Yorkshire hoopt start Tour en Vuelta binnen te halen

dinsdag 7 mei 2019 om 16:03

foto: Cor Vos

De Tour de Yorkshire is nog maar net ten einde, maar de organisatie achter de Britse rittenkoers is al druk bezig met het binnenhalen van een Tourstart. “We hopen de ronde binnen vijf of zes jaar naar het Britse graafschap te halen”, zo vertelt Peter Dodd van het organiserend comité Welcome to Yorkshire aan Cyclingnews.


Maar dat is nog niet alles, aangezien er ook gesprekken plaatsvinden met de Vuelta a España. “We praten al een tijdje met de Vuelta”, aldus Dodd. “De ambitie is om eerst een Vuelta-start te organiseren, kort daarna gevolgd door een nieuwe Grand Départ. We willen topevenementen naar Yorkshire halen.”

Dodd heeft vertrouwen, zoveel is zeker. “Het is geen kwestie van of, maar wanneer”, zo doelt hij op een Tourstart in het Britse graafschap. “Het is nog te vroeg om er een datum op te plakken, maar ik ga uit van een Tourstart binnen vijf of zes jaar.” De Tour begon één keer eerder in Yorkshire.

Opnieuw een Grand Départ?
In 2014 begon de Franse ronde namelijk in Leeds. Het was uiteindelijk Marcel Kittel die in Harrogate naar de eerste gele trui wist te sprinten. Hierna volgden etappes naar Sheffield en Londen. De Vuelta bracht nog nooit een bezoekje aan Yorkshire. Maar eerst gaat de aandacht uit naar het aankomende WK wielrennen, dat zal plaatsvinden in het graafschap.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Mathieu Moller 7 mei 2019 om 16:29

In Yorkshire is de publieke belangstelling in ieder geval enorm.

Marcel1112 7 mei 2019 om 18:50

Het enthousiasme van de Britten voor de koers is inderdaad geweldig. Doen dus.

Romāns Vainšteins 7 mei 2019 om 16:51

Yorkshire vind ik persoonlijk 1 van de mooiste gebieden om een wielerwedstrijd in te laten plaatsvinden en daarom zeg ik ja. Ontzettend mooie omgeving en heerlijke smalle wegen die zich uitstekend lenen voor gejaagd koersen. Wat er ook moet komen is een prestigieuze, 250 + eendaagse koers, neem daarvoor de Nibali etappe uit 2014 + 50 extra aanloop > https://www.touretappe.nl/tour-de-france-2014-parcours/etappe-2-route-tdf-2014/

Een superparcours waarop veel verschillende toprenners en tactieken hun ei kwijtkunnen.

west 7 mei 2019 om 18:01

Doe maar daar. Dan kunnen ze het geld hier uitgeven aan Nederlandse wedstrijden en rondjes. Alleen werkt het helaas niet zo, geloof ik…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.