Yoeri Havik geeft tranen de vrije loop: “Amy Pieters en ik kennen elkaar door en door”

dinsdag 28 december 2021 om 14:35
Yoeri Havik geeft tranen de vrije loop: “Amy Pieters en ik kennen elkaar door en door”

Een hevig geëmotioneerde Havik na het NK Scratch - foto: Cor Vos

Yoeri Havik veroverde maandagmiddag het rood-wit-blauw op de Scratch tijdens het NK baanwielrennen. De 30-jarige Zaandammer was al vroeg zeker van de titel en hoefde daarom in de eindsprint niet mee te doen. De meervoudig Nederlands kampioen kwam vervolgens in tranen over de finish. In gedachten was hij bij Amy Pieters, die sinds een val voor Kerstmis in een Spaans ziekenhuis in een kunstmatige coma ligt.

“Amy en ik fietsen al vanaf categorie twee samen en reden deze zomer samen op de Olympische Spelen”, vertelt de renner van BEAT na afloop aan De Telegraaf. “We kennen elkaar door en door. Natuurlijk was het lastig om hier op te stappen en weer ‘gewoon’ een NK te rijden, maar zoals de familie Pieters zegt: ‘naar de muur staren helpt ook niets’. Dan kunnen we beter fietsen en Amy op deze manier eren.” Havik en enkele andere reden ook met een aanmoediging voor Pieters op hun koersbroek. Daarop was haar voornaam te zien, waarbij de M veranderd was in een hartje.

Havik leek de Scratch op adrenaline te rijden – foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

3 Reacties

AWestie 28 december 2021 om 15:21

Mooi eerlijk verhaal. Hebben jullie toevallig ook ergens de ‘aanmoediging’ op beeld gevonden? Heb het NK niet live gevolgd

0
Franco Ballerini 28 december 2021 om 17:58

Zeer begrijpelijk. Ik sta er uiteraard veel verder van af, maar net als met Fabio Jakobsen spookt het met name ’s nachts door mijn hoofd, slaap ik er slecht van en hunker ik de hele dag naar goed nieuws omtrent haar situatie.

0
FondriestTF3 29 december 2021 om 00:17

Ik ken haar persoonlijk niet dus dat geeft enige afstand. Vanuit mezelf weet ik net iets teveel van een epiduraal hematoom om het makkelijk van me af te zetten. De eerste 24 uur na ontwaken, ga je pas een goede indicatie hebben van de schade. Die spanning voor de hele familie en de (waarschijnlijke) angstige Amy, vreselijk gewoon.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone