Daar hebben we er sowieso 10 echte van nodig, minimaal.

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone