Xandro Meurisse wint vierde etappe in Vierdaagse van Duinkerke

zaterdag 7 mei 2016 om 17:15
Xandro Meurisse wint vierde etappe in Vierdaagse van Duinkerke

De vierde etappe in de Vierdaagse van Duinkerke is gewonnen door Xandro Meurisse. De 24-jarige Belg van Crelan-Vastgoedservice gaf in de slotfase van de 178 kilometer lange koninginnenrit van Audruicq naar Cassel iedereen het nakijken. Hij maakt daarmee een einde aan de zegereeks van Bryan Coquard, die de drie voorgaande etappes had gewonnen.

Het scheelde weinig of Coquard had er vier op een rij van gemaakt. Hij begon in een goede uitgangspositie aan het laatste klimmetje, maar was niet opgewassen tegen de 24-jarige Meurisse, voor wie het zijn eerste profzege is. Coquard moest genoegen nemen met plaats twee, maar blijft wel ruim aan de leiding in het algemeen klassement. Zijn voorsprong op de Italiaan Marco Frapporti bedraagt voor de slotetappe van morgen 24 seconden.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Vic413 7 mei 2016 om 17:34

Aanvallende renner, en nog snel ook!

Wielerbier 7 mei 2016 om 18:59

Heel ontroerend hoe de familie hem trots omhelzen kwam. Maakt sport mooi!

sjabu72 7 mei 2016 om 19:37

België heeft een aantal goeie renners die slechts op continentaal niveau rijden: Dupont, Pardini, Planckaert, enz. Tijd voor een extra proconti-ploeg ????

SolerEritrean 8 mei 2016 om 11:45

@sjabu72

Zou inderdaad niet misstaan in het klassieke werk, zo een ploeg. Wie weet Crelan-Vastgoedservice naar de toekomst toe, kunnen ze Van Aert nog wat langer behouden. Trouwens bij die conti ploegen verdienen die mannen ook al een aardige stuiver

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair