Wouter Weylandt, Giro Valle d’Aosta, WK 2019 Yorkshire

woensdag 9 mei 2018 om 20:00
Wouter Weylandt, Giro Valle d’Aosta, WK 2019 Yorkshire

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over Wouter Weylandt, die precies zeven jaar geleden overleed na een zware crash in de Giro d’Italia, de Giro Valle d’Aosta en een nieuwtje uit Yorkshire.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

Nog altijd wordt aan nummer 108 gedacht in de Giro

Ook dit jaar ontbreekt het nummer 108 op het deelnemerslijst in de Giro d’Italia. Precies zeven jaar geleden overleed de Belgische wielrenner Wouter Weylandt na een zware crash in de Italiaanse rittenkoers. In de afdaling van de Passo del Bocco, die deel uitmaakte van de finale van de derde etappe naar Rapallo, liep hij een schedelbreuk op en overleed hij direct. Ook dit jaar wordt Weylandt niet vergeten.

https://twitter.com/elkeweylandt/status/994087079159193600


Giro Valle d’Aosta presenteert parcours

Het parcours van de beloftenkoers Giro Valle d’Aosta is gepresenteerd aan het publiek. Naast de Ronde van de Toekomst is het misschien wel de zwaarste rittenkoers in het beloftencircuit. Begonnen wordt in Frankrijk met een klimproloog van bijna acht kilometer. De overige vier etappes zijn allemaal op Italiaans grondgebied. Op dag twee, vier en vijf zijn aankomsten bergop opgenomen in het parcours. De etappe naar Quassolo kent een listige finale met een klim én afdaling vlak voor de finish.

Vorig jaar ging de eindzege naar Pavel Sivakov, die nu bij Sky rijdt. Andere bekende oud-winnaars van de laatste jaren zijn Thibaut Pinot (2009), Fabio Aru (2011 en 2012) en Robert Power (2015).

Rittenschema Giro Valle d’Aosta 2018
11 juli – Proloog: flag-fr Saint-Gervaix Mont-Blanc – Saint Nicolas De Véroce (7,9 km, ITT)
12 juli – Etappe 1: flag-it Rhêmes-Saint-Georges – Rhêmes-Notre-Dame (162,5 km)
13 juli – Etappe 2: flag-it Tavagnasco – Quassolo (148,6 km)
14 juli – Etappe 3: flag-it Antagnod – Champoluc (160,7 km)
15 juli – Etappe 4: flag-it Valtournenche – Breuil Cervinia (109,8 km)

Bekijk hier alle profielen


Goolaerts herdacht met wielertenue van trainingsmaten

De fietsgroep van de overleden Michael Goolaerts heeft ter nagedachtenis aan Goolie een wielershirt ontworpen. Samen met Sean De Bie, Hendrik, Laurens en Diether Sweeck en Lennert Hoefkens maakte Goolaerts zijn trainingstochten. Het zestal had het idee om een eigen tenue te maken, waarna iedereen een stem mocht uitbrengen. Goolaerts stemde ook, maar overleed na een hartstilstand tijdens Parijs-Roubaix. Zijn fietsvrienden kozen daarom ‘zijn’ keuze te laten maken. Op het shirt zijn #all4goolie en Always Our #84 toegevoegd. Het is voor iedereen te bestellen.


Nog 500 dagen: Yorkshire kiest nieuw logo voor WK 2019

In Yorkshire zit men niet stil. De meest recente Tour de Yorkshire is nog niet klaar of men is al bezig met het binnenhalen van een Vuelta-start en de organisatie van het WK 2019 komt op de proppen met een nieuw logo. Het mondiale kampioenschap begint over precies 500 dagen en daarom pakken de Britten uit. De Y van Yorkshire staat centraal, met in een cirkel daaromheen de regenboogkleuren die de trui kenmerken. Oordeelt u maar, een goed uithangbord voor het wereldkampioenschap van volgend jaar?

Dit artikel delen:

1 Reactie

SolitaryShell 9 mei 2018 om 20:19

Hele mooie rake blogpost ook van Elke.

Headlines

Populair

Materiaalzone