Yara Kastelijn boekt eerste grote overwinning in Gavere

zondag 27 oktober 2019 om 14:25
Yara Kastelijn boekt eerste grote overwinning in Gavere

foto: Cor Vos

Yara Kastelijn heeft in Gavere haar eerste grote overwinning bij de elite dames geboekt. De Nederlandse was de beste in de derde Superprestigecross van het seizoen. Ze ging ploegmate bij 777 Alice Maria Arzuffi en Ceylin del Carmen Alvarado vooraf.

Wat Worst gisteren deed in Beringen, daar was ze ook vanmiddag in Gavere tuk op: snel openen en het vervolgens ook afmaken. Dat eerste, daar slaagde ze alvast in. Naar goede gewoonte ging de Europese kampioene razendsnel van start, waardoor ze samen met de jonge Belgische Laura Verdonschot en Yara Kastelijn lichtjes kon vooruitrijden.

Gavere lag er vandaag echter atypisch bij: geen modder, goed berijdbare paden en een relatief hoge snelheid bergop. Niet ideaal om meteen grote verschillen te creëren dus. De kopgroep dikte daarom vanaf de tweede ronde steeds verder aan, maar toch zagen we één belangrijke afwezige: wereldkampioene Sanne Cant. De Belgische is duidelijk nog steeds op zoek naar haar beste benen en zou uiteindelijk pas op plek veertien stranden.

foto: Cor Vos

Na dik twintig minuten cross begon al het klauterwerk door te wegen, waardoor de beste drie zich bergop wisten te onderscheiden. Het ging om ploegmates Alice Maria Arzuffi en Yara Kastelijn, en de Nederlandse Ceylin del Carmen Alvarado. Maar ook dat tempo lag voor Kastelijn nog niet hoog genoeg. Een rondje later ging ze nogmaals voluit op de lange klim richting Kasteel Grenier. In één klap had ze een voorsprong van vijftien seconden beet.

In de slotronden hield ploegmate Arzuffi bergop nog wel gelijke tred, maar vanaf er risico’s moesten genomen worden in het naar beneden rijden, moest de Italiaanse toch weer terrein prijsgeven. Kastelijn kon zo ongestoord richting haar eerste grote zege bij de elite dames rijden. Ze is wel tweevoudig Nederlands kampioen bij de jeugd.

foto: Cor Vos

Superprestige veldrijden 2019-2020
Uitslag manche 3: Gavere

1. flag-nl Yara Kastelijn (777)
2. flag-it Alice Maria Arzuffi (777)
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado (Corendon-Circus)
4. flag-nl Annemarie Worst (777)
5. flag-be Laura Verdonschot (Pauwels Sauzen-Bingoal)
6. flag-gb Anna Kay (Experza CX Team)
7. flag-it Eva Lechner (Creafin-Fristads)
8. flag-nl Inge van der Heijden (CCC)
9. flag-nl Geerte Hoeke
10. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Baloise)

Dit artikel delen:

6 Reacties

Dolfy 27 oktober 2019 om 14:49

Sterk gereden van Kastelijn. Arzufi sneller naar voren deze keer en dat maakt toch uit. Lechner had ik iets meer van verwacht. Worst bekoopt het wat, die wedstrijd van gister maar niet ingestort zoals bij die andere keer. Leuk Verdonschot weer vooraan te zien.

Arema Pro Cycling Team 27 oktober 2019 om 15:43

Cant zakt er helemaal door.
Nederlandse suprematie blijft bij de vrouwen!

Oblomov 27 oktober 2019 om 17:24

Zal het meer dan ooit tevoren moeten hebben van kou en modder.

Oblomov 27 oktober 2019 om 16:14

Mooie beloning voor haar keuze om puur voor het veldrijden te kiezen. Correct ingeschat dat ze in het veld een veel grotere kans maakte op een glansrijke carrière dan op de weg.

Brabander 27 oktober 2019 om 16:21

Weer een nieuwe winnares in de cyclocross-gelederen. Reed al vanaf begin seizoen goed, dus wachten op de klapper. Arzuffi ook een toppertje als ze haar dag heeft. Die moet gewoon haar start niet missen en dan hoort ze altijd bij de besten. Bij Verdonschot zit er ook nog wel wat in het vat denk.

jibi verboort 28 oktober 2019 om 00:42

Proficiat Yara Kastelijn met je eerste overwinning!

Yara Kastelijn reed zich in 6 veldritten vier maal op het podium.
GP Pelt 2e
Kruibeke 2e
Gieten 3e
De schorre Boom 5e
WB Bern 5e
Gavere 1e
Bron: wvcycling.com

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair