Yates en Pozzovivo tevreden na sterke tijdrit

Yates en Pozzovivo tevreden na sterke tijdrit

Foto: ASO/A. Broadway

zaterdag 5 mei 2018 om 09:52

Simon Yates en Domenico Pozzovivo zijn twee klassementsrenners die – in de schaduw van Tom Dumoulin – een uitstekende tijd wisten neer te zetten in de openingstijdrit van de Giro d’Italia. De Brit eindigde op twintig tellen van de Nederlander, terwijl de Italiaan 27 seconden moest inleveren.

Vooral de zevende plaats van Yates werd bij Mitchelton-Scott – de formatie van de jonge klimmer – met gejuich ontvangen. “Ik denk dat Simon de beste tijdrit uit zijn carrière heeft gereden”, aldus ploegleider Matt White op de ploegsite. Yates kan zich vinden in de woorden van zijn mentor. “Ik ben heel erg blij met mijn eerste top 10-notering in een tijdrit. Ik heb de laatste tijd veel geïnvesteerd in het tijdrijden. Dat begint zich nu uit te betalen.”

De nummer zeven van de voorbije Tour de France werd tijdens de verkenning van het parcours positief verrast. “Het bleek een stuk zwaarder dan aanvankelijk gedacht. Dit was een groot voordeel, ook al omdat korte hellingen me beter liggen dan lange gelijkmatige beklimmingen. Het was een verraderlijk parcours, met enkele lastige bochten en een glad wegdek.”

Pozzovivo: “Goede tijdrit antwoord op slechte nieuws rondom Siutsou”
Domenico Pozzovivo kan net als Yates terugkijken op een geslaagde Giro-start. De kleine Italiaan eindigde knap als tiende in de daguitslag, op 27 seconden van ritwinnaar Dumoulin. Hiermee pakte de kopman van Bahrain Merida onder meer 11 seconden op Chris Froome. “De tactiek was simpel: zo hard mogelijk van start gaan en volhouden tot het einde. Gelukkig kwam er een goede tijd uit”, aldus Pozzovivo tegenover OA Sport.

Het was echter niet alleen maar hosanna bij de ploeg uit Bahrein. Het verloor voor de start namelijk al Kanstantsin Siutsou door een val tijdens de opwarming. De ervaren Wit-Rus werd gezien als steun en toeverlaat voor Pozzovivo in de bergen. “Mijn tijdritprestatie is dan ook een antwoord op wat er met hem is gebeurd. Het is balen dat we hem kwijt zijn voor de rest van de Giro. Maar ik ben er zeker van dat hij sterker zal terugkeren”, aldus Pozzovivo.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Fast Freddy 5 mei 2018 om 10:17

Ik dacht dat Pozzo niet zou rijden vanwege familieomstandigheden?

Nick Doup 5 mei 2018 om 10:19

Pozzato is niet gestart.

vinbrutus 5 mei 2018 om 10:19

Pozzato is niet gestart om die reden

rahimns 5 mei 2018 om 10:26

Verder laten al veel klassementsrenners al een hoop tijd liggen….

Fast Freddy 5 mei 2018 om 10:47

Pozza, pozzo, I get it

josi 5 mei 2018 om 11:11

Yates inderdaad verrassend sterk gisteren, ben benieuwd of een podium voor hem tot de mogelijkheden behoort.

Samlambeej 5 mei 2018 om 11:44

Dat dergelijke explosieve springveren (Betancur incluis) een dikke tijd neergezet hebben zegt wel veel over het parcours van gisteren. Des te knapper de prestatie van Campenaerts.

LaurentJalabert 5 mei 2018 om 12:37

En des te knapper dat ook Dennis en Dumoulin “gewoon” de twee beste zijn @Salambeej.
Het was duidelijk een parcours voor puncheurs. Ondanks dat Dumoulin en Dennis lekker een bergje op kunnen zijn het bepaald geen springveren. Campenaerts evenmin.

Yates zou nog wel eens mee kunnen gaan doen voor de eerste plekken denk ik.

bilthoven 5 mei 2018 om 12:57

Ik denk dat Yates deze Giro wel eens zeer aangenaam zou kunnen verrassen. Hij heeft zich in alle rust een aantal weken in Andorra optimaal kunnen voorbereiden. Hij en ook zijn broertje zijn modelprofs, die ieder jaar beter gaan rijden. Als er niets raars gebeurt en hij heel blijft , acht ik een podiumplaats zeker niet uitgesloten.

Manuel Beltran 5 mei 2018 om 22:14

Modelprof met een klein schorsinkje achter z’n naam…

Gilberto 5 mei 2018 om 14:37

Voor mij hoeft die nieuwe layout niet..
Ik hoop op Pozzovivo, ik verwacht Yates

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair