Van Aert wint E3 Saxo Bank Classic na koppeltijdritje met Laporte

vrijdag 25 maart 2022 om 16:58
Van Aert wint E3 Saxo Bank Classic na koppeltijdritje met Laporte

foto: Cor Vos

Wout van Aert heeft de E3 Saxo Bank Classic op zijn naam geschreven. De Belg van Jumbo-Visma reed op de Paterberg, ruim veertig kilometer voor het einde, weg samen met zijn ploeggenoot Christophe Laporte. De twee begonnen vervolgens aan een koppeltijdritje en hielden het uit tot de finish. Van Aert mocht als eerste over de streep komen.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

De E3 Saxo Bank Classic telde dit jaar maar liefst zeventien (kassei)klimmen, waardoor de wedstrijd ook wel gezien wordt als de kleinere versie van de Ronde van Vlaanderen. Qua deelnemersveld hoefde de semiklassieker ook niet veel onder te doen voor de Hoogmis. Mathieu van der Poel ontbrak weliswaar, maar Wout van Aert, Mads Pedersen en titelverdediger Kasper Asgreen stonden wel aan de start. Zij waren vooraf de topfavorieten.

Om kwart over twaalf vertrokken 172 renners vanuit Harelbeke voor een koers van 203,9 kilometer. Pascal Ackermann (BORA-hansgrohe), Mikkel Honoré (Quick-Step Alpha Vinyl) en Lawson Craddock (BikeExchange-Jayco) waren daar niet bij. Ackermann kuste twee dagen terug het asfalt in de Minerva Classic Brugge-De Panne, Honoré kampte met ziekte en Craddock – de afwezige met de meest opvallende reden – kon niet koersen omdat hij kort voor vertrek van het startpodium viel.

Tosh Van der Sande uit koers
Toen de wedstrijd vier kilometer ver was, werd het peloton nog wat verder uitgedund. Onder andere Stefan Küng (Groupama-FDJ), Guy Sagiv (Israel-Premier Tech) en Tosh Van der Sande (Jumbo-Visma) lagen bij een valpartij, die ervoor zorgde dat Sagiv en Van der Sande op moest geven. Laatstgenoemde was een belangrijke pion voor Wout van Aert en probeerde derhalve nog door te gaan, maar moest uiteindelijk met een pijnlijke elleboog de strijd staken. Later bleek dat zijn elleboog gebroken is.

Van der Sande viel al vroeg uit – foto: Cor Vos

Ondertussen lag het tempo vooraan in het peloton behoorlijk hoog. Zodoende wist niemand in het openingsuur echt weg te rijden, ondanks verscheidene pogingen. Een groep van negen met daarbij onder andere Lindsay De Vylder, Jenthe Biermans en Mathijs Paasschens sloeg na ongeveer veertig kilometer een klein gaatje, maar werd opgehouden door een dichte spoorwegovergang. De rest sloot daardoor weer aan. Omdat de voorsprong van de vluchters nog beperkt was geweest, kregen ze geen voorgift toen de koers weer op gang werd getrokken.

Kopgroep van zeven
Nog dertig kilometer later, met nog zo’n 135 kilometer te gaan, kwam er dan toch een ‘vroege’ vlucht. Ryan Mullen, Lukas Pöstlberger (beiden BORA-hansgrohe), Daniel Oss (TotalEnergies), Jelle Wallays (Cofidis), Brent Van Moer (Lotto Soudal), Mathijs Paasschens (Bingoal Pauwels Sauzen WB) en Lasse Norman Hansen (Uno-X) wisten weg te rijden. Een tijdlang waren er twee achtervolgers op deze zeven: Sander De Pestel (Sport Vlaanderen-Baloise) en Tobias Beyer (Alpecin-Fenix). Het duo bleef echter hangen en besloot uiteindelijk te strijdbijl te begraven.

Bayer en De Pestel in de chasse patate – foto: Cor Vos

De kopgroep begon met ongeveer twee minuten voorsprong aan de heuvelzone, die op 116 kilometer van het einde ingeleid werd door La Houppe. Het gat bleef stabiel op de Kanarieberg, de Oude Kruisberg en de Knokteberg, maar op de Hotond kwam er een versnelling in het peloton. Juist op die helling kreeg Victor Campenaerts af te rekenen met materiaalpech. Nadat de Belg een nieuwe fiets had gekregen, moest hij in de achtervolging. Hij werd geholpen door enkele ploeggenoten, maar zou de kop van de koers nooit meer zien.

Van Aert trekt door op Taaienberg
Richting de volgende helling, de Kortekeer, probeerde Dries De Bondt te anticiperen. Jumbo-Visma gaf niet veel later echter gas op weg naar de Taaienberg, waardoor De Bondt weer ingerekend werd. Op deze Taaienberg voerde Van Aert zelf het tempo op. Het leidde tot verbrokkeling in het peloton: achteraan gingen er velen af, vooraan reden zeven renners weg. Naast drie renners van Jumbo-VismaWout van Aert, Christophe Laporte en Tiesj Benoot – waren dat Stefan Küng, Jasper Stuyven, Kasper Asgreen en de winnaar van Milaan-San Remo, Matej Mohoric.

INEOS Grenadiers had de slag gemist en moest in de achtergrond het kopwerk doen. In eerste instantie verloren ze echter terrein op de zeven, die de aansluiting bij de zes overgebleven vluchters maakten. Paasschens was al gelost. Daarom werd op zeventig kilometer van de streep met dertien man begonnen aan Berg ten Stene. Hier demarreerde Benoot, wat ertoe leidde dat alle oorspronkelijke vluchters – Oss uitgezonderd – eraf moesten. Acht koplopers zetten koers richting de Eikenberg.

De acht koplopers – foto: Cor Vos

Narváez en co maken de sprong
Op deze Eikenberg probeerde Jhonatan Narváez, na het werk van zijn ploeg, de sprong van groep twee naar groep één te maken. Enkelen renners volgden hem hierin. Naast Narváez konden Dylan van Baarle, Florian Sénéchal, Davide Ballerini, Biniam Girmay Hailu, Anthony Turgis, Michael Gogl, Valentin Madouas en uiteindelijk ook Rasmus Tiller en Mike Teunissen de aansluiting vooraan maken. Omdat Oss en Ballerini het vooraan niet meer bij konden benen, begonnen we met vijftien renners voorop aan de laatste vijftig kilometer.

De wedstrijd leek hierop even tot rust te komen, maar nadat Sénéchal door een lekke band vooraan wegviel, waren er op de Paterberg alweer nieuwe ontwikkelingen. Met nog veertig kilometer voor de boeg sloeg Van Aert – met ploeggenoot Laporte in zijn zog – een flink gat met de rest van de kopgroep. Op de Oude Kwaremont moest de Fransman alle zeilen bijzetten om zijn kopman bij te houden, maar daarna leek het toch een koppeltijdrit te worden. Van Aert en Laporte moesten het daarbij opnemen tegen de acht overgebleven achtervolgers. Stuyven, Teunissen, Turgis en Gogl waren op de Oude Kwaremont gekraakt.

Van Aert en Laporte op de Oude Kwaremont – foto: Cor Vos

Laporte gunt Van Aert de zege
In eerste instantie bleef het verschil tussen de twee voorop en de acht daarachter nog beperkt, maar na de Karnemelkbeekstraat, de voorlaatste beklimming, werd het gat groter en groter. Aan de voet van de Tiegemberg had het duo al een minuut en vijftien seconden. In de vlakke, laatste kilometers naar Harelbeke zette de groei door. Van Aert en Laporte konden dus uitgebreid zegevieren, ook omdat ze er geen sprint meer van maakten. Laporte, die in Parijs-Nice een ritzege cadeau kreeg van Van Aert, gunde zijn kopman de overwinning.

Achter de twee koplopers duurde het, in de strijd om plek drie, tot in Harelbeke voordat er aangevallen werd. Küng was de eerste die het probeerde. Zijn poging mislukte, maar nadat ook Van Baarle, Mohoric en nogmaals Van Baarle het probeerden, ging de Zwitser in de laatste kilometer nog eens. Nu sloeg hij wel een gaatje. Küng werd derde, voor Mohorič en Girmay.

Dit artikel delen:

151 Reacties

fietsvriend 25 maart 2022 om 17:03

Vond het toch niet saai.

0
Wheely 25 maart 2022 om 17:04

Nee maar spannend was het ook niet.

0
WernerFranke 25 maart 2022 om 17:08

Tja als je de juiste bril ophebt misschien…
hier was toch geen bal aan?

0
fietsvriend 25 maart 2022 om 17:08

Maar niet te vaak, nee.

0
Franco Ballerini 25 maart 2022 om 17:05

Prima prestatie van TJV. Jammer voor Tosh… Verder opvallend:
Benoot sterker dan ik had verwacht.
Madouas bij de besten.
Pedersen nergens te bekennen.
Girmay de Shani Davis van het wielrennen?

0
LucasR 25 maart 2022 om 17:13

Want dat is ook een Eritrëer?

0
Txirrindularitza 25 maart 2022 om 17:16

Want Girmay is ook een Amerikaan?

0
chasse patat 25 maart 2022 om 17:25

Wie is Shani Davis ? Heeft hij ook gefietst? ;)

0
Franco Ballerini 25 maart 2022 om 17:32

Willen jullie mij provoceren om te zeggen wat misschien morgen al niet meer mag? De vergelijking begrijpen jullie uitstekend. Maar daar komt ie: kijk niet raar op als er bij het WK 2025 in Rwanda het podium geen blanke staat. En snel daarna bij andere koersen ook niet meer, of sporadisch, vergelijkbaar met wat er in de atletiek is gebeurd.

0
Aart van Woud 25 maart 2022 om 17:39

Dat lijkt me wat overdreven. Zie dat niet zo snel gebeuren.

0
madeinstars 25 maart 2022 om 18:15

De enige overeenkomst is dat ze een donkere huidskleur hebben. Dan moet je nu niet zielig doen als anderen je erop wijzen dat dat een beetje een onzinnige vergelijking is.

0
VerstandOpNul 25 maart 2022 om 18:23

Toch juist mooi als ook donkere mensen het wielrennen ontdekken??!?

Ik vind die Girmay echt een aanwinst voor de koers..

0
Michael Bianchi 25 maart 2022 om 18:28

@verstandopnul; waarom was Grimay vandaag in koers een aanwinst? Heb het niet gezien, kon alleen maar volgen meer niet.

0
TheBigShow 25 maart 2022 om 18:42

@Franco
Wielrennen is een heel andere sport dan hardlopen e.d. Totaal niet vergelijkbaar. Gaat echt niet gebeuren vriend

0
Baard 26 maart 2022 om 00:48

En dan is Ewen de Mo Tae-bum van het wielrennen.

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 25 maart 2022 om 17:07

Wat een demonstratie zeg.

Kleim minpuntje vandaag: ik snap dat de Belgen willen dat Wout wint, maar hoe ze in de finale over Laporte aan het praten waren was wel enigzins treurig en respectloos..

0
Bozar 25 maart 2022 om 17:32

Wat was er juist gezegd dat respectloos was?

0
Sjonge Jonge 25 maart 2022 om 17:49

Ik heb op de Belg gekeken, maar dat respectloze richting Laporte is mij niet opgevallen.

Had het wel mooi gevonden als Wuyts nog dit klassieke voorjaar als commentator dienst had gedaan, had hij kunnen zien dat TJV naar hem heeft geluisterd door superknechten voor van Aert binnen te halen.
Of hij dat dan ook toegegeven had……?

0
Zen Hooligan The Shakra Jugend 25 maart 2022 om 18:07

Treurig en respectloze taal heb ik niet opgemerkt. Maar waarom ze die jongen niet gewoon lekker laten sprinten voor de zege is mij een raadsel. Natuurlijk wint WvA 95 van de 100 sprintjes, maar Laporte een kans geven was toch wel respectvol geweest.

0
Alfons Haavers 25 maart 2022 om 19:52

Ik heb Wuyts eigenlijk wel gemist vandaag. Vannieuwkerke doet zijn best, maar Michel was hier vandaag op de Taaienberg en Pater helemaal losgegaan.

Sommigen zouden zich daar wellicht aan ergeren, maar voor mij kan Wuyts als geen ander de actie uit de koers in de huiskamer brengen. Af en toe een welgemikte oneliner er tussen van De Cauwer en je hebt pure wielerpoëzie wat mij betreft.

Karl is toch minder de rascommentator, vind ik.

0
Beer 25 maart 2022 om 20:05

Helemaal mee eens Alfons. Ik mis bij Karl toch wat beleving die Wuyts wel had. Moet wel zeggen dat De Cauwer het snel en goed ziet vaak. Viel me op toen ik daarnet wat beelden terug keek.

0
Marik 25 maart 2022 om 17:07

Bijzondere prestatie van deze twee. Toch vind ik het leuker als de ploegleiding Carte Blanche geeft voor een sprint à deux. Mocht dit scenario in de RVV uitkomen dan hoop ik oprecht dat ze ervoor mogen sprinten.

0
Poeksel 25 maart 2022 om 17:11

Voor het publiek leuker, maar gaat vast niet gebeuren. Ken jij een voorbeeld uit het verleden?

0
Marik 25 maart 2022 om 17:14

Nope ken ik niet, maar laat ze daar dan maar mee breken.

0
reusjen 25 maart 2022 om 17:21

Dan moet je dat eerder communiceren want dan hebben ze ook nog de kans op elkaar er bergop vanaf te rijden.

0
Mechia 25 maart 2022 om 17:22

Eens, ik vind dit vooral zonde richting het publiek. Ze kunnen ook eerder al roepen om het samen uit te vechten en dat er dan iemand probeert te demarreren. Dan wint Van Aert ook denk ik want leek sterker maar dan zit er veel meer glans aan de overwinning.

0
Kelder is de Man 25 maart 2022 om 17:23

Eens Marik. Maar in dit geval wel weer logisch na de Parijs Nice rit.

0
Wheely 25 maart 2022 om 17:55

Het risico bestaat natuurlijk dat als ze dat gaan doen dat dan geen van de twee wint omdat de samenwerking dan weg is. Er staat gewoon teveel op het spel en daarom controleren ze het uit.

0
djerkson 25 maart 2022 om 18:33

Wielrennen is een ploegsport. Dat is hetzelfde als 2 spitsen die op open goal afstormen en dan elkaar gaan proberen de bal af te snoepen. Er is nu eenmaal een hiërarchie.

0
Kelder is de Man 25 maart 2022 om 19:10

Hoe bedoel je dat Wheely? Ze waren 1:35 vooruit, dus lijkt me dat er sowieso 1 wint. En een sprint tussen ploeggenoten moet kunnen toch?

0
Mechia 25 maart 2022 om 19:16

Lijkt mij ook dat dat moet kunnen. Sterkste renners in koers hebben bijna 2 minuten. Ook al waren het geen teamgenoten hadden ze het gehaald dus dat risico dat het mislukt was wel echt minimaal.

0
bellevue 25 maart 2022 om 22:05

weet niet of je wat in je ogen had maar Laporte was toast en Van Aert had hem los gereden als dat het uitgangspunt was geweest.

Waar hij ook maar wilde.

0
kelderfan 25 maart 2022 om 17:07

Wauw 1 en 2 voor Van Aert en Laporte. Die Van Aert is toch een klasse apart.

0
Renaissance 25 maart 2022 om 17:08

Saai, maar wel knap. Snel goede coureurs terug in koers zoals MvdP en Flip. Deze B garnituur is niks

0
Renaissance 25 maart 2022 om 17:08

Saai, maar wel knap. Snel goede coureurs terug in koers zoals MvdP en Flip. Deze B garnituur is niks

0
poeskescherens 25 maart 2022 om 17:13

Ja alleen maar de winnaar van MSR en de Ronde van Vlaanderen deden mee, plus nog wat opvulsel van Quickstep en een vage Slovaak Sagan, wat een nivootje zeg. Ik neem aan dathet sarcastisch bedoeld was ;)

0
Mandarijn 25 maart 2022 om 17:15

We missen:
– Mathieu
– Alaphilippe
– Pogi
– Pidcock
– Colbrelli
– Trentin
– Lampaert
– …

0
thorsen 25 maart 2022 om 17:18

Zo kun je elke race wel degraderen tot B garnituur. Moet je eens kijken wie er allemaal niet meedoen in de Tour. Stelt niks voor.

0
Gebruikersnaam 25 maart 2022 om 17:21

Op Mathieu na deed de hele top 12 van de Ronde van Vlaanderen van vorig jaar mee. Uiteraard kon het deelnemersveld sterker zijn, maar het is in de verste verte geen B-garnituur.

0
S'mon 25 maart 2022 om 17:23

Inderdaad @thorsen, de tweede was Vingegaard en de derde Carapaz. Was inderdaad echt een B-Tour, geen Bernal en Roglic… dan win ik ook ;)

0
Pietspeed 25 maart 2022 om 17:23

Was geen wedergeboorte idd, maar middeleeuws. Gewoon knappe zege. Alsof MVDP tegen de crème de la crème wint vandaag.

0
FDJ 25 maart 2022 om 17:37

Van het lijstje is Mathieu van der Poel de enige topfavoriet die ontbrak eigenlijk. De rest kan op een goede dag mee in het groepje erachter maar meer ook niet.

0
Sjonge Jonge 25 maart 2022 om 17:50

Pogacar kan overal mee

0
Gebruikersnaam 25 maart 2022 om 17:57

Behalve afdalingen met Mohoric.

0
TheBigShow 25 maart 2022 om 19:26

Pogacar heeft nog alles te bewijzen op zo’n parcours

0
Beer 25 maart 2022 om 17:08

De Keizer van Herentals en zijn Gele Brigade beheersen de race vandaag. Weer eentje om af te vinken voor Wout; toch wel duidelijk de sterkste man in koers vandaag.

0
Mandarijn 25 maart 2022 om 17:09

Edit redactie: Niet doen.

0
Pietspeed 25 maart 2022 om 17:20

Beer de Belg die voor de Nederlandse geel zwarte brigade juigt. Dat zijn jumbopunten ;-)

0
Kopinkas 25 maart 2022 om 18:01

Weinig geleerd uit het commentaar op Sporza vandaag, behalve dan dat WVA de eerste is die in de Belgische kampioenentrui de E3 wint sinds de échte Keizer van Herentals…

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 18:09

Tuurlijk juicht een Belgische Beer voor Jumbo dat gewoon de beste Belgische voorjaarsequipe heeft met ook nog eens meer essentiële Belgen er in dan een Nederlands team het ooit zo met Nederlanders gedaan heeft. Het Calimerotintje huist hier eerder in het melden dat Jumbo een op papier Nederlandse ploeg is.

0
Sjonge Jonge 25 maart 2022 om 18:25

Net zoals QS het vooralsnog voornamelijk moet hebben van de overwinningen van een Nederlander dit seizoen.

0
Gebruikersnaam 25 maart 2022 om 18:47

Maar bij Jumbo zit er bij de 10 best presterende renners dit seizoen met Kooij vooralsnog maar 1 Nederlander, bij QST is nog het nog net niet zó erg.

0
Angelo Pauwels 25 maart 2022 om 20:29

De keizer van Herentals is nog altijd Rik van Looy, als van Aert hoger op de all time lijst geraakt dan hij, dan verdient hij de titel, eerder niet. Rik van Looy is 8ste all time, van Aert staat op de 160ste plaats.

0
Beer 25 maart 2022 om 20:36

Ik vond het een leuke link naar Van Looy en zijn Solo-Superia team; maar Rik mag keizer blijven hoor; geen probleem ;-)

0
Alfons Haavers 25 maart 2022 om 17:08

Heel dikke overwinning van TJV. De hele dag in controle met perfecte positionering, het initiatief van ver in handen genomen en voortdurend de rest onder de duim gehouden. Verder wel niet de meest enerverende editie van de E3 met een vroeg in de plooi gevallen finale, maar wel een groots nummer.

Zo moeten ze dus koersen bij Jumbo-Visma. Niet alles en iedereen meeslepen naar de zone van de waarheid, maar zelf agressief rijden en de concurrentie in het defensief drukken. Zeker in de kasseikoersen ben je dan eigenlijk altijd in het voordeel t.o.v. de afwachters. Zoals QS het zo vaak deed.

Met een uitmuntende Laporte en Benoot was dit ook mogelijk. Het beeld van een lossende Teunissen was voor mij dan ook een beetje exemplarisch. De kwaliteitsinjectie met de 2 schaduwkopmannen was nodig en heeft ook meteen opgeleverd.

Een week voor Vlaanderen verder hier niet echt iemand gezien die zwaar wist te imponeren. Grmay was wel verrassend sterk, maar zijn voorjaar zit er normaliter al weer op na vandaag. Een goed FDJ viel me wel op met Madouas en Küng. Asgreen prima maar nog niet op het niveau van vorig jaar leek het. Ook niet het numerieke overwicht bij Quick-Step dit keer, te meer omdat Sénéchal op een ongelukkig moment pech had. En Mohoric zal ook wel zijn rol spelen volgende week, misschien wel onder 1 hoedje met Pogacar.

Van Aert zelf wel echt sterk op de Taaienberg en de Pater. Benieuwd wat dat volgende week geeft tegen vdP en Pogacar. Ook Asgreen zal dan misschien nog wel een percentje beter zijn.

Wout is zijn palmares wel mooi aan het vullen met voorjaarszeges in de Omloop, Strade, MSR, Gent-Wevelgem, Amstel en nu ook E3. Stilaan tijd om er de kroonjuwelen aan toe te voegen. De vorm is daar, het team ook en met Laporte heb je de ideale schaduwkopman (al leek die op de Oude Kwaremont alle kleuren van de regenboog te zien om bij te blijven). Met naar elkaar starende groten zou hij wel eens de derde hond kunnen zijn volgende week.

0
Franco Ballerini 25 maart 2022 om 17:22

Goede analyse. Niets aan toe te voegen. Zeker niet op het “Zo moeten ze dus koersen bij JV”

0
poeskescherens 25 maart 2022 om 17:09

WvA lekker bezig en klopt toch bepaald geen pannenkoeken hier.

0
Renaissance 25 maart 2022 om 17:11

Geen pannenkoeken maar ook geen toppers

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 17:14

Tuurlijk wel toppers, als je zo graag MvdP er bij wil zien stuur die dan een bericht dat hij voortaan gewoon Panne, E3 en Wevelgem rijdt in plaats van bij Coppi en Bartali te buurten.

0
Pietspeed 25 maart 2022 om 17:18

Laporte lekker bezig.

0
Bozar 25 maart 2022 om 17:37

“.. maar ook geen toppers”.
Tjonge, sommige mensen moeten toch altijd zagen hoor. De winnaar van RVV vorig jaar is plots geen topper meer.

0
bellevue 25 maart 2022 om 22:08

en de winnaar van Milaan San Remo,

beide meer recent dan de overhypte MvdP zijn monument

wat hij tussen haakskes, met een band voor won op Van Aert.
kwartje viel maar net zien kant op

0
evelineroos 25 maart 2022 om 17:10

Indrukwekkende prestatie van Jumbo, maar zo’n finish is geen gezicht natuurlijk. Volgende week zondag bij eenzelfde scenario mag Laporte winnen? Of gaat het niet om toerbeurt?

0
Quincy Adams 25 maart 2022 om 20:07

Ik vind dit een fantastisch gezicht en de juiste afspiegeling van hoe ze de winst naar zich hebben toe getrokken. Hulde!

0
bellevue 25 maart 2022 om 22:10

Laporte, Benoot en Teunissen hebben vandaag zat keer de ruimte gekregen van Van Aert. Waar hij de benen stil hield.

Tot het hem beu was en hij zelf maar eens aan de boom ging schudden op de Pater..

0
Wim Kruithof 25 maart 2022 om 23:01

100% eens met Quincy, juist prachtig beeld zo. Uniek in de E3.

0
S'mon 25 maart 2022 om 17:10

Wout van Aert is dus meer dan in orde, net zoals zijn team (met in het bijzonder Laporte). Mathieu is dat ook, en Pogacar meer dan waarschijnlijk ook. Doe daar nog een Asgreen, Mohoric, … bij en je weet zo dat we een mooie Ronde gaan krijgen.

Maar wat een zwak vertoon van AG2R, ongelooflijk dat er niemand van hen in de groep vooraan zat.

0
Frans van Castricum 25 maart 2022 om 17:16

Ik snap ook niet dat met nog zoveel kilometers voor de boeg niet iedereen gaat samenwerken. Er was nog best veel vlak waarop je tegen 2 heel veel kan goedmaken. Ik snap het wel van de renners uit want die zijn moe maar waar heb je dan ploegleiders voor?

0
thorsen 25 maart 2022 om 17:10

Zo bizar dat de rest dit eigenlijk gewoon laat gebeuren. Zijn die dan zo onder de indruk van Jumbo dat ze het niet eens meer proberen? Best aan afgang voor die mannen eerlijk gezegd.

Van Aert en Laporte zijn natuurlijk super sterk, maar met 8 man daar achter en 40km nagenoeg vlak mag dit natuurlijk niet gebeuren.

0
Cochise 25 maart 2022 om 17:17

Ja ze probeerden niet eens in het wiel te blijven.

0
Guushovd 25 maart 2022 om 17:29

Fiets je zelf?

0
madeinstars 25 maart 2022 om 18:20

Onbegrijpelijk dat ze niet gewoon een uur 600 watt gaan rijden. Dan win je makkelijk.

0
Craig Vanderswag 25 maart 2022 om 18:43

Dat ze drie Jumbo’s op kop de Pater lieten opdraaien, was toch echt wel een tactische fout van de tegenstand.

0
Murcia 25 maart 2022 om 19:03

@Craig
Dan moet de rest wel beter kunnen en je had simpelweg de situatie dat de sterkste twee renners in koers + de uiteindelijke nummer 8 een overtal hadden en dat perfect uitspeelden in de aanloop. Asgreen kon niet harder en de mannen van INEOS waren al gaar van hun eerdere herstelwerk na de Taaienberg.

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 17:12

Koers was leuk tot het beslissende moment waarop de grootste concurrenten Ghrimay in op het wiel van de Jumbo’s lieten en hem daarmee de verantwoordelijkheid opdrongen om het gat niet te laten vallen. Versnelling in het gootje, in de binnenbocht en van Aert komt niet solo los maar pakt ziezo zijn teamgenoot mee. Koers meteen gedaan. Natuurlijk van Aert afgetekend sterkste man in koers maar zo werd het hem wel eenvoudig gemaakt.

Jammerlijk gevolg: 40 k lang gedwee koppeltijdritje vooraan, achtervolgers zonder echte goesting om het dicht te krijgen want is E3 en niet de ronde. Hierdoor een finale waarin helemaal niemand op zijn diepst gaat die lijdzaam naar een vantevoren einde toekabbelt. De laatste x dat ik zoiets vervelends heb gezien qua finale was toen de Antwerpse wonderboys een deal maakten in de ronde 20.

0
TheBigShow 25 maart 2022 om 17:21

Ik weet niet of ze ander wel mee hadden gekund. Asgreen gaf net ook aan dat hij de benen gewoon niet had

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 17:29

Je in het wiel vastbijten is iets anders van kop gaan. Grote uitdaging voor de ronde is de ploeggenoot Laporte en/of Benoot beletten o in het wiel van van Aert te zitten wanneer deze zijn duivels ontbindt. Maar ik ben het met je eens dat wanneer van Aerttot het uiterste gedreven zou worden vandaag en zelf ook maximaal gaat ze er anders op de Kwaremont allemaal af gaan. Je krijgt dan wel een hele andere, tot het gaatje gaande, finale dynamiek.

Van Aert lekker onderweg zo naar Boonens 2012 en van Avermaets 2017 bijbenen.

0
djerkson 25 maart 2022 om 18:38

Inderdaad, spannend was het allerminst. Op zich wel jammer, want dit parcours is echt top. Wel een mooie winnaar op een intussen fantastische erelijst erbij.

0
TheBigShow 25 maart 2022 om 20:26

Sws het gootje afsluiten voortaan

0
KimJungPoels 25 maart 2022 om 17:13

Leuk als dit eenmalig is. Maar hoop toch niet dat deze extreme dominantie van Pogacar en Jumbo zo door gaat de komende maanden.

0
Txirrindularitza 25 maart 2022 om 17:13

Dit was geen 'voor de sponsor doen we alsof we elkaar leuk vinden'-finish, maar een echte bromance. Mooi dat Laporte tot nu toe echt 'past' zoals men voor ogen had. Van Aert schudt twee keer aan de boom en rijdt de rest aan gort.

Hulde voor Girmay, had een podiumplaatsje verdiend.

0
Pietspeed 25 maart 2022 om 17:14

Verdiende, mooie en logische zege van Van Aert en Laporte. Dat de achtervolgers met koppeltjes van Ineos en FDJ en Asgreen het gat niet dicht rijden met nog 40km te gaan begrijp ik niet. Het is bijna altijd hetzelfde liedje ; de aanval loont omdat samenwerking kennelijk niet werkt… en dan vergeet ik nog Mohoric.

0
Jooop 25 maart 2022 om 17:17

Toch leuker als de beste renners niet in de beste ploeg zitten.

0
Marik 25 maart 2022 om 18:13

Maar ja, wie had vorig jaar gedacht dat Laporte een absolute topper zou zijn?

0
NiM 25 maart 2022 om 17:17

Dus als van aert wint is het saai en zonder tegenstand. Als VDP dit doet is het indrukwekkend. Oké

0
thorsen 25 maart 2022 om 17:20

Aanname -> Conclusie. Appels en peren. Zo werkt het niet he.

0
Sjonge Jonge 25 maart 2022 om 17:37

Pfff wat een gezeur altijd met die vergelijking.
Natuurlijk is het niet de leukste finale wanneer 2 van hetzelfde team naar de finish rijden en dat op 30 km van de finish al duidelijk is.

Maar geniet gewoon van een ijzersterke van Aert en een prachtige overwinning van van der Poel in Italië, in plaats van altijd te zeuren over B-tegenstand en vergelijken van die tegenstand.

Ik kijk nu al uit naar volgende week, van Aert vs van der Poel vs. Pogacar vs. Asgreen

0
NiM 25 maart 2022 om 17:39

@sjonge jonge: ja dat was ongeveer mijn punt. Soit

0
Craig Vanderswag 25 maart 2022 om 18:45

En in de Ardennen komt Evenepoel er nog bij, nog meer olie op het vuur!

0
IlPirata 25 maart 2022 om 17:21

Goede aankopen geweest, Laporte en Benoot. Erg sterk driemanschap vandaag. Voor de spanning kunnen enkel VdPoel, Pidcock en Pogacar voor wat meer spanning gaan [email protected] Maar dat is weer een geheel andere wedstrijd natuurlijk.

0
Txirrindularitza 25 maart 2022 om 17:27

Flip is er ook bij, toch, of dicht je die geen hoofdrol toe? Zelf geef ik niets voor Pidcock, die is bijna aan een sabbatical toe heb ik ’t idee.

0
TheBigShow 25 maart 2022 om 17:29

Alaphilippe doet niet mee. Rijdt de Ronde vh Baskenland

0
Txirrindularitza 25 maart 2022 om 17:30

@TheBigShow, je hebt gelijk, dank!

0
Huubi 25 maart 2022 om 17:25

De rest is geen B-garnituur, Van Aert (en vandaag Laporte) zijn A++ garnituur.

0
Panache 25 maart 2022 om 17:30

Niets gezien, dit is te vaak een draak van een wedstrijd door lelijk gebied. Maar toch gewoon een nette top10 met 7 grote namen en 3 sterke renners. Dat je als ploeg zo’n semi-klassieker domineert en de wedstrijd dood maakt is gewoon grote klasse. Dat het in De Ronde volledig anders zal gaan weet iedereen.

0
Turtlehead 25 maart 2022 om 17:41

Elke wedstrijd gaat anders dan de vorige. En toch wint er aan het eind altijd iemand.

0
Pietspeed 25 maart 2022 om 18:10

… de wedstrijd domineert.. ga ik nog wel in mee. Maar de wedstrijd als ploeg, de facto Benoot, dood maakt is flauwekul. FDJ, INEOS, Mohoric en Asgreen werken gewoon niet samen. Doen ze dat wel, dan hebben ze geen schijn van kans met nog 40 km te gaan. Kop over kop gas geven, en ze poeven dat gat zo dicht.

0
Baroudeur Baroudeur 25 maart 2022 om 18:52

E3 staat altijd voor spektakel en is gewoon een heel mooie koers. Geen wonder dat alle toppers deze graag op hun palmares willen hebben. De erelijst van de E3 kan je trouwens gerust leggen naast andere topkoersen/monumenten.

0
Sjonge Jonge 25 maart 2022 om 17:42

TJV heeft toch wel echt goede zaken gedaan met de aanwinsten Benoot en Laporte.
Waar vorig jaar Wout het altijd alleen moest doen in de finale, lijken ze op dit moment het sterkste team in het voorjaar te hebben.

Dat verdient toch ook wel een pluim voor de ploeg.

0
Wheely 25 maart 2022 om 17:44

Aankoopbeleid betaalt zich uit ja.

0
Chippen 25 maart 2022 om 17:46

en dat terwijl er vorig jaar een heel seizoen werd gezegd dat sterkere ploegmaats geen verschil zouden maken, want in de finale staat iedereen er toch alleen voor.

al moet ik zeggen dat laporte toch nog een niveau hoger presteert dan mocht verwacht worden en benoot was natuurlijk een onverwachte last-minute transfer omdat die de dsm-sekte moe was

ik had een aanzienlijke verbetering verwacht, het werd een buitengewone verbetering

0
Gebruikersnaam 25 maart 2022 om 17:54

Van Aert in topvorm kan het hoge niveau van Pogacar, van der Poel en Alaphilippe aan, maar heeft gewoon wat minder kogels in het geweer. Maar als die jongens elkaar gaan bestoken, gaat Van Aert elke keer mee bluffen, waardoor hij aan het einde leeg is, terwijl de rest nog wat overschot heeft.

Daarom denk ik dat Van Aert, meer dan de andere toppers, baat heeft bij de aanwezigheid van ploegmaats die hem wat tegen zichzelf beschermen. Die anderen gaan mogelijk niet meer of minder winnen als ze nog ploegmaats bij hebben, bij Van Aert denk ik dat het wel een verschil maakt.

0
Comments 25 maart 2022 om 17:51

De E3 was inderdaad saai. De commentatoren de hele middag kirrend in de Vlaamse hemel. Sporza deed weer haar best om dit tot een topprestatie te bestempelen terwijl er geen toppers aanwezig waren.6

0
Michelangelo 25 maart 2022 om 17:58

Als je Asgreen hier ziet sprinten, dan is het niet te geloven dat hij vorig jaar Mathieu kon kloppen in de eindsprint van de RVV…

Verder straf nummer van TJV. Mooi dat ze gewoon zelf de aanval kiezen. En met twee voorop, dan moet je niet twijfelen. Maar ik vraag me af of ze ook zo zouden wegrijden met VdPoel erbij, die was vandaag in Italie toch echt wel indrukwekkend.

Gremay de positieve verrassing van de dag. Daar hebben ze een mooie groeibriljant aan bij Wanty. Jammer genoeg kon hij zijn karretje op de Pater net niet aanhaken bij de TJV expres, want dan was de koers ook in de laatste 40 km een stuk spannender geweest.

0
Romāns Vainšteins 25 maart 2022 om 18:12

Onvergelijkbaar natuurlijk, dat was na 250 k op het diepst gaan en in topvorm. Los nog van dat MvdP ook gewoon brak in die spurt en dit er eentje voor stek 3 was.

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone