Youp de Vos en Jente Klaver maken selectie VolkerWessels compleet

Youp de Vos en Jente Klaver maken selectie VolkerWessels compleet

foto: Cor Vos (archief)

dinsdag 26 oktober 2021 om 11:00

VolkerWessels Cycling Team is klaar voor 2022. De Overijsselse ploeg heeft met de komst van junioren Jente Klaver (18) en Youp de Vos (17) ingespeeld op de toekomst, weet WielerFlits.

Beide renners komen over van Willebrord Wil Vooruit, dat al enkele jaren een van de sterkste juniorenploegen van Nederland heeft. De clubploeg zag eerder al Lars Rouffaer tekenen bij Allinq Cycling Team en Bart Hordijk bij de opleidingsploeg van Team DSM.

De grootste wapenfeiten van De Vos dit jaar zijn een derde plaats in de Omloop van Hil en Moer, een vierde plaats in Gipuzkoa Klasika en een tiende plaats in de Johan Museeuw Classic. Klaver won als nieuweling het klimmersklassement van de KNWU. Vorige week werd hij nog door WPGA aangekondigd als nieuwe renner.

De Vos en Klaver zijn de vierde en vijfde aanwinst van VolkerWessels. Eerder maakte de ploeg bekend dat Bart Lemmen, Maikel Zijlaard en de Brit Zak Coleman naar de ploeg komen. Tegenover hun komst staat het vertrek van Abe Celi, Rens Tulner, Robin Blummel, Gert-Jan Bosman.

Dit artikel delen:

5 Reacties

storm-biker 26 oktober 2021 om 12:05

Saillant detail is dat Klaver 2 weken geleden zelf aankondigde in 2022 voor WPGA uit te gaan komen. Blijkbaar is in de tussentijd VolkerWessels nog langsgekomen.

Westfalen 26 oktober 2021 om 15:03

Bij WPGA zal hij geen contract getekend hebben. Dus daar kon hij makkelijk onderuit.

VespavanBern 26 oktober 2021 om 12:15

@redactie, Roan Konings en Jesse Kramer hebben hun juniorentijd niet bij Willebrord Wil Vooruit doorgebracht. Eerstgenoemde reed bij DJR en Kramer reed bij Streetjump dev team.

Julian Dubbeld 26 oktober 2021 om 12:29

Ik heb het aangepast, bedankt voor de oplettendheid ;-)

DonSelf 27 oktober 2021 om 16:44

Goed werk, Julian!

Headlines

Materiaalzone

Populair