Yoeri Havik prolongeert titel op puntenkoers

zaterdag 29 december 2018 om 22:53
Yoeri Havik prolongeert titel op puntenkoers

foto: Marcel Koch

Yoeri Havik heeft zijn titel op de puntenkoers zaterdagavond in Apeldoorn succesvol verdedigd. De coureur van Vlasman rekende vakkundig af met zijn concurrenten door een ronde voorsprong op het pak te pakken en die vervolgens te verdedigen. Jan-Willem van Schip eindigde op de tweede plaats, voor Haviks ploeggenoot Melvin van Zijl.

“Jan Willem is echt van wereldklasse op onderdelen als deze. Ik had al snel door dat ik het in de sprints niet van hem kon winnen, de manier waarop hij die bleef winnen, was indrukwekkend. Daarom moest ik mijn richten op het nemen van rondes. Na de eerste voelde ik dat er nog wat bij me opzat. Toen het me lukte om de tweede ronde te pakken, wist ik dat ik een goede kans maakte om voor de zege te gaan. Toen was het een kwestie van de koers controleren. De fase daarvoor was het lastigst”, vertelt Havik na afloop van de puntenkoers.

Zondag hoopt Havik ook zijn titel op de ploegkoers te prolongeren. Samen met Wim Stroetinga gaat Havik op pad naar een nieuwe trui: “Het zou mooi zijn als Wim Stroetinga en ik het zondag kunnen afronden met goud op de koppelkoers.”

Puntenkoers – mannen
flag-nr1 Yoeri Havik
flag-nr2 Jan-Willem van Schip
flag-nr3 Melvin van Zijl

Ook Laurine van Riessen prolongeert titel
Van Riessen prolongeerde net als Havik haar titel. Nadat de BEAT-renster vrijdag al opnieuw Nederlands kampioen op de sprint werd, werd ze vandaag opnieuw Nederlands kampioen op de keirin. In de finale verwees de alleskunner de jeugdige Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet naar de plekken twee en drie.

Keirin – vrouwen
flag-nr1 Laurine van Riessen
flag-nr2 Hetty van de Wouw
flag-nr3 Steffie van der Peet

Roy van den Berg is Sam Ligtlee de baas op kilometer tijdrit
Titelverdediger Harrie Lavreysen stond niet aan de start van de kilometer tijdrit en ook Theo Bos moest op het laatste moment forfait geven voor het NK baan. Op voorhand werd duidelijk dat het onderdeel een tweestrijd zou worden tussen Roy van den Berg en Sam Ligtlee, die vorig jaar tweede werd op het onderdeel. Ligtlee zou ook dit jaar tweede worden; zijn tijd was net iets minder goed dan die van Van den Berg, de nieuwe Nederlandse kampioen.

Kilometer tijdrit – mannen
flag-nr1 Roy van den Berg
flag-nr2 Sam Ligtlee
flag-nr3 Stephan Habets

Kirsten Wild en Amy Pieters domineren de koppelkoers
Kirsten Wild won vorig jaar de koppelkoers met Nina Kessler, terwijl Amy Pieters samen met Roxanne Knetemann het zilver greep. Pieters voegde zich dit jaar bij Wild en mocht na een dominante koers op de hoogste trede van het podium staan. Achter het duo werd Van ’t Geloof samen met Phaedra Krol tweede, nog voor Knetemann en Marit Raaijmakers, die is hersteld van een sleutelbeenbreuk.

Koppelkoers – vrouwen
flag-nr1 Kirsten Wild/Amy Pieters
flag-nr2 Phaedra Krol/Marjolein van ’t Geloof
flag-nr3 Roxanne Knetemann/Marit Raaijmakers

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone