Wynants beste crosser onder de wegrenners

zaterdag 5 december 2009 om 15:58

Maarten Wynants heeft vandaag rond het Zilvermeer in Mol een veldrit voor wegrenners gewonnen. De wedstrijd, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat, was een initiatief van Wilfried Peeters en Tom Boonen. Onder andere Stijn Devolder, Nick Nuyens, Filippo Pozzato, Alessandro Ballan, Bram Tankink, Servais Knaven, Niki Terpstra en Boonen zelf waren van de partij.

Al in het eerste kwart van de wedstrijd ontstond een kopgroep met Tom Boonen, Wouter Weylandt, Dries Devenyns, Maarten Wynants, Kevin De Weert en Pieter Van Speybroeck. Halverwege de wedstrijd scheidde Van Speybroeck zich samen met Wynants en Devenyns af van de rest.

Van de drie leiders waren Van Speybroeck en Wynants duidelijk de sterksten in het Antwerpse zand. Het zag er dan ook naar uit dat de twee het zouden mogen gaan uitmaken voor de zege, tot Van Speybroeck in de voorlaatste ronde materiaalpech kende. Hij viel terug tot bij de achtervolgers, waardoor Wynants gewonnen spel had. Hij won voor Jelle Vanendert, die in de slotfase nog sterk kwam opzetten, en Dries Devenyns.

Uitslag
1. Maarten Wynants (Bel/Quick-Step) 41m48s
2. Jelle Vanendert (Bel/Silence-Lotto) + 9s
3. Dries Devenyns (Bel/Quick-Step) + 16s
4. Pieter Van Speybroeck (Bel/Topsport Vlaanderen) + 23s
5. Wim De Vocht (Bel/Vacansoleil) + 27s
6. Kevin Hulsmans (Bel/Quick-Step) z.t.
7. Jurgen Van Den Broeck (Bel/Silence-Lotto) + 57s
8. Roy Sentjens (Bel/Silence-Lotto) + 1m14s
9. Kevin De Weert (Bel/Quick-Step) + 1m17s
10. Wouter Weylandt (Bel/Quick-Step) + 1m26s

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair