Yates voor de tijdrit: “Roglic is de grote favoriet”

zondag 19 mei 2019 om 10:54
Yates voor de tijdrit: “Roglic is de grote favoriet”

foto: Cor Vos

Hoeveel tijd pakt Primož Roglič in de individuele tijdrit naar San Marino? Zo weinig mogelijk, als het tenminste aan Simon Yates ligt. De kopman van Mitchelton-Scott heeft geloof in eigen kunnen, maar is tegelijkertijd ook realistisch. “Roglič is de grote favoriet voor vandaag”, is Yates van mening.

Yates zegt niks geks, aangezien de Sloveen superieur was in de openingstijdrit naar de top van de San Luca. Het was echter de Brit die als tweede eindigde in de tijdrit, op negentien seconden van de kopman van Jumbo-Visma. “Ik hoop het dan ook goed te doen in vergelijking met Roglič”, aldus Yates.

“Het zal allemaal afhangen van de vorm van de dag. Ik denk niet dat er een zwakke broeder is onder de klassementsrenners. Ik start met heel veel vertrouwen, maar ik zal nooit een Tom Dumoulin worden. Ik kan gewoon niet die wattages trappen, maar ik maak wel reuzensprongen.”

Ploegleider White: “De slotklim ligt Simon”
Dat laatste ziet ook zijn ploegleider Matt White. “Simon is de beste tijdrijder onder de klimmers, aangezien Roglič meer een tijdrijder is die kan klimmen”, aldus de oud-renner, die het tijdritparcours onder de loep neemt. “De slotklim ligt Simon, aangezien hij graag uit het zadel klimt en van tempo wisselt.”

Wat heeft White nog meer gezien? “Dat het parcours niet al te technisch is. We weten allemaal dat Roglič dé referentie is. We zijn tevreden met een tijdsverlies van een halve minuut. Normaal gesproken verliest hij op het vlakke twee seconde per kilometer, maar de beklimming moet hij even snel kunnen afwerken.”


Lees hier onze uitgebreide voorbeschouwing op de tijdrit naar San Marino

Dit artikel delen:

9 Reacties

bartp25 19 mei 2019 om 11:46

2 seconden per kilometer vind ik wel heel erg optimistisch.

Die_Rooie 19 mei 2019 om 12:07

dat is 44 seconden vandaag… Vind ik niet heel optimistisch ;)

bartp25 19 mei 2019 om 12:17

Denk je niet dat Roglic meer seconde per kilometer pakt op het vlakke?

Johnny7 19 mei 2019 om 12:09

Roglic zal vooral op het vlakke tijd gaan pakken denk ik. Yates is beter in vorm dan hij iedereen wil laten zien. Vanaf de klim verwacht ik dat ze redelijk gelijk blijven qua tijd.

Scibby 19 mei 2019 om 12:33

Nou hij heeft het niet onder stoelen of banken gestoken dat hij zichzelf als favoriet ziet voor deze giro.

FDJ 19 mei 2019 om 12:12

Ik ben vooral nieuwsgierig hoe we die ene uitschieter qua tijdrit in Parijs- Nice van hem moeten plaatsen. Alle omstandigheden mee?

Voor Roglic zou het fijn zijn mocht hij na vandaag 2 minuten voorsprong hebben op Yates. Dat zou 1.20 winst zijn. Moet m.i. te doen zijn.

Glorious 19 mei 2019 om 12:14

Maak er 3 seconden per km van.

HennieK 19 mei 2019 om 13:46

Roglic leek me heel goed afgelopen dagen. Het zou me verbazen als hij minder dan 1.15 zou pakken. Maar Yates heeft zichzelf tot giro favoriet verklaard, dus wie weet…

assen 19 mei 2019 om 14:04

Roglic moet toch wel anderhalve minuut kunnen pakken, lijkt me.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair