Yorkshire in gesprek over Vuelta-start

Door , maandag 7 mei 2018 om 17:02
Yorkshire in gesprek over Vuelta-start

foto: Alex Broadway/SWpix.com

De regio Yorkshire is ambitieus. Na het Grand Départ van de Tour de France in 2014 en de aanstaande organisatie van het WK op de weg in 2019, richt het Britse graafschap zich nu op de start van de Vuelta a España. Dat wordt gemeld aan de BBC.

Afgelopen week vond de vierde editie van de Tour de Yorkshire plaats, een rittenkoers die naar aanleiding van de Tourstart door de ASO opgericht werd in 2015. Vuelta-koersorganisator Javier Guillen was drie dagen aanwezig om de omgeving te bezoeken en in gesprek te gaan. Gary Verity, die de Tour naar de regio haalde, zegt dat al enkele maanden gepraat wordt met de Spaanse organisatie. Over welk jaar het gaat, is nog niet bekend.

In het verleden startte de Vuelta a España drie keer eerder buiten Spanje: in 1997 in het Portugese Lissabon, in 2009 bij ons in Assen en vorig jaar in Nîmes, Frankrijk. Utrecht is al enige tijd in gesprek met de Vuelta voor de organisatie van de start in 2020. De beslissing daarover wordt dit jaar nog verwacht.

[poll id=”793″]

Dit artikel delen:

4 Reacties

Slurpie Blauw 7 mei 2018 om 19:01

Mooie regio, enthousiast publiek, pittig parcours.

ikbenprocycling 7 mei 2018 om 21:03

Laat ze het bij Tour of Yorkshire houden en daar het beste van maken. Ik ben tegen verwatering van rondes, en (dus) voor authenticiteit.

Romāns Vainšteins 7 mei 2018 om 21:11

Ze moeten die Nibali-etappe van de Yorkshire tour met 50 km ophogen en er een neo-klassieker van maken. Sponsortje erbij die er een dikke prijs op zet, mooie trofee erbij, meteen de week na LBL, huppa.

Polleke 7 mei 2018 om 21:18

Follow the money of zo iets…. de feeststemming zal rap omslaan als Froome straks 2 jaar aan de kant moet…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair