Yara Kastelijn wordt kopvrouw bij Creafin-Fristads

donderdag 20 augustus 2020 om 18:59
Yara Kastelijn wordt kopvrouw bij Creafin-Fristads

foto: Cor Vos (archief)

Yara Kastelijn zal komend veldritseizoen uitkomen voor Creafin-Fristads. “Ik ben bijzonder blij met deze kans. Ik ben nu klaar om kopvrouw te worden binnen dit team”, zo laat de regerend Europees kampioene weten.

Kastelijn reed bij de 777-ploeg samen met Annemarie Worst en de Italiaanse Alice Maria Arzuffi. “Ik heb uiteraard een prachtige tijd beleefd bij Team 777. Toch had ik het gevoel dat ik af en toe wat beperkt werd door het ploegenspel. Dat is uiteraard logisch met sterke ploeggenotes zoals Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi.”

“Ik wil nu de handschoen opnemen tegen de rest van het veld en volop mijn eigen kans gaan. Ik ben ervan overtuigd dat ik daarvoor bij Creafin-Fristads ideaal op mijn plaats zal zitten.” Ook ploegleider Kris Wouters is opgetogen met de komst van Kastelijn: “Met de komst van Yara zetten we andermaal een stevige stap voorwaarts als team.”

“Neem daarbij ook de komst van Aniek van Alphen en Manon Bakker en je weet dat we een sterke dameslichting hebben om regelmatig het vuur aan de schenen van de concurrentie te leggen. Yara krijgt bij ons als Europees kampioene aardig wat vrijheid en dat moet haar hopelijk in staat stellen om haar sterke seizoen te evenaren en zelfs nog een tikkeltje beter te doen.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

HSV 20 augustus 2020 om 19:02

Dat is toch ook weer gewoon Roodhooft?

0
steven2743 20 augustus 2020 om 19:41

De toppers worden verdeeld over de verschillende Roodhooft merken. Goed voor de sponsors. Allemaal een portie airtime.

0
Murcia 20 augustus 2020 om 19:46

Ze had niet zozeer last van stalorders maar meer haar eigen gebrekkige techniek. Bij veldritten zoals Zonhoven ging ze met geblokkeerde wielen de kuil in. Daarop trainen en ze gaat vaker top 3 rijden.

0
SnellePelle 21 augustus 2020 om 08:24

Wat heeft dit met de overstap naar Creafin te maken???

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone