Yves Lampaert na val: “Hoop dat ik in de slotrit mijn ding kan doen”

zondag 19 augustus 2018 om 08:26
Yves Lampaert na val: “Hoop dat ik in de slotrit mijn ding kan doen”

Lampaert komt gehavend over de streep in Sittard - foto: Sirotti

Yves Lampaert was een van de renners die zaterdag in de rit naar Sittard de BinckBank Tour kleurde. Samen met landgenoten Tim Wellens en Jasper Stuyven trok hij in de finale ten aanval. In de laatste kilometers gooide een harde val echter roet in het eten.

“Ik ben plat op mijn rug gevallen”, vertelt hij aan Het Nieuwsblad. “Meteen na de val had ik geen adem meer. Het was een vrij harde slag”, aldus de drager van de Belgische driekleur, die niet weet hoe hij ten val kwam. “Ik dacht dat mijn ketting oversloeg of mijn derailleur een tik kreeg. Het enige wat ik nog weet is dat ik over kop ging en gelukkig nog een goede rolbeweging kon maken”, kijkt hij terug.

Hij hoopt vandaag te kunnen starten in de slotrit naar Geraardsbergen. “Ik heb overal wat kleine schaafwonden op mijn armen en benen, maar vooral mijn rug en borstkas hebben grote blauwe plekken en zijn een beetje gekneusd”, oordeelt hij. “Ik hoop dat de schade gunstig evolueert en ik in de slotrit toch nog mijn ding kan doen.” Lampaert kreeg dezelfde tijd als de achtervolgers en staat daardoor negende, op 43 tellen van leider Matej Mohoric.

Stuyven botst met toeschouwer
Ook Jasper Stuyven kwam zondag in de slotfase ten val. Hij speelt de zwarte piet toe Mohoric. “We gingen samen in de bocht, met Mohoric die vol door de binnenkant ging”, vertelt hij aan Het Laatste Nieuws. “Ik weet niet wat er met Yves gebeurde, maar ik belandde daardoor in de graskant en bezeerde mijn schouder na een botsing met een toeschouwer.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

Jean Dumas 19 augustus 2018 om 08:51

Dat is jammer, en ik denk dat het hierdoor net aan genoeg slagkracht ontbreekt voor QS. Het gevaar voor Mohoric komt van achteruit, van Wellens c.s. Ik denk dat het parcours van vandaag zich beter leent voor overleven dan gisteren.

leegloper 19 augustus 2018 om 13:36

Die val had ik helemaal gemist gisteren. In een ander artikel staat dat Mohoric niet geliefd is in het peloton, omdat hij gevaarlijk rijdt. En dat hij geen steun gaat krijgen vandaag: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180818_03671545
Klopt dat of stoken zijn concurrenten het vuurtje wat op?

Headlines

Materiaalzone

Populair