Yacob Debesay wint lastige voorlaatste rit Tour du Rwanda

Yacob Debesay wint lastige voorlaatste rit Tour du Rwanda

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

zaterdag 2 maart 2019 om 12:24

Yacob Debesay heeft de voorlaatste etappe van de Tour du Rwanda op zijn naam geschreven. In Kigali kwam hij de Eritreeër solo over de streep. Op 21 seconden eindigde Alessandro Fedeli op de tweede plaats, Adrien Guillonnet werd derde. Klassementsleider Merhawi Kudus zag Rein Taaramäe naderen totp op zeven seconden.

De zevende etappe voerde de renners van Nyamata naar Kigali over 84,1 kilometer, waarmee deze rit de een-na-kortste was in het routeboek. Makkelijk was het allerminst, want het parcours ging op en af. Ook stonden er vier kasseistroken ingetekend. Vijftien renners scheidden zich al vroeg in de koers af en samen begonnen zij aan de eerste van liefst zes beklimmingen.

Na zo’n dertig kilometer was de voorsprong van de kopgroep opgelopen tot anderhalve minuut. De route was vandaag niet makkelijk, maar ook de weergoden hadden het gemunt op de renners. Meermaals kregen zij de maken met regenbuien, wat de nodige voorzichtigheid vereiste. Op 32 kilometer van de streep vond Yacob Debesay het welletjes en versnelde hij uit de kopgroep.

De Eritreeër breidde zijn voorsprong gestaag uit tot bijna een minuut en dat was voldoende om solo naar de dagzege te rijden. Daarachter probeerde klassementsleider Merhawi Kudus meermaals weg te rijden bij zijn belangrijkste concurrent Rein Taaramäe, maar de Est kraakte niet. Sterker, door een valpartij van Kudus kon hij nog tien seconden inlopen op de Eritreeër.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Piet Lut 2 maart 2019 om 12:37

Wordt nog spannend morgen op de Kwa Mutwe (2x). Kudus verliest vandaag kostbare tijd op zijn concurrenten

Headlines

Materiaalzone

Populair