Yves Lampaert: “Mede dankzij Davide Ballerini kon ik deze etappe winnen”

zaterdag 11 september 2021 om 19:56
Yves Lampaert: “Mede dankzij Davide Ballerini kon ik deze etappe winnen”

foto: Cor Vos

Yves Lampaert was heel blij met zijn etappezege in de Tour of Britain. In Edinburgh wist de Belg van Deceuninck-Quick-Step succesvol af te ronden. Hij droeg zijn overwinning op aan zijn een maand oude zoontje Aloïs, die op 10 augustus werd geboren.

“Het was een zware, lange rit met veel wind, smalle wegen, veel beklimmingen en geen vlakke stukken”, vertelde Lampaert over de 194,8 kilometer lange etappe door Schotland. “We werkten echter goed samen in de kopgroep en daardoor konden we veel voorsprong pakken. Dat Davide (Ballerini, red.) erbij was, was heel belangrijk, echt een groot voordeel. Het is ook dankzij hem dat ik deze etappe kon winnen nadat we er deze week al een paar keer dichtbij waren.”

In de laatste vijftien kilometer begon in de kopgroep het steekspel in de strijd om de overwinning. “Toen ik ging, kon alleen Matteo Jorgenson reageren. Samen reden we volle bak, waardoor we de anderen op een paar seconden zetten. Toen Gibson erbij kwam maakte dat de zaken wat lastiger, want een situatie waarin je meer dan een tegenstander hebt is nooit makkelijk. Ik bleef kalm en uit zijn wiel zette ik vrij vroeg aan. Ik voelde dat er nog genoeg kracht in mijn benen zat.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dr op en dr over 12 september 2021 om 00:15

Ik zet je alvast klaar in m’n Parijs-Roubaix teampje “Lampi”, zo te zien begint de juiste conditie eraan te komen. Precies op tijd !!

Reiger 12 september 2021 om 00:58

Lampi zou idd een prachtige winnaar zijn van Parijs-Roubaix. Weinig mensen die het hem niet zouden gunnen. Wel ondertiteling graag wanneer hij in dialect zijn interview gaat doen..

harryjohan71 12 september 2021 om 08:30

Op basis van deze wedstrijd kun je toch niet beoordelen hoe sterk Lampaert is. Hij wint vanuit de vlucht, waarin 2 renners van DQS aanwezig zijn. Hij wint van een JV renner die volgens veel wielerflitsers niet eens goed genoeg is om te knechten voor Van Aert in Parijs – Roubaix.

Headlines

Populair

Materiaalzone