Xandro Meurisse: “We spraken op de bus al over de bonificatieseconden bij eerste passage”

Xandro Meurisse: “We spraken op de bus al over de bonificatieseconden bij eerste passage”

© Cor Vos

zondag 27 juni 2021 om 18:16

Xandro Meurisse genoot met volle teugen van de triomf van kopman Mathieu van der Poel. “Gisteren overheerste ontgoocheling, maar dit maakt uiteraard meer dan alles goed. Dit is zoveel mooier dan wat ik twee jaar geleden zelf presteerde in de Tour.”

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

De West-Vlaming steekt het niet onder stoelen of banken. “Gisteren was heel de ploeg ontgoocheld. De finale was op maat voor Mathieu, maar het mislukte. Maar dat was maar dag 1 van de 21. Dat Mathieu nu de ritzege en het geel pakt, is schitterend. Voor de ploeg, voor Mathieu, voor mezelf.”

Meurisse vertelt dat de bonificatieseconden pakken bij de eerste passage geen overmoedige actie was. “Deze morgen op de teambus hadden we het er al over. We rekenden en wisten dat geel alleen mogelijk was bij ritwinst en de bonificatieseconden bij de eerste doortocht aan de finish. Mathieu heeft dat plan perfect uitgevoerd.”

‘Hier gaat niets boven’
“Voor mezelf is dit zoveel mooier dan om het even welke prestatie ik hier twee jaar geleden heb neergezet”, ging Meurisse verder. “Ritwinst en geel, hier gaat niets boven. Dit is voor ons allemaal emotioneel. Zelf heb ik vooraf gezegd dat ik alles zou doen wat in mijn mogelijkheden lag om Mathieu te helpen. Blij dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen.”

Op de laatste beklimming van de Mûr-de-Bretagne reed Meurisse heel even vooruit, maar dat was niet helemaal de bedoeling. “Ik wilde al vroeger gaan, maar Mathieu riep me terug. Ik geraakte echter niet vlot in het rijtje van INEOS Grenadiers, en versnelde op links. Ik voelde dat iemand in het wiel zat, maar wist niet meteen wie. Doel was uiteraard Mathieu in stelling te brengen. Maar misschien ontstond daardoor wat paniek en had die actie alsnog een meerwaarde.”

Dit artikel delen:

12 Reacties

Dolfy 27 juni 2021 om 18:22

Iedereen; ik heb de benen nog niet, de vorm is wat weg. Ik hoop dat ik de vorm wat terugkomt in de komende etappes.

Van der Poel: ik heb de benen nog niet, de vorm is wat weg. Maar weet je wat, ik moet aanvallen op de voorlaatste klim van ver en vervolgens laten inlopen en dan op de slotklim nog eens vol gaan…

Wat een fenomeen toch ook.

0
S'mon 27 juni 2021 om 18:36

Mathieu is wél in (top)vorm.

0
Renaissance 27 juni 2021 om 18:25

Wat een coureur deze Mathieu

0
CechRepublic 27 juni 2021 om 18:28

Het vooraf bedenken is één ding, maar het vervolgens uitvoeren is toch wel echt bizar knap. MvdP, van Aert, de Slovenen en Flip tillen wielrennen m.i. echt naar een hoger niveau. En Ineos val dat toch terug op oude reflexen die vooralsnog ineffectief blijken.

0
CN 17 27 juni 2021 om 18:56

Zeker bizar! Wat betreft de namen, deze mannen maken het wielrennen tot wat het is deze tijd.

0
kleomantre 27 juni 2021 om 20:21

Pogacar en MvdP lieten hun nationale titel aan zich voorbij gaan, toch al gewonnen en geleerd er dan niet meteen teveel energie in te steken.

0
Navardauskas 28 juni 2021 om 01:27

Ineos heeft wel lange adem.
Ik ben ook geen groots fan, maar ik vond ze in de afgelopen ronden wel bijzonder knap reageren op uitvallen van hun kopman (giro en vuelta 2020). Leuker dan als ze hun plan A uitvoeren.
Jammer dat ze normaal dus zo weinig avontuurlijk rijden, en dat er vaak zo veel talent in de treintjes gevangen zit.

0
Fast Freddy 27 juni 2021 om 18:33

Deze ploeg zou in de WT toch niet misstaan. Natuurlijk is VDP de grote man, maar met ook Merlier, Philipsen en Vermeersch en een aantal goede knechten kunnen ze het niveau prima aan.

0
jooprioolpijp 27 juni 2021 om 18:42

Is ook niet van niet kunnen, maar van niet willen. Zolang de regels niet wijzigen, hoeven ze weinig (anders dan hun sportieve plicht te doen) en mogen ze alles.

0
wimvl 27 juni 2021 om 18:53

Eigenlijk zou deze ploeg sowieso Worms tour moeten zijn.

0
Koers 27 juni 2021 om 19:40

Idd ze zitten nu perfect. Maar in 2023 gaat de promotie/degradatieregeling in volgens mij, geen idee of ze verplicht worden op te schuiven.

0
wimvl 27 juni 2021 om 18:54

World Tour uiteraard

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone