‘Yates-tweeling blijft Mitchelton-Scott trouw’
foto: Sirotti
dinsdag 12 juni 2018 om 08:54

‘Yates-tweeling blijft Mitchelton-Scott trouw’

De onduidelijke toekomst van BMC speelt een belangrijke rol in de transfercarrousel. Tot medio juni laat de ploeg niets los over het al dan niet doorgaan. Concurrerende teams volgen de situatie op de voet en wachten af. Ze willen er namelijk voor zorgen dat ze genoeg budget hebben om bijvoorbeeld Greg Van Avermaet, Richie Porte of Rohan Dennis aan te trekken, mochten zij de Amerikaanse ploeg verlaten. Dat meldt Cyclingweekly.

Van Avermaet voerde de afgelopen weken al de druk op tot het geven van duidelijkheid omtrent de toekomst van de Amerikaanse formatie. Gesprekken met andere ploegen zouden steeds serieuzer worden. Eerder werd al gemeld dat Bahrain Merida één van de gegadigden is om de regerend Olympisch kampioen in te lijven.

Mitchelton-Scott
Volgens Cyclingweekly lijkt Mitchelton-Scott ook komend seizoen te kunnen beschikken over Adam en Simon Yates, ondanks dat de ploeg nog op zoek is naar een grote geldschieter. Adam Yates, die onlangs op de tweede plaats eindigde in het Critérium du Dauphiné, zou zijn plannen pas na de Tour de France willen bevestigen. Simon Yates werd eerder in verband gebracht met Trek-Segafredo, waar hij de gewenste opvolger van Alberto Contador zou zijn.

Tegenover het behoud van de Yates-broers zou het afscheid staan van Caleb Ewan. De Australische sprinter zou in de belangstelling staan van Lotto Soudal, waar hij de successor van André Greipel zou moeten worden.

Dimension Data
Mark Cavendish kon rekenen op de interesse van UAE Emirates na zijn ambassadeurschap voor de Abu Dhabi Tour, maar de Brit lijkt Dimension Data trouw te blijven. De Zuid-Afrikaanse ploeg heeft bovendien haar pijlen gericht op de sprinters Niccolo Bonifazio van Bahrain Merida en Sunwebs Phil Bauhaus. De ploeg zoekt nog wel een opvolger voor fietsenleverancier Cervélo, die naar Sunweb zou vertrekken in 2019.

Trek-Segafredo
Trek-Segafredo lijkt dus naast Simon Yates te vissen, maar ook Giulio Ciccone zou in de belangstelling staan van de Amerikaanse formatie. De pas 23-jarige Italiaan van Bardiani-CSF eindigde onlangs in de Giro d’Italia op de vierde plaats in de laatste bergetappe naar Cervinia. Twee jaar geleden won hij al eens een etappe in La Corsa Rosa.

Wilier-Triestina
Tot slot meldt Cyclingweekly dat Giovanni Visconti bij Wilier-Triestina de opvolger kan worden voor Filippo Pozzato, die zijn fiets aan de haak lijkt te hangen. Met de Italiaan wil de Italiaanse ProContinentale ploeg haar kansen op deelname aan enkel klassiekers en de Giro d’Italia vergroten.

RIDE Magazine
17 Reacties
Sorteer op:
12 juni 2018 09:00
Misschien is Dennis dan wat voor Trek?
12 juni 2018 09:02
Mooi dat de Yates blijven, dat betekent een grotere kans dat Bennet bij tlj blijft.
12 juni 2018 09:20
@horsm. Porte bij Trek zou ik persoonlijk logischer vinden. Trek is op zoek naar een absolute kopman voor het grote rondewerk, voor die rol lijkt mij Porte beter geschikt. Heeft weliswaar nog geen podiumplaats behaald in de grote rondes, veelal door pech, maar klimt gewoonweg stukken beter dan Dennis.
12 juni 2018 09:25
@Secondant, ja, dat kan ook. Alleen Porte is volgend seizoen al 34, en ik kan me voorstellen dat de ploeg ook een kopman voor de langere termijn zoekt.
12 juni 2018 09:32
Trek heeft een hele goede PR man, bij iedere grote naam staat een persbericht met chocoladeletters dat ze er werk van gaan maken.
Ondertussen hebben ze al een hele tijd niets wezenlijks gedaan op de transfermarkt, ik vraag me ook stellig af of daar wel budget voor is, een paar miljoen extra op tafel is zonder extra co-sponsor heel moeilijk voor "alleen" een fietsenfabrikant.
12 juni 2018 09:42
Porte nu nog als absolute kopman aantrekken? Grote gok. De man kan geweldig fietsen, maar heeft ontzettend veel pech en tegenslagen in de grote rondes. Zelfs in zijn tot nu toe beste Tour optreden verliest hij bijna 2 minuten door een lekke band.

Andere jaren veel vallen en slechte dagen. Ik zie hem eigenlijk niet meer een grote ronde winnen of daar in de buurt komen. Zonde want die potentie was er absoluut wel.
12 juni 2018 09:54
Chaves dan maar naar Trek?

Porte is met alle respect 34 en kan op éen op andere manier niet met de druk om gaan lijkt het. Hier zou ik als ploeg niet in willen investeren. Contador was 34 toen hij naar Trek kwam maar wel met een totaal andere staat van dienst.

Trek is toch een matig ploegje de laatste jaren, het is dat Mollema daar zit anders vond ik het misschien wel éen van de minst aantrekkelijk teams uit de PT.
12 juni 2018 10:08
@horsm, @FD Jeux
Eens met je punt gezien zijn leeftijd. Is misschien niet de meest ideale grote ronde renner, maar misschien wel het meest haalbare? Als ik naar de toppers en subtoppers in het grote rondewerk kijk, dan kom ik uit op de volgende namen die komend jaar einde contract zijn:

Gorka Izagirre, Ion Izagirre, Dennis, Porte, Majka, Pinot, Adam & Simon Yates, Mollema, Elissonde, Henao, Thomas, George Bennett, Robert Gesink, Carapaz.

Pinot zie ik niet vertrekken. Mollema hebben ze al. De Yates broeders lijken dus te verlengen. Als ik dan als teambaas de ambitie had om een grote ronde te winnen, zou ik toch voor Thomas of Porte gaan. En eventueel Carapaz ter vervanging van Mollema (of als het budget het toelaat extra) om zich op de Giro te richten.

@lb117
Dan zullen ze hem wel moeten afkopen, want heeft al een contract voor 2019.
12 juni 2018 10:25
@secondant Rafal Majka zou een interessante optie zijn uit je rijtje. Al eens podium gereden in de Vuelta, kan ook rijden voor een bergklassement en etappes winnen.

En gaat normaam gesproken nu in zijn beste jaren komen.
12 juni 2018 11:08
Trek is toch een Amerikaans team? In dat licht is Dennis misschien interessanter dan, zeg, Henao. En ook: Dennis is een tijdrijder, ook altijd fijn als je sponsor een racefietsbedrijf is.

Ik verwacht dat Thomas bij Sky blijft.
12 juni 2018 11:10
Zouden dit niet 2 mooie Skybots kunnen worden? Is toch financieel veel interessanter, dan een beetje als kopman rijden?
12 juni 2018 11:26
Mag Ciccone alsjeblieft wegblijven bij Trek?!
12 juni 2018 11:31
Ik zie Porte wel bij Trek terecht komen. Niet per se omdat dat voor beiden de beste optie is, maar als een logisch gevolg van de ontwikkelingen.

Bij geen enkele andere ploeg zou Porte nu de absolute kopman voor de Tour kunnen worden voor een goed salaris. En geen enkele andere potentiële podiumkandidaat wil nu bij Trek tekenen. En hoewel de prijs/kwaliteit verhouding bij Porte nu niet ideaal is, zit Trek zo verlegen om een grote naam dat ze uiteindelijk wel moeten.
12 juni 2018 12:17
@redactie

Waarom heet dit overzicht niet meer 'wielertransfers'? Is toch een tag die mij meer geneigd maakt om te klikken.
12 juni 2018 12:19
Dit zijn allemaal onbevestigde geruchten die nog maar waar moeten blijken te zijn. De Yates broers zijn nog alleszins zeker en ook het vertrek van Ewan is nog afwachten.
12 juni 2018 13:28
Afgelopen ploegentijdritten zullen hun wel wakker geschud hebben. Ook bergop hebben ze een uitstekende ploeg.
12 juni 2018 20:13
'En die gaat naar die, die blijft, die wellicht naar die als die die meeneemt. Geruchten dat die die versterken gaat ontkent die en die'

Laten we rond de TDU eens kijken.

Reacties zijn gesloten.